od darkhencz příspěvků: 10 IP: (zobrazit) | Dobrý den, obracím se na vás s problémem ohledně mého internetu ADSL. Platím za rodinný mobilní paušál v hodnotě 2500 Kč, který zahrnuje i toto internetové připojení. Ještě minulý rok byla rychlost internetu nestabilní, ale tak nějak to šlo, pohybovala se kolem 40- 60/20 Mb/s, přestože platím za 100/20 Mb/s. Od letošního roku je situace mnohem horší – rychlost extrémně kolísá od 0 do přibližně do 65 Mb/s, bez ohledu na denní dobu. Spíše internet nejde, než jde. I když se odezva (ping) tváří jako v pořádku, hraní online her je nemožné. Jediný způsob, jak se připojit k internetu, je zapnout mobilní data a jet přes hotspot.Kolikrát se nenačtou ani stránky. Vypínání resetování routeru pomůže na pár minut někdy ani to ne. A ne vždy to pomůže. Po reklamaci sem přijěl technik, který sem přijel, řekl, že jsou staré kabely a že je nebudou měnit, a pak odjel. Na infolince mi řekli, že mi mohou snížit rychlost na 65 Mb/s, ale nepochopili, že těch 65Mb/s je jen vyjmečně, že nedodržují smluvní podmínky. Poslední operátorka mi sdělila, že s tím nic neudělají. Když jsem zmínil, že odejdu ke konkurenci, nikdo na to nereagoval. Bohužel, kabely jsou zde od společnosti CETIN. T-Mobile u nás vůbec není dostupný a Vodafone je na tom podobně. Wi-Fi připojení s rychlostí 100/20 Mb/s zde stojí 600 Kč od jiné společnosti Artemis. OD 2 mam také jejich „slavnou krabičku“ za 6000 Kč a ano, tenkrát jsem se nechal napálit. I když jsem připojený kabelem, rychlost je kolikrát jen 5 Mb/s a je stejně nestabilní. Tv a online připojení je tak mizerné, že na filmy se nemohu ani dívat na netflixu. Wi-Fi od O2 je zde dostupná s rychlostí 20/2 Mb/s a stojí 600 Kč. Už se ve mně vaří krev. Problém je jednoznačně u O2. Jaké jsou řešení ? Pomůže vůbec stížnost na ČTU ? Reklamace byla, ale nabídli slevu a pomalejší internet na půl roku to je prostě výsměch... Začli tu stavit nový byty tak jsem si myslel, že to posilní a vubec. Diky za odpovědi. |
---|---|
od qw84 příspěvků: 16 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Pokud jsou staré dráty tak to bohužel lepší nebude i kdybyste změnil poskytovatele. Cetin je měnit nebude, jejich investice jdou teď do optiky. Metalické vedení je již na hranici možností a nechávají to dožít. Jedině zrušit a přejít na bezdrát ideálně 60Ghz a nebo Starlink. |
---|---|
od terkaplay-centrum-cz příspěvků: 1 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 308/87,4 Poskytovatel: Amigo!Net | Bezdrát od O2 20/2 za 600,- je prasárna. Já měl od nich VDSL2 cca 40/5 také za 600,- a vyměnil jsem to za 60GHz bezdrát 700/700 do Amigonetu ( Ústí n/L a okolí ) za 349,- Kč. |
---|---|
od darkhencz příspěvků: 10 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 64,9/24,4 Poskytovatel: O2 | Dobrý den, problém je, že nic leošího než Wifi 100 tu není a nebo tvrdí, že je, ale tvrdit mohou. Pokud to člověk neuvidí alespon rok a stabilně. Ovšem ceny jsou kolem 600 a více. |
---|---|
od darkhencz příspěvků: 10 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 64,9/24,4 Poskytovatel: O2 | Kez by tu byl někdo stabilní tak snad něco za rok tu bude. Staví tu nové byty a je to ještě horší. |
---|---|
od qw84 příspěvků: 16 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Tak zkuste prostě nějaký bezdrát to co tam je kdyspozici. Však pokud není úvazek tak to můžete zrušit vždycky, nechte si souběžně 2-3 měsíce to O2 jako zálohu a objednejte nejakou wifi pak jedno zrušte. Pokud je to O2 tako špatný tak zrušit rovnou, kabely jsou asi opravdu v háji. A nebo se na to vykašlete a objednejte Starlink tarif Lite stojí 870kč je to jen o tom kolik jste ochotný platit za internet. |
---|---|
od darkhencz příspěvků: 10 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 17,9/- Poskytovatel: O2 | Je to tak. Jsou tu dva s wifi a oba kolem 600-800. Ten Starlink prý v CR nejde v sude, ze jen prej pres Aplikaci a nabízí drazsi variantu atd. Jen je prostě smutné, že ve městě, kde je 10 000 lidí mám to 500metrů od náměsti není ani optika nic :D jen ADSL ci pomalé Wifi.. I u rodicu jede Wifi plynule 40 na 30 a to tam mají 200 obyvatel a je to v dolíku. Každopáde to píšou na stárnkách. Lite ale zatím není možné objednat. Podle webu Starlinku je k dispozici ve Francii a USA, avšak pravděpodobně se teď rozšiřuje i do dalších zemí, neboť donedávna o něm na českých stránkách vůbec nebyla zmínka. |
---|---|
od qw84 příspěvků: 16 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Starlink je dostupný všude, pokud je vidět na oblohu (zorné pole cca 110 stupňů). Lite by měl být normálně dostupný, zkuste na facebooku skupinu starlink sk/cz lidi to tam normálně používají tak by mohli poradit. Wifi je na vesnici dražší a nebo nestojí za nic. Např já pokud bych chtěl něco lepšího než 100Mbit přes vdsl tak tu mám nabídky kolem 950-1300 za 250/50 a 500/100 sice bez agregace s SLA, ale je to prostě drahý.Těch 600-800 je poměrně dobrá cena pokud funguje.Cetin prostě zaspal s optikou a pokud někde nevyžebrá dotace tak na rozšiřování kašle. Vy máte docela smůlu že ani ty telefoní dráty nejsou dobrý. |
---|---|
od darkhencz příspěvků: 10 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 34,0/24,4 Poskytovatel: O2 | Díky :) podívám se tam. Bohužel je to, jak říkáte. Hlavně tady to neskutečně ostatní wifi ruší to ADSL. Když byl ten blackout, tak to krásně šlo, ale za půl hodiny, jak to vše naskočilo, tak se sotva připojím na stránky. Jediné, co jdou jsou data. Uvidím s wifi za těch 600, když ani to, tak ten Starlink to bude jistit byt za vyšší cenu, ale lepší to než se trápit zda se budu moc podívat na Netflix, a nebo nebudu, a nebo zda se mi odešle zpráva či ne :D. Hraní online her jde letos jen přes data. |
---|---|
od qw84 příspěvků: 16 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Wifi by rušit dsl nemělo to pracuje úplně na jiné frekvenci spíš elektrika atd. Zkuste uvidíte nějaké jiné možnosti máte, ČR je prostě ve všem pozadu včetně zavádění optiky klasika :) |
---|---|
od darkhencz příspěvků: 10 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 34,0/24,4 Poskytovatel: O2 | Ahaaa děkuji za vysvětlení a čas, Ono třeba to stahuje poloviční rychlostí, ale stránky se nenačtou to jsem ještě nezažil a nebo se prostě odpojí a připojí. A jak píšu jestli je ráno 2 hodiny či večer je to jedno ( Ohledně těch wifin to tvrdil jejich technik, že to tady ruší ).. Takže kecy :D no, co jiného čekat od šmelařů. Každopádně už mám vyřízenou wifi ted čekám až přijedou a zapojí to. A když nepoběží tak star link.. A zda dva roky by tu měla být v ulici optika, tak jsem zvědavej. |
---|---|