Rychlost.cz Články strana 7

Články

Mohou poskytovatelé internetu omezovat a blokovat internet?

Internet se na první pohled zdá být místem naprosté svobody, kde pravidla určují pouze jeho uživatelé. A kdysi tomu tak skutečně i bylo. Nicméně, s tím jak se internet šíří a proniká do všech oblastí života, stává se čím dál častěji předmětem zájmu zákonodárců.

Datum vydání: 24.12., komentářů: 1, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Nejlevnější internet pro podnikatele

Zvolit si ideální internetové připojení do firmy je pochopitelně obtížnější než vybrat si domácí tarif pro běžné surfování, hraní online her a stahování. Při hledání optimálního podnikatelského řešení je nutné zohlednit specifika, možnosti a potřeby vaší společnosti.

Datum vydání: 10.12., komentářů: 1, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Co je to WiFi Mesh?

Určitě to znáte. Chcete se na mobilu, tabletu nebo notebooku připojit k WiFi síti, ale signál je slabý. Tak popocházíte po pokoji, aby se na ikonce objevila další vytoužená čárka navíc. Takové řešení je ale dost otravné a někdy ani není možné. Co má s tímto problémem společného systém Mesh?

Datum vydání: 26.11., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Proč musíte zadávat e-mail při přihlašování k veřejné WiFi?

Potřebujete si zjistit odjezdy vlaků či autobusů, polohu adresy na mapě, nebo chcete jen najít dobrou restauraci v okolí, ale nemáte internet v mobilu? Řešením může být připojit se k některé veřejné WiFi síti. Nemusí být však tak zdarma, jak se na první pohled zdá.

Datum vydání: 19.11., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak změnit poskytovatele internetu?

Internetové připojení je pomalé a nestabilní, cena vysoká a zákaznická podpora vám nikdy nepomůže. Zní vám to povědomě? Pokud ano, je nejvyšší čas vašeho poskytovatele připojení vyměnit za někoho, kdo vám nabídne kvalitnější služby. Přechod je často jednodušší, než se na první pohled zdá.

Datum vydání: 09.11., komentářů: 3, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Problém s rychlostí internetu po výměně routeru

S velkým očekáváním si pořídíte nový router a najednou zjistíte, že před výměnou byla rychlost internetového připojení vyšší, třebaže poskytovatele máte stále stejného. Kde v takovém případě hledat chybu a případné řešení?

Datum vydání: 12.10., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Rozdíl mezi levným a drahým WiFi routerem

Čeká vás pořízení routeru, ale při pohledu na nabídku vidíte pouze krabičky lišící se cenou a vzhledem? V tom případě vám základní přehled důležitých parametrů může nejen ušetřit dost peněz, ale zároveň znatelně zrychlit internet.

Datum vydání: 28.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Průvodce výběrem zesilovače WiFi signálu

Máte doma nebo například v kanceláři problémy s dosahem WiFi signálu do některých místností a odlehlejších prostor? V tom případě má smysl začít přemýšlet nad pořízením zesilovače. Zjistěte, jak toto zařízení funguje a na jaké parametry byste se měli zaměřit.

Datum vydání: 14.09., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jaké připojení k internetu pro přenos 4K videa?

Nároky uživatelů na kvalitu médií neustále rostou a s tím je nutné myslet také na rychlost připojení, protože móda sledování videí uložených na disku je dávno pryč. Nejbližší budoucnost patří streamování a rozlišení 4K. Připravte na to i vaše internetové připojení.

Datum vydání: 31.08., komentářů: 2, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Stěhujete se? Ověřte si dostupnost internetu podle adresy

Pokud se stěhujete, pořizujete rekreační objekt nebo zařizujete firemní kancelář, měli byste se včas poohlédnout i po tom, jaké internetové připojení bude v dané lokalitě dostupné, za jakých podmínek a zjistit si i další důležité detaily. Ačkoli si to mnozí z nás nechtějí připustit, na internetovém připojení jsme pracovně většinou hodně závislí a využíváme ho bezesporu stále častěji a v širším rozsahu i v osobním životě. A co teprve naši potomci? Dorůstající generace bez internetu prostě nedá ani ránu.

Datum vydání: 22.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Co přinese služba bezdrátového fixního internetu Wttx?

Do rozvoje vysokorychlostního internetu v České republice by již brzy mohla velmi hlasitě promluvit nová technologie bezdrátového fixního připojení Wttx. Na co se mohou zákazníci těšit a jak technologie funguje?

Datum vydání: 17.08., komentářů: 1, autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Čím prohlížeč zpomaluje vaše připojení?

Důvodem pomalého načítání internetových stránek nemusí být nutně parametry vašeho připojení. V určitých případech se vyplatí zkontrolovat nastavení a stav vašeho internetového prohlížeče.

Datum vydání: 08.08., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak vyřešit vysokou latenci připojení?

Trápí vás při hraní her příliš vysoká latence (odezva) internetového připojení? Podívejte se na několik rad, které vám pomohou při hledání příčin. Řešení a cesta k příkladně nízkému pingu může být snažší, než se na první pohled zdá.

Datum vydání: 25.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak sdílet připojení k internetu přes WiFi?

Chcete se o připojení k internetu bezdrátově podělit i s dalšími zařízeními? Tak to se vám bude hodit jednoduchý návod. Bez ohledu na operační systém bývá postup dost podobný, a proto pomohou instrukce ve více případech.

Datum vydání: 11.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Intel zrychlí internet specifikací 802.11ax

Intel představil nový standard, díky kterému dojde ke zrychlení WiFi čipů. Díky novému standardu mohou vyskočit rychlosti přenosu dat v domácích podmínkách až na 2,4 Gb/s, což je úctyhodných 300 MB/s.

Datum vydání: 27.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Ideální internetové připojení pro herní konzole

Moderní herní konzole nestačí pouze připojit k televizi. Pro maximální požitek z hraní a přístup k nejnovějším titulům se neobejdete bez připojení k internetu. Jaké parametry by připojení mělo splňovat?

Datum vydání: 20.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak připojit televizi k internetu?

Přemýšlíte nad pořízením nové televize? Bez připojení k internetu se moderní chytrá televize neobejde. Podívejte se, jak televizi připojit a získat tak přístup k celé řadě zábavných služeb a funkcí.

Datum vydání: 13.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Potřebná rychlost pro hraní her online

Patříte mezi vášnivé hráče moderních her a chcete si užívat hraní nejnovějších titulů online bez komplikací? Podívejte se na klíčové informace týkající se doporučené minimální rychlosti připojení.

Datum vydání: 06.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Internetové připojení pro YouTubera

Trend, kulturní fenomén, zábava i výnosné povolání pro čím dál větší množství lidí. Je zde doba YouTuberů, kteří mají možnost založit si velmi jednoduše kanál, začít natáčet a oslovit tak statisíce lidí. A bez čeho se YouTuber neobejde? Bez kreativních nápadů, dávky exhibicionismu a v neposlední řadě kvalitního internetového připojení.

Datum vydání: 23.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Jak prodloužit kabel na internet?

Máte smůlu a kabel s internetem nedosáhne tam, kam potřebujete? V tom případě se vám bude hodit několik praktických rad, jak ho prodloužit a pohodlně tak zavést internet v domě, velké kanceláři a dalších prostorách, kde chcete být online a Wi-Fi pro vás z libovolného důvodu není vhodné řešení.

Datum vydání: 16.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11