Rychlost.cz Články strana 7

Články

Problém s rychlostí internetu po výměně routeru

S velkým očekáváním si pořídíte nový router a najednou zjistíte, že před výměnou byla rychlost internetového připojení vyšší, třebaže poskytovatele máte stále stejného. Kde v takovém případě hledat chybu a případné řešení?

Datum vydání: 12.10., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Rozdíl mezi levným a drahým WiFi routerem

Čeká vás pořízení routeru, ale při pohledu na nabídku vidíte pouze krabičky lišící se cenou a vzhledem? V tom případě vám základní přehled důležitých parametrů může nejen ušetřit dost peněz, ale zároveň znatelně zrychlit internet.

Datum vydání: 28.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Průvodce výběrem zesilovače WiFi signálu

Máte doma nebo například v kanceláři problémy s dosahem WiFi signálu do některých místností a odlehlejších prostor? V tom případě má smysl začít přemýšlet nad pořízením zesilovače. Zjistěte, jak toto zařízení funguje a na jaké parametry byste se měli zaměřit.

Datum vydání: 14.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jaké připojení k internetu pro přenos 4K videa?

Nároky uživatelů na kvalitu médií neustále rostou a s tím je nutné myslet také na rychlost připojení, protože móda sledování videí uložených na disku je dávno pryč. Nejbližší budoucnost patří streamování a rozlišení 4K. Připravte na to i vaše internetové připojení.

Datum vydání: 31.08., komentářů: 2, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Stěhujete se? Ověřte si dostupnost internetu podle adresy

Pokud se stěhujete, pořizujete rekreační objekt nebo zařizujete firemní kancelář, měli byste se včas poohlédnout i po tom, jaké internetové připojení bude v dané lokalitě dostupné, za jakých podmínek a zjistit si i další důležité detaily. Ačkoli si to mnozí z nás nechtějí připustit, na internetovém připojení jsme pracovně většinou hodně závislí a využíváme ho bezesporu stále častěji a v širším rozsahu i v osobním životě. A co teprve naši potomci? Dorůstající generace bez internetu prostě nedá ani ránu.

Datum vydání: 22.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Co přinese služba bezdrátového fixního internetu Wttx?

Do rozvoje vysokorychlostního internetu v České republice by již brzy mohla velmi hlasitě promluvit nová technologie bezdrátového fixního připojení Wttx. Na co se mohou zákazníci těšit a jak technologie funguje?

Datum vydání: 17.08., komentářů: 1, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Čím prohlížeč zpomaluje vaše připojení?

Důvodem pomalého načítání internetových stránek nemusí být nutně parametry vašeho připojení. V určitých případech se vyplatí zkontrolovat nastavení a stav vašeho internetového prohlížeče.

Datum vydání: 08.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak vyřešit vysokou latenci připojení?

Trápí vás při hraní her příliš vysoká latence (odezva) internetového připojení? Podívejte se na několik rad, které vám pomohou při hledání příčin. Řešení a cesta k příkladně nízkému pingu může být snažší, než se na první pohled zdá.

Datum vydání: 25.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak sdílet připojení k internetu přes WiFi?

Chcete se o připojení k internetu bezdrátově podělit i s dalšími zařízeními? Tak to se vám bude hodit jednoduchý návod. Bez ohledu na operační systém bývá postup dost podobný, a proto pomohou instrukce ve více případech.

Datum vydání: 11.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Intel zrychlí internet specifikací 802.11ax

Intel představil nový standard, díky kterému dojde ke zrychlení WiFi čipů. Díky novému standardu mohou vyskočit rychlosti přenosu dat v domácích podmínkách až na 2,4 Gb/s, což je úctyhodných 300 MB/s.

Datum vydání: 27.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Ideální internetové připojení pro herní konzole

Moderní herní konzole nestačí pouze připojit k televizi. Pro maximální požitek z hraní a přístup k nejnovějším titulům se neobejdete bez připojení k internetu. Jaké parametry by připojení mělo splňovat?

Datum vydání: 20.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak připojit televizi k internetu?

Přemýšlíte nad pořízením nové televize? Bez připojení k internetu se moderní chytrá televize neobejde. Podívejte se, jak televizi připojit a získat tak přístup k celé řadě zábavných služeb a funkcí.

Datum vydání: 13.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Potřebná rychlost pro hraní her online

Patříte mezi vášnivé hráče moderních her a chcete si užívat hraní nejnovějších titulů online bez komplikací? Podívejte se na klíčové informace týkající se doporučené minimální rychlosti připojení.

Datum vydání: 06.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Internetové připojení pro YouTubera

Trend, kulturní fenomén, zábava i výnosné povolání pro čím dál větší množství lidí. Je zde doba YouTuberů, kteří mají možnost založit si velmi jednoduše kanál, začít natáčet a oslovit tak statisíce lidí. A bez čeho se YouTuber neobejde? Bez kreativních nápadů, dávky exhibicionismu a v neposlední řadě kvalitního internetového připojení.

Datum vydání: 23.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak prodloužit kabel na internet?

Máte smůlu a kabel s internetem nedosáhne tam, kam potřebujete? V tom případě se vám bude hodit několik praktických rad, jak ho prodloužit a pohodlně tak zavést internet v domě, velké kanceláři a dalších prostorách, kde chcete být online a Wi-Fi pro vás z libovolného důvodu není vhodné řešení.

Datum vydání: 16.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Na co si dát pozor při nastavení routeru?

Běžný uživatel se nastavení domácího routeru s největší pravděpodobností vyhne a využije továrního nastavení přímo od výrobce. Chcete-li však nastavení sítě upravit a podívat se do pokročilé konfigurace vašeho routeru, vyplatí se dát si pozor. Na co konkrétně?

Datum vydání: 09.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Projekt LOON přináší internet do odlehlých oblastí

O projektu LOON společnosti Alphabet (Google) se hovoří již několik let. Cílem je využívat balony k internetovému pokrytí odlehlých oblastí. Po letech legislativních komplikací, patentových sporů a testovacích letů přináší projekt první výsledky a především novou naději do dalších regionů.

Datum vydání: 02.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak je na tom neomezený mobilní internet?

S opravdu neomezeným mobilním internetem je to v České republice jako s Yetim. Všichni o něm mluví, ale nikdo ho neviděl. Představení nových datových balíčků, které se specializují na mobilní data, zákazníky zrovna dvakrát nepotěšily. Z jakého důvodu? A ví se, kdy se má začít blýskat na lepší časy bez nutnosti počítat data?

Datum vydání: 18.04., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Proč měřit přenos dat na internetu a v domácí síti?

Zamyslete se nad tím, jaký objem dat vlastně přenášíte a stahujete. Je vaše připojení odpovídající, naddimenzované, nebo naopak žalostně nedostatečné? Odpověď vám může přinést měření přenosu dat.

Datum vydání: 13.04., komentářů: 1, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jaké mobilní připojení je nejrychlejší?

V posledních letech dochází k výraznému zvyšování rychlosti mobilního internetu. Jaký mobilní operátor se může aktuálně pochlubit nejvyšší rychlostí?

Datum vydání: 06.04., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10