Rychlost.cz Články T-Mobile otevírá v Praze „Upload Hotspot“. Zájemci skrze něj mohou odzkoušet rychlost internetu T Fiber

T-Mobile otevírá v Praze „Upload Hotspot“. Zájemci skrze něj mohou odzkoušet rychlost internetu T Fiber

Autor článku: Jakub Janíček | 07.02.2024

T-Mobile přináší revoluci ve sdílení dat s novým „Upload Hotspotem“. Uživatelé ho mohou vyzkoušet v pražském Magenta Experience Centre. Díky nové technologii XGS-PON a síti T Fiber mohou uživatelé nahrávat data rychlostí až 8 Gb/s. Pro využití sítě musí být zařízení vybaveno 10Gb/s síťovou kartou, kterou lze zapůjčit. Společnost vysokorychlostní internet prozatím pouze testuje.

T-Mobile otevírá v Praze „Upload Hotspot“. Zájemci skrze něj mohou odzkoušet rychlost internetu T Fiber

V dnešní digitální éře, kde se stále více upřednostňuje rychlý přenos velkých objemů dat, přichází T-Mobile s inovativním řešením v podobě optického internetu T Fiber. S ním mohou uživatelé nahrávat obsah rychlostí až 8 Gb/s. Vysokorychlostní internet lze vyzkoušet v pražském Magenta Experience Centre, ve kterém je nově dostupný Uploud Hotspot pro bleskové nahrávání obsahu.

T-Mobile skrze T Fiber nabízí internet s rychlostí až 8 GB/s

T Fiber představuje pro T-Mobile průlom v oblasti internetového připojení. Díky použití nejnovější technologie XGS-PON, která nahradila tradiční pevnou přístupovou síť operátora, mohou uživatelé využívat symetrickou rychlost až 8 Gb/s.

Technologie byla původně spuštěna v Olomouci jako pilotní projekt. V současnosti je dostupná i v dalších vybraných lokalitách. Pro dosažení požadované rychlosti potřebují uživatelé výkonný notebook a 10Gb/s síťovou kartu s ethernetovým portem. V případě potřeby je možné síťovou kartu zapůjčit přímo od T-Mobile.

Zájemci mohou navštívit nový Upload Hotspot

Pokud si chcete vysokorychlostní internet vyzkoušet, můžete navštívit „Upload Hotspot“ v pražském Magenta Experience Centre. T-Mobile se tímto krokem snaží nalákat nejen běžné uživatele, ale především tvůrce, kteří musí v rámci své práce manipulovat s velkým objemem dat.

Uživatelé a tvůrci se mohou do centra kdykoliv dostavit a vyzkoušet, jak rychlé je nahrávání obsahu pomocí nové technologie. V praxi by mělo být možné nahrát například hodinové video (1,4 GB) ve FULL HD na YouTube za 1 sekundu. T-Mobile má v plánu technologii dále testovat a pracovat na jejím rozšíření i do dalších lokalit.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):