Rychlost.cz Články O2 představilo INTIQ IQ Modules: Slibuje revoluci v plánování měst a řízení firem

O2 představilo INTIQ IQ Modules: Slibuje revoluci v plánování měst a řízení firem

Autor článku: Jakub Janíček | 11.10.2024

Nový online portál INTIQ IQ Modules od O2 a INTENS Corporation využívá anonymizovaná data z mobilní sítě k analýze pohybu obyvatel a dopravy. Města s jeho pomocí mohou efektivněji plánovat rozvoj infrastruktury a služeb, firmy optimalizovat logistiku a marketingové kampaně. Systém nabízí detailní přehledy o spádovosti, dojezdových dobách a intenzitě dopravy. Pilotní projekt v Brně potvrdil přínos systému pro plánování města.

O2 představilo INTIQ IQ Modules: Slibuje revoluci v plánování měst a řízení firem

Firma INTENS Corporation, dceřiná společnost O2 Czech Republic, představila online portál INTIQ IQ Modules. Tento inovativní nástroj přináší cenné informace o pohybu obyvatelstva a dopravních podmínkách, které ocení nejen samosprávy, ale i komerční firmy. Jak může tento nástroj pomoci zefektivnit plánování městské infrastruktury?

Pohyb obyvatel na pár kliknutí

Díky INTIQ IQ Modules lze snadno zjistit, jak se lidé pohybují ve městě, odkud a kam dojíždějí, a jaká je vytíženost silničních úseků. Tento nástroj využívá anonymizovaná data z mobilních sítí, která kombinuje s dalšími zdroji informací, jako jsou data ze sčítání dopravy či údaje o poloze firemních vozidel. Výsledkem je komplexní pohled na mobilitu v konkrétních oblastech, což umožňuje efektivnější plánování.

Konec zastaralých dat: Aktuální přehled dopravy

Mnoho měst a firem dlouho pracovalo se zastaralými daty. INTIQ IQ Modules ale přináší pravidelně aktualizované informace. Díky umělé inteligenci a strojovému učení se tato data navíc neustále zlepšují. Uživatelé tak mají přístup k nejnovějším informacím, aniž by museli investovat do drahých průzkumů.

Portál INTIQ IQ Modules nabízí:

  • Analýza pohybu obyvatel mezi částmi města zobrazena formou heatmap
  • Přehled počtu rezidentů a návštěvníků v daných oblastech
  • Historická data o dopravních podmínkách
  • Analýza průjezdnosti a vytíženosti silnic

Výjmenované funkce umožňují efektivnější plánování infrastruktury, což ocení města i firmy, které chtějí lépe porozumět chování svých zákazníků.

Brno jako příklad úspěšného nasazení

V pilotním režimu si INTIQ IQ Modules otestovalo město Brno. Radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl ocenil aktuálnost dat a možnost snadno analyzovat mobilitu obyvatel. Podle něj nástroj výrazně usnadní plánování dopravní infrastruktury i občanské vybavenosti.

INTIQ IQ Modules představuje významný krok vpřed v oblasti plánování měst a řízení firem. Díky využití anonymizovaných dat a moderních technologií nabízí cenné informace pro efektivnější rozhodování a optimalizaci zdrojů. Právě proto se očekává, že bude hrát klíčovou roli v rozvoji chytrých měst a moderního podnikání.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):