Vodafone 1000mbit/s optika

Vodafone 1000mbit/s optika

O rychlost.cz
Strana:1 2 3 4 5
od dom50
IP: (zobrazit)
Poskytovatel: O2

Aha, no tak to ještě dovyřeším a dám vědět, díky za radu ☺️

od moff

Dom50 | 17.04.2026 11:50

Dobrý den,

jdu sem s případem se kterým si nevěděl ani technik CETINu, který byl u mě na zřizovačce a další ,,poruše", aby se to pokusil opravit.

Mám tarif optiky nově od Vodafonu a Zyxel VMG8623-T50B, na jeho zařízení, který měří 950mbit/s a obchází vše jsem se se svým routerem nedostal. Kolísá to mezi 200-600, kabel běží 500-600, WiFi běží 200-300. Technik zkoušel snad vše už, i jiný router od O2 a to samé..

Z CETIN Comtrendu a z ONT krabičky běží těch 950 na jeho zařízení.

Poradil mi i přechod k O2 jestli to nemá nějak uškrcené Vodafone, technikovi řekli, že by mi snížili tarif na 500, což je naprostý nesmysl jak řešit problém..Má tu běhat až 2000mbit to i paní kontrolovala, když s ním mluvila.

Router mám od nich ten Zyxel, ten gigabit podporuje.

Měl byste někdo nějakou radu nebo zkušenost? Díky moc.

Mezi námi - k Vodafone bych nešel, protože má směšně nízký upload. U PODA je optika se zrcadlovou rychlostí. Měl jsem vlastní router s wifi 6 a rychlost jsem měl i přes 1000mbit download a kolem 900mbit upload.

od x-rated
Rychlost (Mbits): 2029/1015
Poskytovatel: Vodafone

vodafone má jako jedinej stejně rychlý stahování i odesílání u dvougigabitu na svý optický síti nebo na síti sdílený tmobilem, i ostatní rychlosti mají stejně rychlej upload

co popisuješ, je stav na historický síti docsis, tam by samozřejmě žádnej rozumnej člověk nešel, pokud je na výběr

fórum o službách vodafonu -> techforum.cz

od moff

Dom50 | 17.04.2026 11:50

Dobrý den,

jdu sem s případem se kterým si nevěděl ani technik CETINu, který byl u mě na zřizovačce a další ,,poruše", aby se to pokusil opravit.

Mám tarif optiky nově od Vodafonu a Zyxel VMG8623-T50B, na jeho zařízení, který měří 950mbit/s a obchází vše jsem se se svým routerem nedostal. Kolísá to mezi 200-600, kabel běží 500-600, WiFi běží 200-300. Technik zkoušel snad vše už, i jiný router od O2 a to samé..

Z CETIN Comtrendu a z ONT krabičky běží těch 950 na jeho zařízení.

Poradil mi i přechod k O2 jestli to nemá nějak uškrcené Vodafone, technikovi řekli, že by mi snížili tarif na 500, což je naprostý nesmysl jak řešit problém..Má tu běhat až 2000mbit to i paní kontrolovala, když s ním mluvila.

Router mám od nich ten Zyxel, ten gigabit podporuje.

Měl byste někdo nějakou radu nebo zkušenost? Díky moc.

Máte wifi ac, nebo ax? Při ac budete mít max kolem 500mbit, ale při ax budete mít maximum co jde.

Záleží na výstupu wifi, ale i na zařízení přijímací, jakou třídu wifi má. Když máte wifi ax, ale zařízení ac, budete mít rychlost ac.

od x-rated
Rychlost (Mbits): 2029/1015
Poskytovatel: Vodafone

na kabelu i na wifi neměl rychlost ani poloviční, ale je to přes měsíc, tak snad je ta reklamace už dořešená, jenom se nejspíš nedozvíme, jak to dopadlo nebo čim to bylo :I

fórum o službách vodafonu -> techforum.cz

Strana:1 2 3 4 5