Rychlost.cz Články HBO MAX vs streamovací služby: Co se vyplatí předplatit?

HBO MAX vs streamovací služby: Co se vyplatí předplatit?

Autor článku: Jakub Janíček | 28.05.2024

Streamovací služby se staly nedílnou součástí našich životů. S rostoucí popularitou ale vyvstává otázka – kterou z nich si vybrat? Porovnali jsme za vás největší hráče na českém trhu, včetně MAX, Netflixu a Voyo. Mrkli jsme se ale i na nováčky na trhu, jako je SkyShowtime nebo Prima+.

HBO MAX vs streamovací služby: Co se vyplatí předplatit?

Popularita streamovacích služeb strmě stoupá, jenom na českém trhu je využívá přes 2,6 milionu lidí. Mezi největší hráče se řadí i HBO MAX, které se v květnu přejmenovalo pouze na MAX. V současnosti je pro něj největší konkurencí Netflix CZ a české Voyo. Jakou streamovací službu se vyplatí předplatit?

Streamovací služba Cena předplatného (Kč/měsíc) CZ dabing Počet zařízení používaných soubežně Počet titulů České filmy a seriály
MAX Od 219 Ano 2 Přes 2 000 Ano
Netflix Od 199 Ano (hlavně novinky a originální tvorba) 1 Přes 8 000 Ano
Voyo Od 159 Ano (většina) 2 Přes 2 000 Ano
Disney+ Od 239 Ano (i starší tituly) 4 Přes 2 000 Ne
Amazon Prime video Od 79 Ano (pouze nové tituly) 3 Přes 1 000 Ne
Apple TV+ Od 199 Ne 6 Přes 200 Ne
SkyShowtime Od 159 Ano 3 Přes 800 Ano
Prima+ Od 99 Ano 5 Přes 2 000 Ano

MAX

Program HBO se řadí mezi jedny z nejžádanějších u nás. Vysoká poptávka po něm byla ještě před nájezdem streamovacích služeb, takže nikoho nepřekvapilo, že si milovníci filmů a seriálů rychle oblíbili i online verzi. Od svého vzniku si u nás platforma prošla hned několik rebrandingy.

Nejprve bylo k dispozici pouze HBO GO, v roce 2020 se přejmenovala na HBO MAX a letos z názvu zůstalo pouze MAX. S poslední změnou se rozšířila i nabídka, která nově neobsahuje pouze známé tituly, jako jsou například Sopranos, ale i kompletní nabídku od Warner Bros., Discovery či live streamy od Eurosportu – díky tomu lze sledovat i Olympijské hry 2024.

Oproti jiným zahraničním platformám investuje MAX nemalé prostředky do dabingu, díky čemuž je většina starších seriálů a filmů v českém znění. Nepočítejte s ním však u artových snímků. K dispozici máte dvě varianty předplatného, které se od sebe liší počtem aktivních zařízení, kvalitou videa a počtem stažených položek:

  • Standard – 219 Kč/měsíc,
  • Premium – 299 Kč/měsíc.

Za příplatek 70 Kč/měsíc si dokoupíte sportovní balíček, se kterým získáte přístup k programu Eurosport 1 a Eurosport 2. Společnost navíc uzavřela smlouvu s O2 TV, Vodafone a MAGENTA TV. S nimi vás předplatné vyjde levněji, filmy a seriály můžete sledovat přímo v internetové TV a obsah lze streamovat pomocí mobilního zařízení přímo do set-top boxu.

Netflix CZ

Při zmínce o streamovacích službách vás jako první možná napadne Netflix. Tento průkopník online tv už léta udává směr celému odvětví. Proslul hlavně svými originálními seriály, jako jsou Stranger Things nebo The Witcher. Nabízí ale i pestrou škálu filmů, dokumentů či pořadů pro děti.

Podobně jako MAX i Netflix dbá na český dabing, který najdete u většiny novinek a originální tvorby. Pokud chcete sledovat Netflix zdarma, budete zklamáni. Platforma nepodporuje bezplatné zkušební období.

Netflix nabízí předplatné ve třech variantách:

  • Basic – 199 Kč/ měsíc (1 zařízení, HD),
  • Standard – 259 Kč/měsíc (2 zařízení, Full HD),
  • Premium – 319 Kč/měsíc (6 zařízení, Ultra HD).

V budoucnu by měla být dostupná levnější varianta, která však bude doprovázena reklamami a nebude u ní možné využít službu Chromecast. Společnost zároveň zavedla pravidlo, že používaná zařízení musí být pouze ve společné domácnosti.

Snaží se tím zamezit sdílení hesel, kdy jeden účet využívalo více osob, aniž by platili předplatné. Pro jiná zařízení můžete zakoupit speciální slot za 79 Kč/ měsíc – daná osoba získá vlastní účet s heslem, již existující či nový profil a možnost připojit jedno zařízení. Menším minusem je i fakt, že se Netflix nedohodl s tuzemskými provozovateli internetových televizí, kvůli čemuž ho nenaleznete v nabídce aplikací.

Voyo

Voyo od TV Nova je skvělou volbou pro všechny, kteří milují českou a slovenskou tvorbu. Najdete zde stovky lokálních filmů, seriálů i televizních pořadů. Narazíte tu i na Voyo a Nova seriály, jako je Ulice, Ordinace v růžové zahradě, ale i kvalitnější snímky zahrnující například mini série:

  • Případ Roubal,
  • Extraktoři,
  • Metoda Markovič: Hojer,
  • Matematika zločinu.

K dispozici máte videotéku s širokou škálou českých filmů a seriálů, tureckých telenovel či hollywoodských trháků. Často tu narazíte i na filmy a seriály z Norska, Francie, Německa či Británie. Voyo navíc spojilo síly s Českou televizí, díky čemuž tu najdete většinu její tvorby. V rámci předplatného máte přístup k živému TV vysílání, které zahrnuje:

  • Nova TV,
  • Nova Cinema,
  • Nova Action,
  • Nova Fun,
  • Nova Lady,
  • Nova Gold,
  • Nova Sport 1 a Nova Sport 2,
  • International.
  • TN Live.

Náročnějším uživatelům může vadit nižší kvalita obrazu, která dosahuje pouze Full HD rozlišení. Na druhou stranu je předplatné Voyo dostupné u O2 TV a dalších internetových televizí. Předplatné vás vyjde na 159 Kč za měsíc, přičemž na 7 dní máte Voyo zdarma.

Disney+

Disney+ se snaží cílit na všechny členy rodiny. Velkou část nabídky tvoří filmy a seriály ze známých dílen Marvel, Star Wars, Pixar či National Geographic. Samozřejmostí jsou oblíbené animované Disney filmy a postavy.

Kromě toho Disney Plus nabízí i širokou škálu dokumentů či obsah Disney Channelu. Většina obsahu je nadabovaná do češtiny, včetně starších snímků. Za 239 Kč/měsíc získáte 4K Ultra HD kvalitu obrazu a možnost streamovat až na 4 zařízeních zároveň.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video je často přehlíženým klenotem mezi streamovacími službami. Přitom nabízí skvělý obsah za bezkonkurenční cenu. Za měsíční předplatné 79 Kč/měsíc získáte přístup k tisícům filmů a seriálů, včetně originálních hitů, jako je:

  • The Boys,
  • Invincible,
  • Pán prstenů: Prsteny moci,
  • The Grand Tour.

I když se nejedná o velkou streamovací platformu, dlouhodobě se jí daří přicházet na trh s jedněmi z nejoblíbenějších seriálů. Posledním kouskem byl úspěšný seriál Fallout založený na známé herní sérii. Většina nového obsahu je dostupná s českým dabingem. Najdete tu ale i širokou knihovnu starších filmů a seriálů od komedií až po akční trháky.

Apple TV+

Apple TV+ je jiná než ostatní služby. Nenabízí obrovskou knihovnu titulů, ale zaměřuje se výhradně na originální obsah ve špičkové kvalitě. A právě v tom se stala jedničkou na trhu – seriály, jako Ted Lasso, The Morning Show nebo For All Mankind, sklízejí jedno ocenění za druhým.

Vše na Apple TV+ je dostupné ve 4K s prostorovým zvukem Dolby Atmos. Na druhou stranu zde můžete streamovat pouze tvorbu z dílny Applu a novinky se tu objevují jen zřídka. V porovnání s ostatními platformami tedy sice nabízí relativně nízké předplatné 199 Kč/měsíc, ale nabídka titulů je omezená a nepodporuje český dabing.

Nováčci na scéně

Zajímavou alternativou mohou být i nové služby SkyShowtime a Prima+. SkyShowtime láká na hity jako Top Gun: Maverick nebo seriál Yellowstone. Prima+ zase boduje u fanoušků lokální tvorby s pořady, jako je Zoo. SkyShowtime nabízí předplatné s reklamou za 159 Kč/měsíc a bez reklamy za 219 Kč/měsíc.

Pokud však milujete tvorbu studií DreamWorks, Universal Pictures a Paramount, určitě nešlápnete vedle. Najdete zde vše od Mission Impossible až po Jurské Parky. Naopak nabídka Prima+ je mnohem užší a kromě vlastní tvorby se nijak zvlášť neliší od konkurence. Momentálně vás předplatné vyjde na 99 Kč/měsíc s 50% reklamou a 149 Kč/měsíc bez reklam.

Nabídka streamovacích služeb je opravdu pestrá. Pokud hledáte univerzální platformu, kterou využije celá rodina, vyplatí se vybírat mezi MAX a Netflixem. Pro nadšence do české tvorby je vhodné Voyo. Ostatní platformy ocení spíše fajnšmekři či fanoušci konkrétních filmových studií.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):