Rychlost.cz Články Společnost O2 získala jako první prestižní bezpečnostní certifikát. Posouvá tak ochranu dat na zcela novou úroveň

Společnost O2 získala jako první prestižní bezpečnostní certifikát. Posouvá tak ochranu dat na zcela novou úroveň

Autor článku: Jakub Janíček | 09.02.2024

Společnost O2 dosáhla významného milníku v oblasti kybernetické bezpečnosti, když jako první poskytovatel v České republice získala prestižní certifikaci SOC 2 Typ II. Tento úspěch nejenže vyzdvihuje vysokou úroveň ochrany a bezpečnosti dat, kterou O2 svým zákazníkům nabízí, ale také otevírá společnosti dveře k novým zakázkám.

Společnost O2 získala jako první prestižní bezpečnostní certifikát. Posouvá tak ochranu dat na zcela novou úroveň

V současnosti je bezpečnost dat na prvním místě. To dobře chápe i společnost O2, která nedávno dosáhla významného milníku v oblasti kybernetické bezpečnosti a ochrany dat. S hrdostí oznámila, že její cloudové a bezpečnostní služby O2 úspěšně prošly náročným auditem a získaly prestižní certifikaci SOC 2 Typ II. Prozatím se jedná o jediného českého poskytovatele s tímto certifikátem.

O2 je první poskytovatelem v ČR, kterému se podařilo certifikát získat

Certifikace SOC 2 Typ II je mezinárodně uznávaným standardem, který se zaměřuje na ochranu, bezpečnost a dostupnost dat. Pro zákazníky O2 to znamená, že jsou jejich data spravována v prostředí, které splňuje nejvyšší požadavky na bezpečnost, dostupnost, integritu a soukromí.

„Bezpečnost a ochrana zákaznických dat jsou pro O2 prioritou. Certifikát SOC 2 potvrzuje, že v rámci O2 Cloudu dodržujeme přísné bezpečnostní normy a naše pravidelné interní kontroly jsou v souladu s nejvyššími bezpečnostními požadavky" uvedl v tiskové zprávě Tomáš Křešťák, ředitel produktů pevné sítě společnosti O2.

Certifikát jako klíč k velkým zakázkám

Audit věnoval zvláštní pozornost klíčovým službám O2 Cloud, jako jsou O2 virtuální datové centrum, O2 Privátní cloud a bezpečnostní služby (O2 Cyber Security a O2 Security Expert Centrum). Díky certifikátu tak může své služby poskytnout i poskytovatelům cloudových řešení pro státní správu.

Kromě toho samozřejmě O2 stouplo i v očích veřejnosti a podnikatelů. Všichni si přitom mohou být jistí, že jsou jimi využívané služby opravdu bezpečné a maximálně odolné vůči případným kybernetickým útokům. O2 Cloud je navíc vhodným řešením pro kriticky důležité systémy a na míru vyvinuté aplikace, čímž se společnost snaží cílit jak na již zaběhlé firmy, tak i začínající startupy.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):