Rychlost.cz Články strana 11

Články

Způsoby internetového připojení

Internet je fenoménem, bez něhož bychom si už asi jen těžko dokázali představit všední konání a počínání, na jaké jsme běžně zvyklí. Na jeho počátku ale nestály 10M připojení s neomezeným limitem jaké dnes běžně nabízejí telekomunikační operátoři. O tom, jak to bylo a jak to je s druhy a typy internetových připojení si povíme v dnešním článku.

Datum vydání: 11.02., autor: Jan Švehla, Téma: Internet

Chceme doma WiFi

Dnešním článkem bych rád pomohl všem, kteří touží mít domácí WiFi síť, ale doposud si na její realizaci sami netroufli, a kamaráda, znalého problematiky, ve svém okolí nemají. Nebojme se ničeho, a pusťme se po hlavě rovnou do hlubin.

Datum vydání: 04.02., autor: Patrik Čmejla, Téma: Technologie

Webové prohlížeče

Webové stránky tvoří základ sítě internet. Spousta informací navzájem provázaná odkazy je tou silou, díky které se internet tak rozšířil. Webové prohlížeče tvoří takové pomyslné okno do internetu, díky kterému dnes může téměř kdokoliv vyhledávat informace z celého světa.

Datum vydání: 22.01., autor: Vratislav Harabiš, Téma: Software

Poznaváme WiFi

Pojem WiFi je často skloňován v mnoha článcích o možnostech připojení k Internetu. Téměř každý ví, že se jedná o bezdrátové připojení, ale co přesně se pod pojmem WiFi skrývá je mnohým uživatelům neznámo. Již samotný název WiFi zní dost tajemně. Název WiFi vznikl ze slov Wireless Fidelity, což je možno přeložit jako „bezdrátová spolehlivost“. Sítě WiFi by tedy měly být vysoce spolehlivé. Ale abyste si mohli užívat spolehlivé sítě, je potřeba se seznámit s pozadím WiFi, s existujícími standardy a možnostmi, protože jen tehdy budete schopni provozovat spolehlivou a funkční síť.

Datum vydání: 08.01., autor: Vratislav Harabiš, Téma: Technologie

Server Rychlost.cz hledá autory článků

Články jsou honorované, autorská odměna bude ve výši, která je běžná u konkurence. Témata článku by měla zapadat do tématiky serveru Rychlost.cz.

Datum vydání: 14.11., autor: Adam Haken, Téma: Redakce
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11