od smazáno IP: (zobrazit) | Ostrý to hoch, tenhle Jiřík :o) Nevim proč by to měla být kravina, však ona tim tahle diskuse nijak neztratí, ikdyž to není přímo k věci... ale dělá to také obrázek o dané firmě. Tak si dej lahváče a hoď se do klidu, nebo tě stihne infarkt ;o) |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | To Barbora: "Dobrý den, naprosto s Vámi souhlasím, vždy je lepší rešit kvalitu, před kvantitou." Mozna nejsem dostatecne chapavy, ale "Anetak" ve svem prispevku vyzdvihuje prave kvantitu ... To :) "Jak jsou na tom s netem nevím a nehodlám to zkoušet" - zakazniky Freenetu alias pana Kopeckeho opravdu nepribirame, takze v klidu zustante tam kde jste |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to Barbora: predpokladam, ze jste ta slecna, ktere se dovolam, kdyz neco potrebuji. Neberte si to osobne, ale kdyz uz se dovolam, tak s vama ten problem nevyresim. A vy ho akorat poskytnete dal. To, ze se na to kolegove vykaslou, nebo nestihaji, neni vase vec, tak to neberte, jako stiznost na vas. Prijde mi to jako spatna organizace. Pokud mam ping 500ms na seznam, tak mi s tim moc nepomuzete. Dalsi vec, ze se vam, ani kolegum o vikendu ani v pozdejsich odpolednich hodinach nedovolam. ICQ a email jsem zkousel nekolikrat a nic. Co se tyce spolehlivosti posilani emailu, tak si myslim,ze je to spolehlivejsi, jak Ceska posta a to nekolikrat. Jinak je pravda ze wifi neni moc spolehliva. Rychlost je samozrejme dobra, ale pokud najednou neni, je potreba servis. Pokud mi jede net 3Mb ve dve rano, je mi to k prdu. Dalsi vec co mi vadi jsou omezeny(v podstate zakazany) porty na DC, protoze to znamena "omezene internetove pripojeni" nikoli neomezene. A teze, ze jejich uzivatele je pouzivaji na stahovani nelegalniho softwaru atd., je blabol. Nez nekoho narknu, ze je zlodej, tak mu to musim dokazat, jinak si koleduju o pekny narez. A za pripadneho pirata poskytovatel vinu nenese. Neni problem to osetrit smlouvou. Ac O2 nesnasim, musim uznat, ze jediny neomezeny internet jsem mel od nich. 12GB/mesic mi stacilo, mel jsem moznost si to kontrolovat a pripadne rychlostni omezeni na zbylych par dnu mi na prohlizeni stranek stacilo. Ani nemluvim o spolehlivosti.Bohuzel ted nemam pevnou linku, jinak bych se k tem zlodejum vratil, pac mi zamestnavatel internet platil, tudiz jsem si hradil jen telefonni poplatky, takze taky necelych 500kc. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Nehodlám se spolupodílet na placení nonstop servisu někomu, kdo má potřebu volat v jednu hodinu v noci, že mu nejde internet, proto mi vyhovuje být u A-netu. Nepotřebuji komunikovat se svým poskytovatelem, protože mi prostě ten internet pořád bez problémů funguje a svůj počítač si dokáži opravit a odvirovat sám. A už vůbec nepotřebuji být masírován nesmysly od advnetu a jeho spřátelených poskytovatelů tady v Liberci, kteří by nejspíše potřebovali vycestovat někam za hranice naší země, aby se konečně probrali z té své už poněkud zatuchlé iluze o tom, jak je poskytování internetu ve volném pásmu skvělý rejžák na lidi a jak každý, kdo má potřebu tahat víc než 10 GB za měsíc nám bude poslušně platit tisíce... |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | A jsme zase u toho. Kdo, ze je ten poskytovatel, se kterym je takova spokojenost? Ptam se, protoze nevim za kym jit, pokud bych chtel k jiny wifi. Samozrejme kdybych chtel kvalitni net, do wifi bych nesel. U O2 me vytacela ta byrokracie. Furt jsem resil reklamace vyuctovani, ale s pripojenim byla spokojenost. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to anetak: tak teprve ted jsem si precetl, kdo ze je ten poskytovatel :-)))) nejak jsem mel zakodovano, ze to rozhodne neni anet. Tak za prve, co se tyce viru, tak v tom problem nebude, pod Linuxem jich moc neni. Za druhe rychlost kolisa, i kdyz v posledni dobe jsem spokojenej. Za treti, pokud je treba neco resit, je to nadlidsky problem. Napr. kdyz mi nejede nejaky ftp, z kteryho to normalne lita, jestli to je tim ftp nebo, jestli se nekdo "vyssi" rozhodl, ze jsem za tyden stahl vic, nez se mu libi. A hlavne mi vadi absolutni nezajem treba jen odpovedet. Samozrejme pokud jsem o vikendu doma a chci si neco najit na netu a cekam a cekam a cekam a ping se da pocitat ve stovkach ms, tak to neni idealni stav. A mam snad cekat do pondeli? Asi ne. Tak by bylo reseni zavolat spravci AP, a zeptat se cim to je? A proc to nejde, kdyz uz si to platim. Akorat ze muzu zavolat akorat tak z okna. Kolikrat jsem mel i spatny ping na AP, dodnes nevim proc, i presto, ze treba ted to je OK. Jinak jsem vybiral Anet podle toho, kdo mi prisel nejvyhodnejsi, ale kdyz to vezmu z globalu, jsou to amateri "mezi slepymi jednooky kralem" .Jinak gratuluju k bezproblemovemu pripojeni. Takze k pripojeni v Machnine. Lepsi si priplatit a nejit do wifi poskytovatelu. Pokud jsou kriteriem penize a wifi, tak asi anet. A budte pripraveny na jednani, jako by jste sly na urad. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | strelec:a do jakeho teda pripojeni jit v Machnine,kdyz ne do wifi???Do pevny linky,kterou kazdy odhlasuje??Nebo je neco jineho? |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Co se týče kvality připojení do Machnína, tak je konektivita přiváděna přes jeden 20Mbit spoj přímo z 100Mbit optiky, takže co se týče kvality i dostupnosti je výborná. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to O2: Tak zkus ten Snet, co tu Jiřík tolik vychvaluje. Kupodivu jsem se na jejich stránkách nakonec proklikal k ceníku a žádné povídání o 10 GB limitu jsem tam nenašel. I když konektivitu berou od advnetu, takže kdoví... |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | to strelec: Pokud jsi měl a nebo někdy máš vysoký ping na AP, pravděpodobně tě někdo v tu chvíli zaruší. Toto je jev ve volných pásmech naprosto normální a hoši z A-netu s tím asi nic moc nenadělají. Ledaže by tě připojili v nějakém tom placeném pásmu, ale to by rozhodně nebylo za pětset měsíčně :-) |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Vysoký a kolísavý ping, je způsoben buď rušením a nebo vytížením AP. Co se týče toho rušení tak problém je většinou v centru města a na větších sídlištích. Mimo město nebo v okrajový částech z rušením problém není, ale vysoký ping taky dokáže udělat nějaký "stahovač" s p2p o pod. , pokud není dobře udělaný shapping. V pásmu 5ghz z kolísáním pingu není "zatím" problém žadný (ale je to jen otázka času "měsíců či let", kdy bude pásmo díky neukázněným lidem(firmám ) a pod zarušené. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | O2 jsem mel, teda pres pevnou ADSL. Stvaly me reklamace ohledne vyuctovani, ale pripojeni bylo paradni, zadny megapingy a agregaci jsem vubec nepocitoval. Navic ted zvedli rychlost. Nevyhoda je, kdyz se stahne vic jak 12GB, tak stahnou rychlost, ale to me nejak nevadilo,pac se to nestavalo casto. Dalsi nevyhoda, ze internet je sice 500, ale plati se jeste za linku, takze to vyjde okolo 900. Mozna je reseni vzit nejaky balicek i s TV, ale to nevim, jak to vychazi. Co se tyce upsani se na rok, tak odejit se da samozrejme driv, ale plati se pomerove . Je to to samy jako porizovaci naklady. U Anetu sice muzete odejit driv, ale na zacatku taky zaplatite 2000. Ale kdybych mel moznost, sel bych do UPC pres kabel TV + internet. Rozhodne ne WIFI. Treba tento vikend jsem pres Anet stahoval kolisavou rychlosti okolo 10kB/s ale jelo to i 2kB/s i 20kB/s nevim jak pres noc a to mam 2Mbit. Takze co s takovym pripojenim. Akorat mi musel cely vikend bezet pocitac, takze me to stalo vic na elektrice. Navic mi to prijde jak omezovani downloadu z urcity IP. Protoze ze zacatku to jelo i 150kB/s ale pak to slo do kytek. Stahoval jsem distibuci linuxu, takze vetsi image a nikoli pres nejaky DC++ nebo torrent. Tak to je slavna wifi. Co se usetri na pripojeni, to se projede na elektrice. Jinak na prohlizeni www to staci. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Všem, kteří jsou na pochybách anebo snad věří nesmyslům od advnetu a spol. ohledně potřeby FUP, doporučuji přečíst si zajímavý článek s názvem „FUP: Má vůbec smysl“ - www.dsl.cz/clanky.php?clanek=477 - Je více než zřejmé, že tato firma a jí podobné chtějí pouze a jenom dostat ze zákazníka víc peněz a to vše pod záminkou přetíženého AP a několika tel. čísel na jejich nepřetržitý servis. Je jen na nás, uživatelích internetu, zda budeme i nadále tyto vychytralé společnosti podporovat. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Oprava: www.dsl.cz/clanky.php?clanek=477 |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Nějak tu ty odkazy nefungují, takže k nalezení zmíněného článku doporučuji Google :-) |
---|---|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.