Rychlost.cz Fórum O rychlost.cz Vodafone 1000mbit/s optika

Vodafone 1000mbit/s optika

Vodafone 1000mbit/s optika

O rychlost.cz
Strana:1 2 3 4 5
od dom50
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 265/287
Poskytovatel: Vodafone

Dobrý den,

jdu sem s případem se kterým si nevěděl ani technik CETINu, který byl u mě na zřizovačce a další ,,poruše", aby se to pokusil opravit.

Mám tarif optiky nově od Vodafonu a Zyxel VMG8623-T50B, na jeho zařízení, který měří 950mbit/s a obchází vše jsem se se svým routerem nedostal. Kolísá to mezi 200-600, kabel běží 500-600, WiFi běží 200-300. Technik zkoušel snad vše už, i jiný router od O2 a to samé..

Z CETIN Comtrendu a z ONT krabičky běží těch 950 na jeho zařízení.

Poradil mi i přechod k O2 jestli to nemá nějak uškrcené Vodafone, technikovi řekli, že by mi snížili tarif na 500, což je naprostý nesmysl jak řešit problém..Má tu běhat až 2000mbit to i paní kontrolovala, když s ním mluvila.

Router mám od nich ten Zyxel, ten gigabit podporuje.

Měl byste někdo nějakou radu nebo zkušenost? Díky moc.

od x-rated
Rychlost (Mbits): 2021/1018
hodnocení reakce: 1

vodafone na síti cetin valí luxusně :) ten poloviční upload je nesmyslný omezení cetinu, ne vodafonu https://rychlost.cz/rsh/20261533356.png

jestli je to s tim zyxelem zabržděný, tak prostě vyměň router, ostatně ten historickej krám má jenom gigabitový porty a wifi 5, já mám Asus RT-BE88U a pohoda

fórum o službách vodafonu -> techforum.cz

od dom50
Rychlost (Mbits): 135/125

Ahoj, díky za odpověď. To máš skvělý tu rychlost, nechápu absolutně.

Tyjo ale on zkoušel právě i jiný router a jelo to úplně stejně a na tom jeho zařízení co měl na testing tak to jelo 950, takže fakt nechápu kde ta chyba je. Z ONT do Terminatoru normálně jde 950, ale potom už je to v řiti :D Je divný že to nebezelo ale ani na tom jeho routeru a ani na testovanym tabletu který měl s sebou taky..

Ta linka by tady měla běžet normálně 2000 jak máš ty a nejspíš i běží, když mi jde gigabit do terminatoru.

od x-rated

tohle je prostě úplně nevhodnej router, stačí se podívat na specifikace https://www.zyxel.com/service-provider/global/en/products/dsl-cpe/vdsl/modemresidential-gateways/vmg8623vmg3625emg5523emg3525-t50b-series

po kabelu by sice ten necelej 1 Gb/s dát měl, ale na wifi to v ideálních podmínkách nejspíš nepojede ani poloviční rychlostí :I

terminátor na optický síti žádnej neni - jedině ont (= modem, převodník) a za nim jakejkoliv libovolnej vlastní router

a rychlost je vždycky taková, jakou si platíš, pokud je to fibre 1000, tak 1/1, pokud je to fibre 2000, tak 2/1

aby to jelo skutečně maximální rychlostí, chce to aspoň 2,5Gb/s porty na WAN i LAN a kvůli delší podpoře i WiFi 7 (sou to novější routery, mají před sebou delší podporu než ty starší s WiFi 6 nebo nedejbože 5)

od dom50
Rychlost (Mbits): 293/313

Ahoj, díky za zprávu. Jasně, že by ten gigabit normálně valit měl dle specifikace. Ale co se týče i toho druhého routeru, který ten technik zkoušel tak mu to i na jeho druhém od O2 nedalo prostě těch 950 který naměřil na tom speciálním přístroji pro ně..ta linka normálně jede dobře, ale prostě je chyba někde jinde:-D

Ano platím 1000/1000, ale jede to prostě 200-300 na WiFi :-D a na kabelu to háže ještě míň občas..150-300, to je prostě holý nesmysl a on to měřil na víc zařízeních i na jeho (pracovní tablet, jeho telefon).

Takže fakt nevím čím to je, jediný co, tak fakt zkusím nějaký modernější router, pokud to nepomůže tak fakt nevím už:-D Co bys doporučil za router? Předem díky

od x-rated

no jak sem řikal - něco, co má aspoň 2,5Gb/s WAN i LAN a WiFi 7, ale samozřejmě 10 Gb/s je do budoucna výhoda :)

když bude mít i 6GHz pásmo, je to taky příjemnej bonus na kratší vzdálenosti

a co se týká značky, tak ten asus je určitě fajn volba

od dom50
Rychlost (Mbits): 204/242

Ahoj, objednal jsem z Alzy Asus TUF BE 9400.

Tak doufám, že to bude za to sakra stát :D a k tomu CAT8 kabely pro lepší throughput, tak snad se zadaří:D Jinak mě mrdne už

od x-rated

u alzy za 4800? :O třeba na amazonu je za 3500 https://www.amazon.de/dp/B0FNWXZ115/?th=1 a reklamace nebo vrácení je podobně jednoduchý přes zásilkovnu zadarmo, jenom je teda třeba vytisknout štítek

no to je jedno, hlavně si tam hned po prvním zapnutí nezapomeň aktualizovat firmware https://www.asus.com/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-gaming-routers/tuf-gaming-be9400/helpdesk_bios?model2Name=TUF-Gaming-BE9400 a správně nastavit typ připojení na záložce WAN https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-dsl-optical/nastaveni-adslvdsl-modemu/

zajímá tě jenom PPPoE, vf/vf, port 848 a priorita 0, potom taky na záložce IPv6 možnost native, jinak bys jel jenom přes neveřejnou IPv4

od dom50
Rychlost (Mbits): 261/226

Na tom amazonu je to v klidu říkáš jo? :D Ale PC komponenty nebo tak bys přes to objednal taky?

Tyjo díky moc za info, když nebudu vědět, napíšu:D Zítra to dorazí.

od x-rated

no úplně v klidu a hlavně je levnější, v česku je extrémně drahý snad všechno :I i co sem kdysi zkoušel tp-link a vracel sem ho, tak pohoda, nakonec sem tam koupil ten RT-BE88U, amazon je pro mě jasná jednička na cokoliv :) dokud bude levnej, rychlej a spolehlivej, tak neni co řešit

od dom50
Rychlost (Mbits): 292/310

Hezky, tak super. Jinak ten router bude mega změna i z hlediska latence, já jen doufám, že to už konečně pojede tou rychlostí, která tu je dle toho technikovo zařízení 950mbps, jenže jeho router od O2 taky nejel 950, ale úplně stejně 500 max přes kabel a pak to klesalo k 150-300 po dalších měřeních. A to samé na tom Zyxelu:D

Takže jestli se to nevyřeší tím routerem lepším, tak nevím, co tam je za problém už fakt.

od x-rated

na začátku si psal "Z CETIN Comtrendu a z ONT krabičky běží těch 950 na jeho zařízení."

sice teda úplně netušim, co je cetin comtrend, ale pokud to někde valí relativně dobře, tak to neni chyba samotnýho internetu, ale nějakýho toho připojenýho zařízení

cetin dává ont innbox x24 s 10Gb/s portem, takže až sem s tak nízkou rychlostí jako 1 Gb/s nemůže bejt žádnej problém :)

do půlnoci objednáš, ráno v alzaboxu máš - dneska se uvidí, jak to dopadne B)

od dom50

To je ten jejich ONT ten Comtrend je to jméno na krabičce:D

A on to měřil přímo z tohohle do toho svého zařízení tam to běželo 950 obojí...dal to na router a zkusil i ten jeho O2 další a úplně to samý:D plus zkoušel jeho telefon a pracovní tablet i přes kabel tam to kolisalo u obou routerů na 150-600 přes několik měření. A Wi-Fi 200-300 u obou.

Takže jestli ten router pomůže :D tak budu mít fakt ku*evskou radost:DD

od dom50

https://ctrlv.cz/NaTU

Jsem tak 2 metry od routeru, nikdy to nepřevýšilo od té instalace a řešení tyhle hodnoty download a upload výše a i ta latence se mi zdá hodně velká.

od x-rated

ont je comtrend? :O to je zajímavý, co přesně se píše na štítku za typ?

no tim spíš, jestli přímo z ont to jelo dobře a přes router blbě, tak ty routery asi nic moc

užs to zapojil, nastavil a vyzkoušel?

a ten speedtest od cloudflaru je snad nejhorší možnej, to ukazuje úplný blbosti, měř normálně tady a primárně po kabelu :I

Strana:1 2 3 4 5

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Vyzkoušejte náš speedtest. Fungující i bez Flashe, čistě na Javascriptu.