Rychlost.cz Články strana 2

Články

Revoluce na poli satelitního internetu: SpaceX ve spolupráci s T-Mobil...

SpaceX ve spolupráci s T-Mobile dosáhl díky satelitům Starlink revoluční rychlosti stahování 17 Mb/s. Tento milník, čtyřnásobně převyšující původní očekávání, otevírá nové možnosti pro internetové připojení v odlehlých oblastech, kde dosud nebyl signál dostupný. Možné by mělo být nejen volání a surfování po internetu, ale i například streamování videa.

Datum vydání: 06.03., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Budoucnost je tady: Česká republika se připojila k prohlášení o 6G sít...

Česká republika se připojila k prohlášení o 6G sítích spolu s USA, Kanadou a Japonskem, aby zajistila bezpečný vývoj sítí a ochranu osobních dat jednotlivců. 6G slibuje extrémně rychlý internet a nové technologie, jako je například holografická teleprezence.

Datum vydání: 04.03., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Přehled rychlostí internetu v únoru 2024

Rychlost internetu v únoru roku 2024.

Datum vydání: 01.03., autor: Redakce, Téma: Přehledy připojení

Pomalému internetu ve vlacích odzvonilo. České dráhy posílí připojení ...

České dráhy modernizují Wi-Fi připojení ve vlacích. Ve spolupráci s ČD - Telematika dojde k výměně starých routerů za novou technologii ve více než 190 vozech. Upgrade zahrnuje podporu veřejných datových frekvencí a přípravu na 5G sítě, přičemž zvýší maximální rychlost až na 5,5 Gbps. Modernizace se týká osobních i rychlíkových vozů, včetně jednotek railjet.

Datum vydání: 01.03., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Vědci jsou o krok blíže k vyvinutí kvantového internetu. Čeká nás brzy...

Vědci udělali obrovský krok směrem ke kvantovému internetu, což by mohlo výrazně zvýšit rychlost a bezpečnost online komunikace. Klíčovým průlomem je schopnost ukládat a znovu získávat qubity – základní jednotky kvantového výpočtu – při pokojové teplotě, což otevírá dveře k širšímu využití této technologie. Vědci se však musí poprat i s dalšími překážkami.

Datum vydání: 28.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

T-Mobile v minulém roce investoval do infrastruktury 3 miliardy korun....

V roce 2023 T-Mobile navzdory ekonomickým výzvám investoval do své infrastruktury více než 3 miliardy Kč. To mu umožnilo rozšířit síť do více než 140 měst a obcí. Zároveň mohl zahájit testování vysokorychlostního internetu s rychlostí až 8 Gb/s. V průběhu roku se zaměřil také na své zákazníky, díky čemuž jejich počet meziročně vzrostl o 1,6 %.

Datum vydání: 26.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Bude na internetu bezpečněji? Britská NCA infiltrovala největší kybern...

Britská Národní kriminální agentura (NCA) provedla operaci proti Lockbitu, považovanému za největší skupinu zaměřenou na ransomware na světě. Ve spolupráci s FBI a Europolem NCA pronikla do systému gangu a narušila jeho fungování.

Datum vydání: 22.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Nová éra internetu: Evropské nařízení DSA se nyní vztahuje na velké i ...

Evropská unie přijala zákon Digital Services Act (DSA), který má za cíl zvýšit bezpečnost na internetu tím, že se bude vztahovat jak na velké technologické giganty, tak i na malé online podniky. Nová pravidla zahrnují rozšířenou odpovědnost za boj proti škodlivému obsahu a zlepšení transparentnosti. Pokuty budou moci dosahovat až 6 % ročního obratu nezodpovědných podniků.

Datum vydání: 20.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Amazon soupeří se Starlink. Jeho nový orbitální internetový systém Kui...

Amazon se chystá ke konci roku konkurovat Starlinku službou Kuiper Systems poskytující širokopásmový internet z orbitu. Nový projekt přináší odolnou síť proti kyberútokům a podporu národní bezpečnosti s rychlostí 25,000 km/h a přenosy 100 Gb/s. Vláda USA i Pentagon již projevily zájem o využití jeho služeb.

Datum vydání: 19.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Internet na Marsu? Vědci už na něm pracují a možná jsou blíže, než by ...

Budoucí kolonizace Marsu přináší výzvy v komunikaci, vědci proto testují nové technologie pro zajištění internetu. Vývoj je komplikovaný kvůli zpoždění signálu a sluneční konjunkci. Přelomovým řešením by mohla být laserová komunikace a projekt MARCONI od ESA zaměřující se na posílení komunikační infrastruktury.

Datum vydání: 13.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

SpaceX chce dálkově ovládané lodě přetvořit na pozemní stanice. Intern...

SpaceX pod vedením Elona Muska plánuje přeměnit své dálkově ovládané lodě na pozemní stanice pro rozšíření satelitního internetu Starlink na moři. Společnost požádala FCC o licenci k testování antén na lodích, které by měly zlepšit pokrytí a kvalitu internetového připojení. Tento krok představuje významný milník v poskytování internetu v odlehlých oblastech.

Datum vydání: 12.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Společnost O2 získala jako první prestižní bezpečnostní certifikát. Po...

Společnost O2 jako první v ČR získala certifikát SOC 2 Typ II. Tento mezinárodně uznávaný standard zaručuje, že jsou data zákazníků v bezpečí, a to díky přísným bezpečnostním normám a pravidelným kontrolám. O2 tímto posouvá ochranu dat na novou úroveň, což mu otevírá dveře také k větším zakázkám a posiluje důvěru ze strany veřejnosti a podnikatelů.

Datum vydání: 09.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

T-Mobile otevírá v Praze „Upload Hotspot“. Zájemci skrze něj mohou odz...

T-Mobile otevírá v pražském Magenta Experience Centre nový „Upload Hotspot“. S jeho pomocí si uživatelé mohou vyzkoušet internet T Fiber s rychlostí nahrávání a stahování až 8 GB/s. Vysoké rychlosti dosahuje pomocí nové technologie XGS-PON. Služba je zaměřená především na uživatele a tvůrce, kteří potřebují rychle sdílet velký objem dat.

Datum vydání: 07.02., komentářů: 1, autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Nový 5G vysílač od O2 je už i na Pradědu. Vysokorychlostní internet je...

O2 ve spolupráci s CETIN dosáhlo v roce 2023 úspěchu v modernizaci mobilní sítě výměnou 5G vysílačů. K ní došlo například na Pradědu a v dalších 1074 lokalitách. S novou technologií od Ericssonu plánuje rozšířit 5G pokrytí do dalších oblastí, včetně Brna. Aktuálně je 5G od O2 dostupné pro 81 % českých domácností.

Datum vydání: 06.02., komentářů: 1, autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

CETIN se podařilo zvýšit průměrnou rychlost internetu. Nejvíce sází na...

V posledních letech se trh s internetovým připojením v České republice hýbe více než kdy dříve. Máme za sebou nejen rozvoj optického internetu, ale i několik významných akvizic. Velkým hráčem se stala mimo jiné společnost CETIN vlastněná skupinou PPF. Jejím cílem je maximální navýšení rychlosti internetu. Prozatím na konci roku nabídla průměrnou rychlost 289 Mb/s.

Datum vydání: 05.02., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

Přehled rychlostí internetu v lednu 2024

Rychlost internetu v lednu roku 2024.

Datum vydání: 01.02., autor: Redakce, Téma: Přehledy připojení

Vodafone představil novou generaci modemů a televizních boxů. Od inova...

Vodafone 22. ledna oznámil zahájení prodeje svého nového modemu Vodafone Station Wi-Fi 6. S jeho pomocí chce uživatelům nabídnout rychlejší a stabilnější internet i po připojení více zařízení. Kromě toho představil také nový set-top box Vodafone TV 3. Nově je možné sledovat Vodafone TV i bez externího zařízení pouze prostřednictvím mobilní aplikace.

Datum vydání: 31.01., autor: Jakub Janíček, Téma: Aktuality

10 způsobů, jak snadno a efektivně zrychlit připojení Wi-Fi

Pomalý internet a nedostatečné pokrytí Wi-Fi signálu trápí většinu domácností. Našich 10 tipů vám však problémy pomůže snadno vyřešit.

Datum vydání: 08.01., autor: Jakub Janíček, Téma: Redakce

Přehled rychlostí internetu v prosinci 2023

Rychlost internetu v prosinci roku 2023.

Datum vydání: 02.01., autor: Redakce, Téma: Přehledy připojení

Přehled rychlostí internetu v listopadu 2023

Rychlost internetu v listopadu roku 2023.

Datum vydání: 01.12., autor: Redakce, Téma: Přehledy připojení
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11