Rychlost.cz Články Warner TV – jak ji naladit a co nabízí za program?

Warner TV – jak ji naladit a co nabízí za program?

Autor článku: Jakub Janíček | 23.05.2024
Warner TV – jak ji naladit a co nabízí za program?

Česká televizní nabídka se rozšířila o nový bezplatný kanál Warner TV. Za jeho spuštěním stojí mediální gigant Warner Bros. Discovery, který přináší divákům pestrou směsici filmových a seriálových hitů jednoho z největších filmových studií na světě. Není tedy divu, že rychle upoutal pozornost řady diváků. Co Warner Bros TV nabízí a kde ji naladíte?

Co je Warner TV a odkud se vzala?

Nově spuštěný kanál Warner TV je potomkem slavné americké společnosti Warner Bros., jednoho z největších hollywoodských studií s téměř stoletou historií. V roce 2022 se Warner Bros. sloučilo s mediálním konglomerátem Discovery, Inc., čímž vznikl gigant Warner Bros. Discovery.

Do jeho portfolia patří mimo jiné filmové studio Warner Bros. Pictures a televizní sítě CNN, Cartoon Network a řada dalších. V Česku už společnost provozuje několik placených stanic, včetně HBO, Cinemax, Eurosport nebo Discovery Channel.

Warner Bros. TV je tedy jejich první volně dostupný kanál u nás, který čerpá z rozsáhlé knihovny filmů a seriálů, jež společnost za dlouhá desetiletí nashromáždila. Kanál se přitom objevil nejen na našem trhu, ale i například v Německu, Polsku, Rumunsku a dalších evropských zemích.

Jaký program Warner TV nabízí?

Česká verze nabízí podobný mix obsahu jako v jiných zemích. Samozřejmostí je český dabing nebo titulky. Warner TV cílí především na diváky středního věku se slabostí pro osvědčené filmové a seriálové hity. Hlavním tahákem jsou bezpochyby hvězdně obsazené trháky, jako je:

  • 2001: Vesmírná odysea,
  • Blade Runner,
  • Westworld,
  • Zrodila se hvězda,
  • Purpurová barva,
  • Madisonské mosty,
  • Batman,
  • Superman.

Warner TV vsadila na tematické programové bloky, které se týkají zejména večerního programu. Úterní večery jsou vyhrazené pro sci-fi a fantasy, pátky ovládnou oscarové snímky a nedělní prime time patří superhrdinům. Přes den se můžete těšit hlavně na seriály, mezi které patří například:

  • Smallville,
  • Hranice nemožného,
  • Super drbna,
  • Policajti z L. A.

Každopádně ve srovnání s konkurencí, jako je Netflix nebo HBO, může program Warner TV působit poněkud zastarale. Dostupné tituly jsou staršího data, přičemž většina diváků již neholduje běžnému televiznímu formátu, kdy si musí na další díl seriálu počkat několik dní.

Kdy začne Warner TV vysílat?

Warner Bros. TV je v současnosti již plně funkční. Její vysílání započalo 2. dubna 2024. Hned od rána naběhl standardní program, který odstartoval zmíněným seriálem Smallville. Ihned po něm následovaly další seriály Super drbna a Hranice nemožného. Večer na diváky čekala filmová klasika v podobě 2001: Vesmírná odysey a Blade Runnera.

Kolik Warner TV stojí?

Odpověď na tuto otázku je jednoduchá – Warner TV vás nebude stát ani korunu. Pro Warner TV je totiž Česko po Itálii teprve druhou evropskou zemí, kde spouští čistě bezplatné vysílání. V ostatních státech funguje jako součást placených televizních balíčků. Čeští diváci tak mají exkluzivní možnost sledovat prémiový obsah Warner Bros. Discovery bez jakýchkoliv poplatků.

Jak Warner TV naladit svépomocí?

Nejjednodušší cestou k Warner TV je oblíbené pozemní vysílání DVB-T2. Stanice je součástí takzvaného Multiplexu 23, bezplatné regionální sítě, kde najdete i kanály Nova Cinema, TV Barrandov či Televize Seznam. K příjmu vám stačí jakákoliv televize nebo set-top box s podporou DVB-T2 a satelit.

Pokrytí Multiplexu 23 zahrnuje téměř celé území České republiky, díky čemuž Warner Bros. TV naladíte prakticky kdekoliv. Pokud si nevíte rady, vyzkoušejte dostupného průvodce laděním, který je součástí většiny novějších modelů televizí či set-top boxů. Stačí spustit ladění a zařízení automaticky vyhledá dostupné stanice.

Warner TV nabízí i operátoři placených kabelových a internetových televizí. U velké části z nich ji najdete v levnějších programových balíčcích po boku s dalšími DVB-T2 stanicemi. Momentálně je dostupná například u Vodafone TV, MAGENTA TV či Telly. Vysílané pořady můžete navíc sledovat i zpětně a s lepší kvalitou obrazu.

Nová stanice Warner TV je vítaným zpestřením české televizní nabídky. I když nenabízí úplně nejnovější televizní a filmové hity, vsadila na osvědčené klasiky, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Plusem je také fakt, že za její sledování nemusíte platit žádné dodatečné poplatky.

Pokud patříte mezi náročné diváky, kteří preferují spíše streamovací služby, bude pro vás Warner TV zklamáním. Ostatně podobné pocity vyjádřila nemalá část diváků po prvním týdnu vysílání. Některým nesedí starší programová nabídka, jiným vadí formát klasické televizní stanice. Z hlediska ceny i kvality se však Warner TV řadí mezi nejlepší neplacené programy na trhu.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):