Rychlost.cz Články strana 9

Články

Jak vytvořit Wi-Fi hotspot?

Vytvořit si vlastní hotspot není nic obtížného. Při použití vhodného softwaru můžete během chvilky vytvořit vlastní Wi-Fi síť a do ní připojit zařízení přátel, kolegů či třeba rodinných příslušníků. Jak na to?

Datum vydání: 29.11., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

Jak snížit objem přenášených dat na mobilu?

Smartphony se těší stále většímu zájmu uživatelů a v současné době představují většinu z celkového počtu používaných mobilních telefonů. Jejich funkce a aplikace s sebou přináší větší objem přenášených dat a tím pádem i vyšší účty. Jak objem přenášených dat chytře snížit?

Datum vydání: 22.11., autor: Lukáš Benzl, Téma: Praktické

Jak zabezpečit domácí Wi-Fi síť?

Nespokojte se pouze s tím, že se vám podařilo domácí Wi-Fi síť zprovoznit. Měli byste ji také zabezpečit a ochránit. Ve skutečnosti to nemusí být vůbec složité a základní kroky směrem k bezpečnosti dokáže udělat každý. Jak na to?

Datum vydání: 15.11., autor: Lukáš Benzl, Téma: Bezpečnost

Jakou rychlost internetu potřebujete?

Vybíráte si internetové připojení a narazíte na parametry týkající se rychlosti. Nevyznáte se v nich? Žádný problém! Podívejte se na několik praktických informací, které vám s výběrem správné rychlosti pomohou. Jak je to doopravdy s megabity a megabajty?

Datum vydání: 08.11., autor: Lukáš Benzl, Téma: Zamyšlení

Kdy váš Wi-Fi router zpomaluje rychlost připojení?

Popularita bezdrátových technologií roste a Wi-Fi se pro mnohé uživatele stalo synonymem rychlého připojení. O to větší překvapením pak je, když je bezdrátový internet pomalý a na vině je nekvalitní router.

Datum vydání: 01.11., autor: Lukáš Benzl, Téma: Technologie

Jak zvýšit rychlost internetu?

Trápí vás pomalý internet? Změnila se rychlost připojení? Potom byste měli začít hledat důvod a následně vhodným způsobem problém, který vás připravuje o čas, vyřešit. Objevte důvody, kvůli kterým může být váš internet pomalý.

Datum vydání: 25.10., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

Jak mít pod kontrolou to, co dělají děti na internetu?

Děti v dnešní době již od nízkého větu touží po chytrém telefonu, tabletu, notebooku či stolním PC. Všechna tato zařízení jim umožňují surfovat na internetu, a to včetně stránek pro dospělé. Lze dětem nějakým způsobem omezit pohyb v online světě?

Datum vydání: 18.10., komentářů: 2, autor: Lukáš Benzl, Téma: Praktické

Jak zjistit zapomenuté heslo od Wi-Fi?

Zapomněli jste heslo od vlastní Wi-Fi sítě? Nemáte ho nikde napsáno? Nic není ztraceno. Existují postupy, jak se k uloženému heslu dostat a opět se připojit. Podívejme se krok za krokem na několik z nich.

Datum vydání: 11.10., autor: Lukáš Benzl, Téma: Praktické

Jak vybrat poskytovatele internetu?

Že to bez internetu v dnešní době prostě nejde, o tom není třeba diskutovat. Pokud stojíte před výběrem poskytovatele internetového připojení, bude se vám hodit následující přehled několika praktických rad.

Datum vydání: 04.10., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

Jaký je rozdíl u Wi-Fi routerů na frekvenci 2,4 GHz a 5 GHz?

Pokud patříte mezi uživatele internetu, pro které je vysněným cílem rychlé a spolehlivé připojení prostřednictvím routeru, možná právě uvažujete o volbě mezi frekvencí 2,4 GHz a 5 GHz. Která z nich pro vás bude vhodnější a bude lépe splňovat všechny kladené požadavky?

Datum vydání: 27.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Technologie

Co to je ping a jak ho zmenšit?

Setkali jste se v souvislosti s rychlostí internetového připojení s pojmem Pping a nevíte, co pro vás v praxi znamená? Podívejte se na souhrn nejdůležitějších informací, které vám ho představí.

Datum vydání: 20.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

5 světových metropolí s nejlepším internetem zdarma

Moderní doba si i při cestování žádá o spolehlivé internetové připojení. V místě bydliště nebo běžného pobytu to máte určitě plně pod kontrolou, jak to ale vypadá ve světě?

Datum vydání: 13.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

Bude ČR vracet miliardy na rychlý internet?

Plán na rychlý internet do každé vesnice a pokrytí zatím problematických míst na území České republiky je velmi zajímavý projekt, s jeho realizací to ale zatím dle názorů odborníků a různých spekulací až tak slavné není.

Datum vydání: 06.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Zamyšlení

Novela zákona o kybernetické bezpečnosti! Co přinesla a ještě přinese?

S rozvojem počítačové techniky samozřejmě přicházejí i úpravy právních předpisů a zákonů. Jedním z velmi důležitých je Novela o kybernetické bezpečnosti (ZKB), která nabyla platnosti dnem 1. srpna 2017. Současně došlo ke změnám i v zákoně o svobodném přístupu k informacím, v kompetenčním zákoně, služebném zákoně, zákoně o informačních systémech a řadě dalších.

Datum vydání: 31.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Co je to VPN a využijete ji při surfování?

Používání VPN se mezi uživateli stává relativně běžnou záležitostí, a proto je nejvyšší čas položit si otázku, co může nabídnout vám a vašemu surfování na internetu.

Datum vydání: 30.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Technologie

Vyděračské viry pod lupou

Ransomware je druh malwaru, který způsobuje paniku i běžných uživatelů i nadnárodních firem. Řadí se mezi tzv. vyděračské viry, které vyžadují zaplacení výkupného. Jak takový útok funguje a lze se mu bránit?

Datum vydání: 23.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Bezpečnost

Co je to síťová neutralita a jak ovlivňuje váš život?

Síťová neutralita je v médiích nezřídka skloňovaný pojem, který může mít zásadní dopad na životy všech uživatelů internetu. O co se v praxi jedná a jaký význam má neutralita v kontextu moderního světa?

Datum vydání: 16.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

Máte problémy s rychlostí internetu? Nebojte se reklamace!

Pokud máte časté problémy s rychlostí internetového připojení, je nejvyšší čas kontaktovat vašeho poskytovatele. Jakým způsobem připojení reklamovat a jakým zákonem se řídit?

Datum vydání: 09.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Praktické

5 praktických rad, jak vybrat kvalitní WIFI router

Moderní WIFI router nabízí víc než jen možnost připojit se k internetu. Výběr routeru by měl vycházet z toho, jak bude využíván. Podívejte se na pětici praktických rad, které vás s nákupem pomohou.

Datum vydání: 31.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Hardware

Proč by vás měla zajímat rychlost uploadu?

Většina uživatelů se při prvním seznámení se světem internetu zajímá především o rychlost stahování dat, tedy o takzvaný download. Velmi podstatná je ale i rychlost a objem odesílaných dat. Proč hraje rychlost uploadu podstatnou roli?

Datum vydání: 13.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11