Rychlost.cz Články Proč hostovat Rychlost.cz právě na vašem serveru?

Proč hostovat Rychlost.cz právě na vašem serveru?

Autor článku: Redakce | 11.05.2020

Denně si na stránce Rychlost.cz změří rychlost internetu tisíce až desetitisíce uživatelů, kteří hledají objektivní a nezkreslené informace o svém připojení. Hosting serveru Rychlost.cz na vašem serveru pomůže podávat co nejpřesnější informace uživatelům a zviditelní vaši značku. Pojďme si tedy detailně rozebrat všechny výhody hostování a důvody, proč nové servery hledáme.

Výhody hostování pro váš server

Hostovat náš testovací server může každý, kdo vlastní fyzický či virtuální server. Nejvíce výhod hostování testovacího serveru přináší především poskytovatelům internetového připojení nebo s ním spojených služeb, popř. webhostingu. Tím prvním pádným důvodem pro hostování je samozřejmě to, že patříme ke špičce ve svém oboru nejenom u nás, ale i v zahraničí, a to už od roku 2004. Zakládáme si na férovosti a objektivním přístupu k testování rychlosti internetu. Důvěra uživatelů znamená, že když se váš server objeví na úvodní stránce nebo ve výsledcích testu, mohou si být jistí, že podané informace jsou spolehlivé a pravdivé.

Poskytovatelé internetu mohou také využít dalších služeb, které dále zviditelní jejich nabídku, od definice poskytovaných typů připojení až po vyplnění tarifů, díky kterým lze vytvářet detailnější statistiky. Velké množství těchto doplňkových služeb je navíc zdarma.

Instalace vyžaduje běh pod non-root uživatelem bez administrátorských práv. Proces testování pak nijak nenarušuje běžný chod serveru. Pokud již na svém serveru máte nasazeno jiné měření rychlosti, bez problémů můžete nasadit i Rychlost.cz.

Skutečně objektivní testování

V čem se tedy lišíme od ostatních? Když uživatel zavítá na naši stránku a chce si otestovat rychlost připojení, pak se ve výchozím stavu nevybere server jeho poskytovatele. Důvodem je vyšší objektivita testu připojení a také naše nestrannost z hlediska poskytovatelů služeb. Server poskytovatele by byl ze statistik vyloučen dokonce i v případě, že by jej uživatel sám manuálně nastavil jako výchozí. Pokud by totiž náš test zahrnoval servery poskytovatele uživatelů, mohlo by to vypadat, že se snažíme tyto poskytovatele v podstatě nutit k hostování našeho testovacího serveru. Bohužel mnohé dostupné měřiče rychlosti internetu tuto situaci vůbec neřeší a testují vůči serveru poskytovatele bez jakékoliv zmínky o problematických aspektech. Díky vyloučení poskytovatelských serverů poskytujeme jasnější a nezaujatý pohled v našich statistikách.

Test z pohledu uživatele

Jak tedy vlastně souběžný test s výběrem více serverů probíhá? Podrobný popis najdete zde, ale stručně lze říci, že po kliknutí uživatele nastane toto:

  • Dojde ke změření odezvy na všechny servery v daném výběru a dále jsou vybrány pouze ty, které odpoví do přibližně 1 sekundy.
  • Následně je změřen jitter vůči serveru s nejrychlejší odezvou. Vůči tomuto serveru se také provede jednovláknový test downloadu.
  • Poté je download změřen vícevláknově vůči všem serverům nevyřazeným při testu odezvy.
  • Proces je zopakován pro změření uploadu

Snadný a rychlý postup

Co tedy potřebujete, pokud chcete hostovat testovací server? Samotnou instalaci by měl zvládnout každý, kdo se alespoň zběžně vyzná ve správě linuxového serveru. Nutné je, aby váš server byl hostován v datacentru, která má vysokou propustnost sítě a splňoval základní požadavky na hardware (1-core CPU @ 2,0 GHz, 1 GB RAM). V případě jakýchkoliv potíží vám rádi poradíme a pomůžeme vše správně nastavit. Těšíme se na spolupráci. Detailní informace hostování serveru naleznete zde.

Projekt Starlink od SpaceX slibuje globální vysokorychlostní internet, ale bývalá fyzička NASA Dr. Sierra Solter-Hunt varuje před jeho možným dopadem na magnetické pole Země. Tisíce satelitů Starlink totiž vytvářejí vodivou vrstvu v atmosféře, která by mohla narušit magnetosféru chránící Zemi před kosmickým zářením.

Umělá inteligence (AI) mění svět zákaznické péče. Společnost O2 implementuje AI nástroje, včetně aplikace Virtual Buddy, která pomáhá zaměstnancům rychle a efektivně řešit dotazy klientů. Díky AI se zkracuje doba řešení dotazů, zvyšuje se efektivita práce a zlepšuje se spokojenost zákazníků.

O2 a Air Bank rozšiřují spolupráci pod hlavičkou projektu Unity. Společní zákazníci mohou získat k novému telefonu Samsung Galaxy S24 zdarma 50palcovou LED televizi Samsung. Pokračuje také odměna 300 Kč měsíčně za placení faktur O2 z běžného účtu Air Bank. Všechny výhody Unity si mohou klienti aktivovat v online samoobsluze. Do budoucna se počítá se zapojením dalších firem ze skupiny PPF.

Čtyři nejnebezpečnější počítačové viry, které aktuálně útočí na české uživatele, jsou spyware Agent Tesla a Formbook, malware Rescoms, umožňující vzdálené ovládání, a adware Andreed napadající Android. Škodlivé kódy se šíří hlavně přes podezřelé e-maily a falešné aplikace.

Internetové vyhledávání, jak ho známe, směřuje k obrovské proměně. Google a další technologičtí giganti údajně plánují zavést poplatky za prémiové vyhledávací služby využívající výkonnou umělou inteligenci (AI). Důvodem jsou obrovské náklady na provoz těchto pokročilých systémů. Experti předpovídají, že všichni hlavní hráči v oboru AI budou nuceni přejít na předplatné, aby své náklady dokázali pokrýt.

Český operátor CETIN a polský Towerlinek Poland plánují v následujících letech pokrýt 125 km dálnice A1 mezi Ostravou a městem Čenstochová revoluční 5G sítí. Ta dokáže podporovat provoz autonomních a chytrých vozidel díky vysokorychlostnímu a spolehlivému mobilnímu internetu. Projekt zahrnuje vybudování komplexní infrastruktury pro streamování a analýzu dat pomocí AI v reálném čase.