Rychlost.cz Články strana 10

Články

5 praktických rad, jak vybrat kvalitní WIFI router

Moderní WIFI router nabízí víc než jen možnost připojit se k internetu. Výběr routeru by měl vycházet z toho, jak bude využíván. Podívejte se na pětici praktických rad, které vás s nákupem pomohou.

Datum vydání: 31.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Hardware

Proč by vás měla zajímat rychlost uploadu?

Většina uživatelů se při prvním seznámení se světem internetu zajímá především o rychlost stahování dat, tedy o takzvaný download. Velmi podstatná je ale i rychlost a objem odesílaných dat. Proč hraje rychlost uploadu podstatnou roli?

Datum vydání: 13.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

Konec roamingu! Jak na mobilní internet v zahraničí?

Je zde konec roamingu. Při používání telefonu v dalších členských zemích EU platíte stejně jako v domácí síti. Jedná se o zásadní změnu a skvělý krok vpřed, nicméně jako vždy se najde několik tradičních „ale“.

Datum vydání: 03.07., autor: Lukáš Benzl, Téma: Praktické

Rychlý internet ve vesmíru? Takhle to řeší v NASA

Využít vesmírný program k lepšímu přenosu internetového signálu? Na první pohled to zní poněkud zvláštně, ale americký Národní úřad pro letectví a kosmonautiku známý pod zkratkou NASA se nevěnuje jen programu vesmírných letů a výzkumu v oblasti letectví.

Datum vydání: 21.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Čeká nás konec Wi-Fi?

Pokrytí Wi-Fi signálem považujeme za samozřejmost a nejpraktičtější způsob, jak se připojit k internetu z mobilního zařízení. Nabídka datových tarifů a sítě se však mění, a proto mnozí uživatelé přestávají Wi-Fi nezbytně potřebovat. Vystačí si s mobilními daty. Je Wi-Fi odsouzeno k záhubě?

Datum vydání: 06.06., autor: Lukáš Benzl, Téma: Zamyšlení

Wifi Heat Map odhalí kvalitu Wifi signálu

Pokrytí členitých či větších prostor signálem Wifi není jednoduché. Mobilní aplikace Wifi Heat Map pro operační systém Android vám pomůže odhalit nedostatky sítě v podobě míst se slabým signálem. To vše jednoduše a zcela zdarma, v kanceláři i doma. Jak aplikaci používat?

Datum vydání: 25.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

S kým cestovat, když potřebujete spolehlivé připojení?

Při cestování vlakem nebo autobusem stále častěji potřebujeme využívat připojení k internetu. Kvalitní Wi-Fi se stalo žádaným standardem a počet dopravců, kteří tuto službu poskytují, se zvyšuje. S kým cestovat, když potřebujete na cestách pohodlně pracovat?

Datum vydání: 23.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Technologie

Jaké přístroje v domácnosti se brzy neobejdou bez internetu?

Internet je nedílnou součástí našeho života. Často slouží i tam, kde si to ani neuvědomujeme. Moderní domácí spotřebiče i další zařízení ho budou využívat ve stále větší míře. Co přináší internet věcí?

Datum vydání: 12.05., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Co dělat, když vás zaskočí výpadek internetu?

Výpadek internetového připojení je velmi nepříjemným zážitkem, který dokáže způsobit nemalé komplikace. Naučte se řešit nefunkční připojení u velkých poskytovalů internetu a zjistěte, jak odhalit nejčastější zdroje problémů.

Datum vydání: 18.04., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Co dokáže nová generace mobilních datových sítí 5G?

Stažení filmu ve vysokém rozlišení během 4 sekund? Nejen to slibuje nová generace mobilních datových sítí, na kterou se do osmi let připojí dle odhadů více než miliarda mobilních zařízení. Co dalšího nás jako uživatele čeká?

Datum vydání: 31.03., komentářů: 1, autor: Lukáš Benzl, Téma: Technologie

10 pravidel pro bezpečné heslo na internetu

Přihlášení prostřednictvím hesla vyžaduje prakticky každá internetová služba či sociální síť. Jakými radami se řídit při výběru bezpečného hesla? Pokud si myslíte, že je to minimální délka 8 znaků a přítomnost speciálního symbolu, vyvede vás následující seznam pravidel z omylu.

Datum vydání: 07.03., autor: Lukáš Benzl, Téma: Redakce

Co vám skutečně hrozí, když se připojíte k veřejné Wi-Fi?

Sedíte v kavárně, připojíte se k veřejné Wi-Fi síti a začnete řešit vaše pracovní záležitosti. Vše od e-mailů až po platby. Jsou během těchto aktivit vaše data a hesla v bezpečí? Podívejte se na možná rizika a několik tipů, jak se jim chytře vyhnout. Vaše soukromí totiž není zdaleka tak chráněno, jak se nad šálkem dobré kávy může zdát.

Datum vydání: 10.02., autor: Lukáš Benzl, Téma: Internet

Mobilní sítě

V prvním díle našeho nového seriálu o nejrozšířenějších typech internetového připojení se zaměříme na mobilní sítě třetí generace a to zejména proto, že jde o soubor nejrozšířenějších a nejdostupnějších technologií internetového připojení, které lze využívat téměř kdekoliv. Zároveň jde o poměrně aktuální téma v souvislosti s upgradem na LTE, které by mělo hlavně v budoucnu přinést výrazné zrychlení.

Datum vydání: 02.02., autor: Redakce, Téma: Redakce

Jaký bude rok 2015?

Změny na poli bezpečnosti, internetové neutrality i platebních systémů

Datum vydání: 22.01., autor: Přemysl Ondra, Téma: Zamyšlení

Největší hackerské útoky roku 2014

Rok 2014 přinesl meziroční nárůst hackerských útoků o 47%. Pojďte se spolu s námi podívat na nejnebezpečnější útoky, jaká zaznamenaly servery předních internetových, obchodních a finančních společností.

Datum vydání: 05.01., komentářů: 2, autor: Přemysl Ondra, Téma: Internet

Server Rychlost.cz hledá autory článků

Články jsou honorované, autorská odměna bude ve výši, která je běžná u konkurence. Témata článku by měla zapadat do tématiky serveru Rychlost.cz.

Datum vydání: 19.12., autor: Adam Haken, Téma: Redakce

ADSL od O2 bez FUP - měsíc po té

Je tomu již měsíc co O2 oficiálně zrušilo regulační prvek FUP (Fair Use Policy) u svých ADSL tarifů. Pojďmě se podívat jak se to projevilo na výsledcích testů v dubnu. Článek se zaměřuje na nejpoužívanější tarify ADSL O2 a to ADSL 2048 a ADSL 4096.

Datum vydání: 06.05., autor: Adam Haken, Téma: Zamyšlení

ADSL - technologie

Připojení k internetu se stává pomalu samozřejmostí pro mnoho moderních domácností. Na trhu je k dispozici mnoho poskytovatelů, kteří nabízejí připojení pomocí různých technologií. Mezi rozšířené technologie patří i ADSL.

Datum vydání: 25.03., autor: Vratislav Harabiš, Téma: Technologie

Firewall a Windows

V dobách dávno minulých, kdy počítače ještě zabíraly celou místnost a namísto dnes již ustupujících disket a CD se používaly děrované štítky si jen málokdo lámal hlavu s tím, jak tento hučící kolos zabezpečit před všemožnými útoky zvenčí. Dnes, v době internetu, Billa Gatese a Al Kajdy se člověk může obávat naprosto čehokoliv, a proto volba účinného firewallu není zas tak úplně od věci. Tento článek by vám měl poskytnout základní informace o této problematice.

Datum vydání: 06.03., autor: Jan Švehla, Téma: Software

Bittorrent

Slova jako BitTorrent nebo peer-to-peer sítě si mnoho lidí spojuje s počítačovým pirátstvím a nelegálním kopírováním filmů. To je samozřejmě mylná představa, protože BitTorrent je pouze technologie, kterou můžete využívat zcela legálně a jistě si jí velmi oblíbíte.

Datum vydání: 13.02., autor: Vratislav Harabiš, Téma: Internet
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11