od darkhencz příspěvků: 5 IP: (zobrazit) | Dobrý den, obracím se na vás s problémem ohledně mého internetu ADSL. Platím za rodinný mobilní paušál v hodnotě 2500 Kč, který zahrnuje i toto internetové připojení. Ještě minulý rok byla rychlost internetu nestabilní, ale tak nějak to šlo, pohybovala se kolem 40- 60/20 Mb/s, přestože platím za 100/20 Mb/s. Od letošního roku je situace mnohem horší – rychlost extrémně kolísá od 0 do přibližně do 65 Mb/s, bez ohledu na denní dobu. Spíše internet nejde, než jde. I když se odezva (ping) tváří jako v pořádku, hraní online her je nemožné. Jediný způsob, jak se připojit k internetu, je zapnout mobilní data a jet přes hotspot.Kolikrát se nenačtou ani stránky. Vypínání resetování routeru pomůže na pár minut někdy ani to ne. A ne vždy to pomůže. Po reklamaci sem přijěl technik, který sem přijel, řekl, že jsou staré kabely a že je nebudou měnit, a pak odjel. Na infolince mi řekli, že mi mohou snížit rychlost na 65 Mb/s, ale nepochopili, že těch 65Mb/s je jen vyjmečně, že nedodržují smluvní podmínky. Poslední operátorka mi sdělila, že s tím nic neudělají. Když jsem zmínil, že odejdu ke konkurenci, nikdo na to nereagoval. Bohužel, kabely jsou zde od společnosti CETIN. T-Mobile u nás vůbec není dostupný a Vodafone je na tom podobně. Wi-Fi připojení s rychlostí 100/20 Mb/s zde stojí 600 Kč od jiné společnosti Artemis. OD 2 mam také jejich „slavnou krabičku“ za 6000 Kč a ano, tenkrát jsem se nechal napálit. I když jsem připojený kabelem, rychlost je kolikrát jen 5 Mb/s a je stejně nestabilní. Tv a online připojení je tak mizerné, že na filmy se nemohu ani dívat na netflixu. Wi-Fi od O2 je zde dostupná s rychlostí 20/2 Mb/s a stojí 600 Kč. Už se ve mně vaří krev. Problém je jednoznačně u O2. Jaké jsou řešení ? Pomůže vůbec stížnost na ČTU ? Reklamace byla, ale nabídli slevu a pomalejší internet na půl roku to je prostě výsměch... Začli tu stavit nový byty tak jsem si myslel, že to posilní a vubec. Diky za odpovědi. |
---|---|
od qw84 příspěvků: 12 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Pokud jsou staré dráty tak to bohužel lepší nebude i kdybyste změnil poskytovatele. Cetin je měnit nebude, jejich investice jdou teď do optiky. Metalické vedení je již na hranici možností a nechávají to dožít. Jedině zrušit a přejít na bezdrát ideálně 60Ghz a nebo Starlink. |
---|---|