Rychlost.cz Články Konec šíleným cenám za roaming? O2 láká na datové balíčky mimo EU

Konec šíleným cenám za roaming? O2 láká na datové balíčky mimo EU

Autor článku: Jakub Janíček | 05.06.2024

Plánujete dovolenou mimo Evropskou unii a nechcete se spoléhat jen na Wi-Fi? O2 od června spouští nové datové balíčky TOP Svět Extra s objemem 1 GB za 299 Kč a 5 GB za 399 Kč. Balíčky platí 30 dní a jsou dostupné ve více než 60 zemích.

Konec šíleným cenám za roaming? O2 láká na datové balíčky mimo EU

O2 od 1. června 2024 zavádí nové datové balíčky s názvem TOP Svět Extra, které jsou určeny pro zákazníky cestující mimo Evropskou unii. Cílem této novinky je nabídnout uživatelům cenově dostupnější možnost, jak využívat mobilní data v zahraničí, aniž by na ně po dovolené čekalo nepříjemné překvapení v podobě vysokého vyúčtování.

Snadná aktivace a přehled o spotřebě

Zákazníci si mohou vybírat ze dvou variant balíčků, TOP Svět Extra 1 GB s objemem 1 GB dat za 299 Kč a TOP Svět Extra 5 GB s objemem 5 GB dat za 399 Kč. Oba balíčky jsou platné 30 dní od aktivace a jsou k dispozici ve více než 60 zemích světa, kam Češi často cestují. Patří mezi ně destinace, jako je Turecko, Egypt, USA a další.

Aktivace balíčků TOP Svět Extra je možná prostřednictvím mobilní aplikace Moje O2 nebo zasláním SMS zprávy na určené číslo. V aplikaci Moje O2 mají uživatelé také možnost sledovat aktuální stav spotřebovaných dat a platnost balíčku.

Pro koho jsou balíčky určeny?

Nové datové balíčky jsou určeny především pro zákazníky, kteří cestují mimo Evropskou unii a potřebují být i v zahraničí online. Díky balíčkům TOP Svět Extra mohou pohodlně využívat mobilní data pro navigaci, komunikaci, sdílení fotek a další aktivity, aniž by se museli obávat vysokých nákladů za roaming.

Oproti standardním roamingovým tarifům tak balíčky TOP Svět Extra představují výhodnější alternativu pro datové přenosy v zahraničí. Pokud chcete opravdu ušetřit, ověřte si dostupnost služby v cílové destinaci a porovnejte ceny s konkurenčními nabídkami, včetně možnosti využití lokálních SIM karet.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):