od smazáno IP: (zobrazit) | "strelec" Co je to (nejen pro O2) malý zákazník, ten co chce hodne muziky za málo peněz. V tomhle přípdě za ca 300kč měsíčně desítky giga. Kdo je asi pro ISP výhodnější. nějaký veliký podnik který platí cca 1000-10000kč měsíčně za cca 1-5Mbit (podle garance), který stáhne měsíčné cca 2Gb dat v emailech a ještě k tomu mimo špičku, s vlastním správce sítě který veškeré prkotiny řeší za ISP. A nebo malý "stahovač" který si za par stovek stahuje 10x více než Firma co platí 10x víc a stáhne 10x méně a není tam potřeba téměř žádný servis než u stahovače který má věčně zavirovaný PC a veškerou chybu svádí na ISP "aby se mu na to jel někdo podívat" |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | anetak - psal jsem ze ADV neznam a ze bych sel radsi do metalu nebo optiky. Mesicni datovy omezeni mi nevadi, pokud budu vedet, ze pokud jsem pod limitem pojedeme net na max. Nehlede na to ze tusim O2 ted zvisili satovy limit na 20GB coz je silne dostacujici. x - maly zakaznik = soukroma osoba, nebo osoba co vse resi s O2 standardni vymastenou cestou. Podle me je jedno, jestli ma net za 1500 nebo za 700, proste jakekoli jednani s O2 je ke zbliti(a reklamace je nocni mura). Jinak co se tyce konektivity, tak ta je dneska za par korun. Takze nejaky datovy omezeni dava smysl jen pro koncove poskytovatele kvuli vytizeni site, ne kvuli tomu, ze by musel davat vic za pripojeni. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Co se tyce zavirovanych stahovacu, tak neni vubec tezky to zaridit tak, aby se tak nedelo. To ze si to koncovy poskytovatel neni schopen zaridit je jeho problem. Jinak co se tyce me, vzdy byl problem u poskytovatele!!! |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | pod 500kč za garantovaný 1Mbit se moc firem nedostane, takte to není pár korun. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | "STRELEC" asi mas pravdu,kabel je kabel.. Mam wifi a tam kolisa rychlost az moc.Hlavne potrebuji,aby mi sla IP telefonie,mam ji aktivovanou i zaplacenou,ale bohuzel na mem wifi pripojeni to je nemozne,silene se to seka..Udajne by to mel byt dvoumegabit s agregaci 1:20..ale nejde to.. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to Jirka278: Mně se ip telefonie taky z nějakých nevysvětlitelných důvodů sekala, to když jsem byl ještě u předchozího poskytovatele, který bral konektivitu stejně jako Snet od ADVnetu. Takže problém bych viděl nejspíš zde. S Anetem a ip telefonií nemám žádný problém. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to aneťák+Jirka278: problem samozrejme neni ve VoIP sluzbe, ale v kvalite signalu jako takoveho, ktery nikdy nebyl (kdyz ADV uzivatele Jirka278 prebiralo od konkurence) , neni a bohuzel ani nikdy lepsi nebude, protoze primy vyhled na vysilac stini strom. nabidka prechodu na jinou technologii (2,4GHz-->5GHz) kvuli cene akceptovana nebyla, coz castecne chapu. Co se tyce subprovideru, kteri odebiraji konektivitu od ADV, vsichni odebiraji pres 10GHz pojitka pripojena na optice, takze mezi ADV<-->subprovidery bych problem nehledal, 99% problemu byva posledni skok, tedy AP-->koncovy klient. ADV nabizi take svou IP telefonii (vlastni cisla i server), ovsem pouze klientum na 5GHz a klientum v panelovych domech. Nevim o tom, ze by si tito klienti stezovali na nepouzizelnost telefonie. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to el::Jasne,ze kvalita signalu drive nebyla moc dobra.Taky mi bylo od Vasi firmy sdeleno,ze budete sit posilovat dalsimi vysilaci a tim padem kvalita signalu bude lepsi.Vazim si Vasi nabidky na moznost prechodu na 5GH sit,ale v tuto chvili mi na to nezbyvaji potrebne finance. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | A ze nikdo se nikdy nezminil,ze poskytujete taky IP telefonii..To u ADV slysim poprve.. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to Jirka278: To je urcite chyba, kazdopadne jak jsem psal, nabizi se na 5GHz a v panelakach, tam (pevne doufam) o teto sluzbe vedi. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | To el:Ono taky,kde to jinak zjistit,kdyz se podivam na Vase webove stranky s poslednim clankem z listopadu 2006..ze.. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to Jirka278: Bohuzel mate pravdu, kazdopadne info najdete napriklad na: http://www.internetprovsechny.cz/voip.php?poskytovatel=31 uzivatelum na 5GHz a v panelacich byla nabidka zaslana e-mailem. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to el..nejsem panelakovy,tudiz o tom jsem nevedel..Emailem chodi jen faktury..Tak mam smulu... |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Vymlouvat se na strom v cestě signálu mi přijde poněkud zavádějící, stejně jako nabízet VoIP jen na 5GHz a pouze v panelácích. Stačí si projít na internetu nespočet diskusí na toto téma a každému bude jasné, že chybu je nutno hledat většinou někde jinde než ve stromech. Spíš bude na vině špatně nastavená síť poskytovatele anebo rušení od provozovatelů ostatních wi-fi sítí. Přechod do pásma 5GHz do budoucna nic moc nevyřeší, i zde dojde postupně ke vzájemnému rušení se. Takže nejlepší řešení asi je počkat, až už konečně padne paušál za pevnou linku a nechat si znovu natáhnout dráty od Outuuu... |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to aneťák: 1)Komu a jakym zpusobem budeme nabizet VoIP nechte prosim na nas, bylo to nase rozhodnuti a stojime si za nim, take A-netu do jeho strategie nemluvime ani ji nikde nekomentujeme ... 2)Pan Jirka278 byl hned na zacatku upozornen, ze problemy mohou byt a pripojit se k nam byla jeho svobodna volba, zrovna tak muze od smlouvy odstoupit, pokud bude chtit. Takze dal procitejte nespocet diskusi a nemluvte do konkretniho pripadu, o kterem nic nevite. Chrastava neni zase tak velika, aby dochazelo k extremnimu ruseni od dalsich poskytovatelu a sit opravdu provozovat umime. 3)Preji Vam do budoucna prijemne brouzdani s o2 na jejich dratech. |
---|---|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.