Diskuze o nové verzi webu Rychlost.cz

Diskuze o nové verzi webu Rychlost.cz

O rychlost.cz
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9
od adam
moderátor
Rychlost (Mbits): 18,0/4,99
Poskytovatel: Bartanet

hawran.diskuse | 31.01.2015 09:40

Proč je ta nová verze měření postavená na technologii, která už je pasé a každý se toho zbavuje, tedy flashe?

Je to tak hustofikulínské????

Když jsem spustil firefox, jak jsem zvyklý, a spustil to nové měření; tak jsem čekal, čekal, čekal a nakonec se objevilo toto:

Výsledek posledního testu

Stahování (download) (vyšší je lepší) - nezměřeno - Mbit/s

Nahrávání (upload) (vyšší je lepší) - nezměřeno - Mbit/s

Odezva (ping) (nižší je lepší) - nezměřeno - ms

Můžete stáhnout MP3 za
CD za
DVD za

Přímá adresa výsledku: http://rychlost.cz/rh/20150431201-9e15.html

Po spuštění firefoxu v safe-mode se po spuštění testu objevilo firefoxí hlášení, že firefox preventivně zakázal spuštění zastaralého flash-pluginu. Tak jsem to dál ani nezkoušel.

Blahopřeji k výbornému "upgrade"!
// firefox 35.0, xubuntu

Popravdě vůbec neutuším proč by se to mělo takto pokazit. Z logu co tu mam vyplývá že se nepovedlo provést ani test odezvy(ping) a to se testuje pod JS. Jakmile se toto nepovede tak se další test ani neřeší. Pořešíme ve vzkazech.

Rovnež ale takto nedopadly všechny testy co tu máte. Jiné testy se stejným prohlížečem dojely.

 
od hawran-diskuse
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 8,62/1,34
Poskytovatel: INTERNEXT 2000

Tak jsem si pohrál s AdBlockem/Ghostery/NoScriptem a věc se má tak, že je třeba v NoScriptu povolit ty tři servery, které jsou uvedeny pod těmi měřidly a na které se to měření zřejmě odvolává tak, že nevyskočí hlášení o tom, že NoScript zablokoval skript na nějaký server (a pak by se to normálně povolilo).

Ten server se jen "najednou" objeví v seznamu serverů, které lze povolit/dočasně povolit/zablokovat.

Takže měření nakonec proběhne.
Nicméně:

- na stránce výsledku se stejně objeví, to co před tím (měření neproběhlo)

- proč flash?

 
od adam
moderátor
Rychlost (Mbits): 12,0/3,48
Poskytovatel: Bartanet

Protoze ne vsechny prohlizece umeji spravne pracovat s uploadem v XMLHttpRequest. Takze zde nejspise doslo k blokaci xml pozadavku na jiny nez zdrojovy server (tj tester je na rychlost.cz ale requesty se posilaji na testovaci body)

To ze se tam objevi jen na chviklu je dano tim ze to je pozadavek ktery se po dokonceni neudrzuje a zrusi se.

 
od adam
moderátor

Nove se ve foru u diskutujicich zobrazuji tyto udaje:

IP: (zobrazit) - zobrazi se SUBNET tj bez posledniho cisla (uz je tak mesic hadam)

Rychlost (Mbits): 12,0/3,48 - rychlost uzivatele za poslednich 14 dnu z IP subnetu ze ktereho prispel (pokud by mel nekdo casto menici se IP adresu v rozsahu 1.2.3.0-255 tak v tomto prumeru to veme vse i kdyz do fora v ten okamzik prispek z 1.2.3.10)

Poskytovatel: Bartanet (dle toho co je priraditelne a prirazeno uzivatelem pripadne uzivatel nevybral ale byla pouze jedna moznost)

Vse se tyka stavu v okamziku kdy uzivatel prispel - takze novacek bez testu tam rychlost mit nebude a kdyz bude za par dnu reagovat tak uz treba ano ale u prvniho prispevku se to nezmeni.

Snad jsem to napsal dost jasne a citelne :)

Co se divam tak to automaticke rozpoznani by chtelo nejak doresit, ale nevim jak. Jde o to ze mensi ci stredni poskytovatele nakupuji logicky konektivitu od vetsich a maji od nich i IP rozsahy. Pak je sance ze je IP vedena pod oběma a uživatel si tedy může vybrat z obou.

 
od mistarka
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 48,2/82,8
Poskytovatel: Nej.cz

http://rychlost.cz/statistika/net/
Poněkud nepřehledný graf.
V nabídce pro RIO není okres Klatovy.

 
od adam
moderátor
Rychlost (Mbits): 15,6/4,81
Poskytovatel: Bartanet

Graf bude ještě pořešen, prozatím je plán přidat legendu a doleva hodnoty , čím dalším by se to dalo zpřehlednit nevím, navrhněte.

Ohledne RIO , co se dívám tak to si spravují sami. Pokud se povede mě poslat přesnou adresu (z oficiálních stránek riomedia) na které je dostupnost pro klatovy(respektive obce a města v klatovech) uvedena tak rád aktualizuji sám.

 
od mistarka
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 55,1/83,9
Poskytovatel: Nej.cz

Děkuji za odpověď.Adresy RIA (jednotlivé obvody)také nemám.Co se týče grafu,tak mi jde hlavně o spojnice mezi jednotlivými body ve dnech měření.Popis po najetí na den je výborný ,ale body bez spojnic se ztrácí.

 
od adam
moderátor
Rychlost (Mbits): 15,6/4,81
Poskytovatel: Bartanet

Poznamenam si.

 
od sopracin
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 22,4/2,06
Poskytovatel: O2

Zdravím,
mám připomínku k horní liště menu.
Chová se "rtuťovitě",
po rozkliknutí Uživatel,
nedrží nabídka otevřená,
než se přihlásím,
musím se několikrát vracet.
ZC

 
od adam
moderátor
Rychlost (Mbits): 16,3/4,94
Poskytovatel: Bartanet

No na to se neklika, melo by se pres to jen prejet mysi.

 
od halpe
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 10,2/8,50
Poskytovatel: BNET Internet

Adam | 19.12.2014 10:45

Zde můžeme řešit podněty a připomínky na novou verzi webu Rychlost.cz. Případně mě to napsat do vzkazu.

Novou verzi si můžete zobrazit kliknutím na "PŘEPNOUT NA NOVOU TESTOVACÍ VERZI!" vlevo nahoře nad logem webu.


Dobrý den,

proč je jiná hodnota pingu při testu v IE a jiná v Chromu?

http://rychlost.cz/rs/20151024835.png
http://rychlost.cz/rs/20151024848.png
Děkuji

 
od adam
moderátor
Rychlost (Mbits): 18,5/4,88
Poskytovatel: Bartanet

Těžko říct. Je to daň za to, že není primárně použit flash, který už x let v kuse končí.

 
od kremator
příspěvků: 5
IP: (zobrazit)
Poskytovatel: Tlapnet s.r.o.

Zdravím,

nebyla by tady možnost spáchat rychlost.cz i jako samostatnou aplikaci (pro PC a mobilní zařízení)?

Znát způsob komunikace s měřícími servery a algoritmus výpočtu výsledných náměrů, dokázal bych vytvořit lehkou, avšak plnohodnotnou linuxovou open-source textovou aplikaci, případně ještě i pro jiné unixové systémy. Jako hlavní výhodu tohoto řešení bych viděl fakt, že měření nebude ovlivněno webovým prohlížečem (může zabírat spoustu procesorového času, dále některé stránky v jiných panelech se mohou samovolně aktualizovat). Program sám může být velice nenáročný, vhodný i pro staré stroje, nezávislý na architektuře procesoru, přenositelný.

 
od adam
moderátor
Rychlost (Mbits): 18,5/4,90
Poskytovatel: Bartanet

Zdravím, verze pro čiste PC se mě zdá zbytečná. Mobilní je pouze pro android, tam je ten trh dost oddělen a prorazit s aplikaci je velmi težké , vynaložené prostředky by se nevrátili.

Ohledně linuxu, sám v něm léta dělám. Shell script ovládám též. Némá to opodstatnění -> přenos dat z testovacích bodů je defakto zpoplatněn (nepřímo, či přímo to je jedno). Reklamu bych v shellové verzi jistě neměl a tím že by to bylo open source bych to dal světu a konkurentům k dispozici.

Rychlost.cz není placena státem, dotacemi nemám z čeho jiného žít :-)

Jakou by to mělo logiku to tedy udělat? Rád si názor poslechnu.

 
od anders
příspěvků: 421
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 32,6/19,2
Poskytovatel: JaroNet

Objevena chybka. Jakmile v telefonu (androidu) při psaní reakce zvolím citaci některého příspěvku, citovaný text se ve fóru neobjeví. Nad textovým polem při psaní příspěvku přitom je, pouze se neodešle.

 
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.