Rychlost.cz Články

Články

Globální výpadek Windows: Aktualizace CrowdStrike paralyzovala systémy po celém světě

Aktualizace bezpečnostního softwaru CrowdStrike vyvolala globální výpadek systémů Windows, zasáhla letiště, dopravu i firmy po celém světě. Co přesně chybu způsobilo, jaká je náprava a kdy se podaří všechny systémy zprovoznit?

Datum vydání: 26.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Je internet klíčem ke štěstí? Nová studie odhalila překvapivé výsledky

Nová studie Oxfordské univerzity vyvrací mýtus o negativním vlivu internetu na naši psychiku. Analýza dat od 2,4 milionu lidí z celého světa ukázala, že přístup k internetu a jeho pravidelné užívání je naopak spojeno s vyšší mírou spokojenosti a celkové pohody. Studie se zaměřila na osm oblastí spokojenosti, včetně životní spokojenosti, společenského života a smyslu života.

Datum vydání: 24.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Sledujte vrchol světového fotbalu: Premier League se vrací na O2 TV

O2 TV přináší fanouškům fotbalu skvělou zprávu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ anglická Premier League se vrací do jejich nabídky. Díky dohodě s Canal+ Sport si diváci mohou vychutnat napínavé zápasy v pohodlí domova. Zjistěte s námi, jak a kdy můžete sledovat všechny turnajové zápasy.

Datum vydání: 16.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Redakce

O2 testuje 5G RedCap: Přinese revoluci v internetu věcí, nebo jde jen o marketingový tah?

Operátor O2 úspěšně otestoval technologii 5G RedCap, která slibuje efektivnější fungování internetu věcí. RedCap by mohl hrát klíčovou roli v průmyslu 4.0, telemedicíně a rozvoji chytrých zařízení. K jeho komerčnímu spuštění by mohlo dojít už v roce 2025.

Datum vydání: 15.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Konec bílých míst na mapě? O2 a T-Mobile musí zajistit internet i odlehlým oblastem

Operátoři O2 a T-Mobile se musí připravit na masivní investice do mobilní sítě. Český telekomunikační úřad jim v rámci nových přídělů kmitočtů nařídil do roku 2031 pokrýt stovky takzvaných bílých míst na mapě mobilního signálu. Jejich úkolem je také zlepšení internetu na železničních koridorech. Co to znamená pro obyvatele odlehlých oblastí a jak bude ČTÚ kontrolovat plnění závazků? Více se dočtete v našem článku.

Datum vydání: 10.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Japonští vědci vyvinuli nejrychlejší internet na světě. Poprvé dosáhli rychlosti 402 Tbps

Japonští vědci dosáhli nového světového rekordu v rychlosti internetu, a to 402 terabitů za sekundu. Výsledek je tak 1,6 milionkrát rychlejší než průměrná rychlost internetu v USA. K dosažení takového výsledku využili komerčně dostupné optické vlákno a kombinaci různých technologií. Ačkoliv se rychlosti podařilo dosáhnout pouze v laboratorních podmínkách, předpokládá se, že by výzkum mohl napomoci k dalšímu rozvoji optické sítě.

Datum vydání: 08.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Amazon míří do vesmíru. Pomoci mu s tím má projekt Kuiper

Amazon vstupuje do světa satelitního internetu s projektem Kuiper, který slibuje vysokorychlostní připojení i do odlehlých oblastí. S více než 3 200 satelity na oběžné dráze Země chce konkurovat Starlinku od SpaceX a dalším. Jak rychlý bude internet od Amazonu? Kolik bude stát a kdy bude dostupný?

Datum vydání: 03.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Přehled rychlostí internetu v červnu 2024

Datum vydání: 01.07., autor: Redakce, Téma: Přehledy připojení

O2 v létě nabízí dvojnásobnou porci dat a nové produkty své vlastní značky

Operátor O2 přichází s nabídkou pro letní měsíce. Zdvojnásobuje počet dat v rámci balíčků Data naplno. Zákazníci tak mohou využít neomezený internet po dobu 24 hodin až 10 dní v měsíci. Kromě toho O2 představuje kompaktní Bluetooth reproduktor O2 beam s dlouhou výdrží baterie a lokalizační čip O2 tag kompatibilní s Apple Find My pro snadné nalezení vašich cenností.

Datum vydání: 01.07., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

T-Mobile testuje drony pro obnovení mobilního signálu při krizových situacích

Společnosti T-Mobile Czech Republic a Primoco UAV SE úspěšně otestovaly inovativní způsob obnovení mobilního spojení v krizových situacích. Bezpilotní letoun Primoco UAV One 150 nese základnovou stanici BTS sítě LTE umožňující rychlé obnovení komunikace při mimořádných událostech. Dron s nosností 30 kg operuje ve výšce 1–2 km nad zemí a vydrží létat až 15 hodin.

Datum vydání: 26.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Jaká je optimální rychlost stahování a odesílání dat?

Jaká je optimální rychlost internetu pro streamování, hraní her nebo práci z domova? Zjistěte s námi, co ovlivňuje rychlost stahování a odesílání dat a jaký typ připojení je pro vaše potřeby nejvhodnější. Poradíme vám, jak otestovat rychlost vašeho internetu a jak ji v případě potřeby zvýšit.

Datum vydání: 25.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Redakce

Konec víkendové nudy? T-Mobile přichází s neomezenými daty a láká na Alzu i HBO

T-Mobile představil nové tarify Next s neomezenými daty o víkendu. Užijte si surfování, streamování i hraní bez omezení. Nová nabídka zahrnuje tarify s různým objemem dat, rychlostí až po neomezené varianty. Kromě toho na vás čekají lákavé bonusy, a to předplatné AlzaPlus+ a streamovací služby Max od Warner Bros. Discovery zdarma k vybraným tarifům.

Datum vydání: 24.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Český T-Cloud boduje v bezpečnosti. T-Mobile s ním cílí na státní instituce

T-Cloud dosáhl v katalogu cloudových služeb pro e-Government bezpečnostního levelu 2, což potvrzuje jeho odolnost vůči kybernetickým hrozbám. Služba navíc ukládá veškerá data klientů výhradně v České republice a pyšní se certifikacemi ISO 27001, 27017 a 27018.

Datum vydání: 19.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Vodafone rozdává data na léto! Získejte až 20 GB za cenu 10 GB

Vodafone spustil novou letní akci. Získejte až 15 GB dat navíc po celé léto k balíčkům od 149 Kč měsíčně. U tarifů s 10 GB a více se můžete těšit na bonus 10 GB každý měsíc. Akce platí i pro nové zákazníky, kteří si pořídí limitovanou edici Zlaté karty s 20 GB dat.

Datum vydání: 17.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Elon Musk propojil Amazon s internetem: Co se stalo, když izolovaný kmen objevil online svět?

Hluboko v pralese se odehrává tichá revoluce. Kmen Marubo, žijící po staletí v souladu s přírodou, se díky Starlinku od Elona Muska připojil k internetu. Sociální sítě se však stávají zdrojem informací i dezinformací a vyvolávají otázky ohledně vlivu na mladou generaci. Dokáže si kmen Marubo zachovat svou identitu tváří v tvář modernímu světu?

Datum vydání: 14.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

O2 láká na bezplatné testování 5G sítě s tarifem NEO+ Bronzový

Využijte jedinečnou letní nabídku od O2 a otestujte 5G síť zcela zdarma. S tarifem NEO+ Bronzový získáte 12 GB dat, neomezené volání a SMS a navíc 5 dní s „Daty naplno“. Po vypršení zkušebního období si můžete tarif ponechat za zvýhodněnou cenu.

Datum vydání: 12.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

ChatGPT zaznamenala masivní výpadek: Kolaps AI giganta nahrál do karet Gemini

Populárního chatbota ChatGPT v úterý postihl neočekávaný výpadek, který trval několik hodin a zkomplikoval práci milionům uživatelů. Tato událost vrhla světlo na rostoucí závislost na AI nástrojích a zároveň nahrála konkurenční umělé inteligenci Google Gemini.

Datum vydání: 08.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Konec šíleným cenám za roaming? O2 láká na datové balíčky mimo EU

Operátor O2 spouští od 1. června 2024 nové datové balíčky TOP Svět Extra pro cestování mimo EU. Zákazníci si mohou vybrat 1 GB za 299 Kč, nebo 5 GB za 399 Kč s platností 30 dní. Balíčky jsou dostupné ve více než 60 zemích a slibují cenově dostupnější data v zahraničí.

Datum vydání: 05.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Google mění pravidla hry: Čeká nás online apokalypsa?

Google se svými nejnovějšími aktualizacemi algoritmů a integrací AI opět hýbe internetem. Zatímco slibuje lepší výsledky vyhledávání, mnozí tvůrci obsahu se obávají o budoucnost menších webů. Je integrace AI spása, nebo pohroma? A jak ovlivní způsob, jakým konzumujeme informace online?

Datum vydání: 03.06., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Přehled rychlostí internetu v květnu 2024

Rychlost internetu v květnu roku 2024.

Datum vydání: 01.06., autor: Redakce, Téma: Přehledy připojení
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12