Telefónica O2, ústředny, přístupová síť, ADSL, VDSL

Telefónica O2, ústředny, přístupová síť, ADSL, VDSL

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Strana:1 2 3 4 5 6 7
od kridlo188
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

Dobrý den, chtěl bych se dozvědět, jakou skutečnou maximální rychlostí by mohla jet moje linka, na které odebírám službu internet od O2. Poslední dva roky volám na zákaznickou linku O2 a požaduji navýšení rychlosti. Háček je vtom, že tu rychlost mi navýší zhruba jednou ročně a potom celý rok mi tvrdí že linka není schopná zvládnout vyšší rychlost. Uplyne rok a já volám opět na zákaznickou linku O2 a žádám o navýšení rychlosti a znovu ji mám navýšenou. Když se jich zeptám, jestli mi to nemůžou navýšit na maximální možnou rychlost tak technik na lince mi odpoví, že to je nejvyšší rychlost, kterou mi můžou nabídnout na této lince. Jen pro informaci nyní mě nastavily profil 2560/256 kbit/s a funguje bez jakéhokoliv výpadku. Minulí rok jsem měl nastavený rychlostní profil 2048/128 kbit/s. Příští rok když zavolám tak mi znovu navýší rychlost o půl mega? Kde je tedy zakopaný pes? Děkuju za objasnění/ odpověď.

 
od nonstopradio
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

kridlo188:01.12.2011 21:07Dobrý den, chtěl bych se dozvědět, jakou skutečnou maximální rychlostí by mohla jet moje linka, na které odebírám službu internet od O2. Poslední dva roky volám na zákaznickou linku O2 a požaduji navýšení rychlosti. Háček je vtom, že tu rychlost mi navýší zhruba jednou ročně a potom celý rok mi tvrdí že linka není schopná zvládnout vyšší rychlost. Uplyne rok a já volám opět na zákaznickou linku O2 a žádám o navýšení rychlosti a znovu ji mám navýšenou. Když se jich zeptám, jestli mi to nemůžou navýšit na maximální možnou rychlost tak technik na lince mi odpoví, že to je nejvyšší rychlost, kterou mi můžou nabídnout na této lince. Jen pro informaci nyní mě nastavily profil 2560/256 kbit/s a funguje bez jakéhokoliv výpadku. Minulí rok jsem měl nastavený rychlostní profil 2048/128 kbit/s. Příští rok když zavolám tak mi znovu navýší rychlost o půl mega? Kde je tedy zakopaný pes? Děkuju za objasnění/ odpověď.

Dobrý den,

já jsem nyná v podobné situaci. už jsem volal 6x na infolinku a 3x byl na prodejně i tu byl technik. Je to boj jako ve válce, nevzdávejte se. Mě tvrdí střídavě, že VDSL na mojí lince nejde a pak že jde a pak že nejde a pořád dokola. U technika jsem se dnes podruhé ujistil a potvdril si s ním, že VDSL půjde, jsem asi kilometr od ústředny a vedení je vyhovující. Zítra se jdu rozčílit znova na O2 prodejnu. vezmu si mobil a zapnu na něm nahrávání zvuku. Budu chtít mluvit s jejich nadřízenými a donutím je pod pohrůžkou zaslání zvukového záznamu na O2 ředitelství, aby mi VDSL ihned zavedli.

Poradím Vám - nejdřív podejte výpověď. Výpovědní doba je 1 měsíc od začátku dalšího měsíce, než ve kterém jste výpověď podal, ihned vám to nezruší. pak teprv se začne vůbec něco dít. Až to dají do pořádku a já budu spokojený, výpověď zruším. Mám linku nyní ve výpovědní době do konce prosince.

 
od kridlo188
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

nonstopradio:08.12.2011 20:27Dobrý den,

já jsem nyná v podobné situaci. už jsem volal 6x na infolinku a 3x byl na prodejně i tu byl technik. Je to boj jako ve válce, nevzdávejte se. Mě tvrdí střídavě, že VDSL na mojí lince nejde a pak že jde a pak že nejde a pořád dokola. U technika jsem se dnes podruhé ujistil a potvdril si s ním, že VDSL půjde, jsem asi kilometr od ústředny a vedení je vyhovující. Zítra se jdu rozčílit znova na O2 prodejnu. vezmu si mobil a zapnu na něm nahrávání zvuku. Budu chtít mluvit s jejich nadřízenými a donutím je pod pohrůžkou zaslání zvukového záznamu na O2 ředitelství, aby mi VDSL ihned zavedli.

Poradím Vám - nejdřív podejte výpověď. Výpovědní doba je 1 měsíc od začátku dalšího měsíce, než ve kterém jste výpověď podal, ihned vám to nezruší. pak teprv se začne vůbec něco dít. Až to dají do pořádku a já budu spokojený, výpověď zruším. Mám linku nyní ve výpovědní době do konce prosince.

VVy máte výhodu tu že jste cca 1 km od ústředny. Já jsem zhruba 7,5 km od ústředny (5 km vzdušnou čarou). Takž nepředpokládám že linka by jela rychlostí vyšší jak 5 mb/s, ale kdyby jela alespoň třemi megabity tak by to bylo zase o něčem jiném. Výpověď smlouvy jsem dával tolikrát a vždy snížili jen cenu a opakovali že to je nejvyšší možná rychlost.

 
od jakuub
příspěvků: 197
IP: (zobrazit)

nonstopradio:08.12.2011 20:27Dobrý den,

já jsem nyná v podobné situaci. už jsem volal 6x na infolinku a 3x byl na prodejně i tu byl technik. Je to boj jako ve válce, nevzdávejte se. Mě tvrdí střídavě, že VDSL na mojí lince nejde a pak že jde a pak že nejde a pořád dokola. U technika jsem se dnes podruhé ujistil a potvdril si s ním, že VDSL půjde, jsem asi kilometr od ústředny a vedení je vyhovující. Zítra se jdu rozčílit znova na O2 prodejnu. vezmu si mobil a zapnu na něm nahrávání zvuku. Budu chtít mluvit s jejich nadřízenými a donutím je pod pohrůžkou zaslání zvukového záznamu na O2 ředitelství, aby mi VDSL ihned zavedli.

Poradím Vám - nejdřív podejte výpověď. Výpovědní doba je 1 měsíc od začátku dalšího měsíce, než ve kterém jste výpověď podal, ihned vám to nezruší. pak teprv se začne vůbec něco dít. Až to dají do pořádku a já budu spokojený, výpověď zruším. Mám linku nyní ve výpovědní době do konce prosince.

Úžasné. Není radši lepší všechno tohle hodit za hlavu a pořídit kvalitní a stabilní Wi-Fi?

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

jakuub:09.12.2011 01:22Úžasné. Není radši lepší všechno tohle hodit za hlavu a pořídit kvalitní a stabilní Wi-Fi?

mam pocit ze wifi zkoselo hodne lidi a hodne lidem to nejelo :) wifi bud jede hodne dobre a nebo hodne spatne. Sam mam zkusenosti se 3 wifi proviederama a jeden horsi jak druhej (2 v blansku a 1 v brne). Wifi neni tedy vzdy optimalni volba.

 
od vlastousek
příspěvků: 18
IP: (zobrazit)

warman:09.12.2011 07:47mam pocit ze wifi zkoselo hodne lidi a hodne lidem to nejelo :) wifi bud jede hodne dobre a nebo hodne spatne. Sam mam zkusenosti se 3 wifi proviederama a jeden horsi jak druhej (2 v blansku a 1 v brne). Wifi neni tedy vzdy optimalni volba.

Ahoj bydlím v malé vsi poblíž Dukovan. Měli jsme tu Wifi dost brzy a bylo to dobré, ale teď to koupilo O2 business solution a pak to prodali dál..(teď se dívám stránky se zmenily máme toto:(http://www.mkrumlov.net/) když se máti dívá na něco přes VOYO, nebo já na fotbal na CT4 živě tak se mě to dost trhá..možná je to tím že je nedostatečný tok u nich v případě ČT, ale když se člověk dívá z archivu Tv nova tak by ten problém snad neměl býti. Jde mi o to momentálně mám net 4/0.5 Mbit(z adsl.cz toto:Průměrná rychlost připojení: [?]3,134 Mbit/sPrůměrná rychlost stahování dat: [?]391,8 kB/sPrůměrná rychlost odesílání dat: [?]501,51 kbit/sPrůměrná rychlost odezvy (ping): [?]4 ms) tak zda třeba nepřejít k O2 na VDSL či ADSL podle nich muzu mit pisi:(Max. dostupná rychlost připojení pro VDSL je 25600 kbit/s

Max. dostupná rychlost připojení pro ADSL je 12288 kbit/s.) tak nevím vadí mi že O2 má malý Upload kdyby ty tarify měli aspoň 8/4 16/8 nebo 25/10mbit.. to by šlo.. a stejně download bude tak na poloviční rychlosti max na 2/3..tak nevím. teď platím 399 co byste mi doporučili? díky..Vzdálenost od ustředny je cca 1km

 
od cucka
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

kridlo188:01.12.2011 21:07Dobrý den, chtěl bych se dozvědět, jakou skutečnou maximální rychlostí by mohla jet moje linka, na které odebírám službu internet od O2. Poslední dva roky volám na zákaznickou linku O2 a požaduji navýšení rychlosti. Háček je vtom, že tu rychlost mi navýší zhruba jednou ročně a potom celý rok mi tvrdí že linka není schopná zvládnout vyšší rychlost. Uplyne rok a já volám opět na zákaznickou linku O2 a žádám o navýšení rychlosti a znovu ji mám navýšenou. Když se jich zeptám, jestli mi to nemůžou navýšit na maximální možnou rychlost tak technik na lince mi odpoví, že to je nejvyšší rychlost, kterou mi můžou nabídnout na této lince. Jen pro informaci nyní mě nastavily profil 2560/256 kbit/s a funguje bez jakéhokoliv výpadku. Minulí rok jsem měl nastavený rychlostní profil 2048/128 kbit/s. Příští rok když zavolám tak mi znovu navýší rychlost o půl mega? Kde je tedy zakopaný pes? Děkuju za objasnění/ odpověď.

To jsme na tom skoro stejně, od ústředny jsme taky asi stejně daleko. Naše obec je velká a ještě středisková, ale ústředna tam není, ve většině vesnic není, je až ve městě, to jsme ještě celkem blízko, jiné vesnice jsou od ústřeny dál. 2048 kbit/s nemám ani náhodou, upload, o něm ani nemluvím, to přejít a v tom je asi ten problém. Když mi prodávali internet prostě nejde. Jiný poskytovatel tady není, tak nemůžu nikam tak že nebudu mít plnou rychlost že budu platit míň. Tak to bylo měsíc, pak už to zvedli na plnou cenu. Mám teda k tomu i telefon, signál na mobil tady chvilku je a chvilku ne, bez pevné linky to nejde, ale platím bez provolaných hovorů dvanáct stovek měsíčně za pomalou rychlost a nespolehlivou spolehlivost. Výpadky to má několikrát za den. Už jsem volal několikrát jim, jenom mě naštvali. Musel jsem projít šílenou procedurou, jetli mi to nedělá modem a tak, nakonec přece jenom poslali technika, změřil to, opravdu to funguje blbě a je to linkou, technik odjel, nic. Tak jsem jim volal znova, že u mě byl technik a vysvětlil jsem jim co naměřil, a zase sem musel projít tím jestli mi to nedělá modem, restartovat ho a všechno ostatní, nedozvěděl jsem se nic a nestalo se nic. Tak se to táhne pár let. Ani nemám v ruce žádné jejich vyjádření, když jim říkám že bych chtěl něco písemně, aby mi poslali e-mail, že po telefonu to nemá cenu, to jsou slova do větru, tak řeknou že ne. Tak už nevím co dál. Když by aspoň ten upload zrychlili, když chci něco někomu poslat, tak mi to jde jako že to nejde a při stabilitě ani ne 50% a to ještě v noci, kdy už ostatní spí, měl jsem i desetinu toho, to mi spadne dřív než se upload dokončí.

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

cucka:18.12.2011 01:41To jsme na tom skoro stejně, od ústředny jsme taky asi stejně daleko. Naše obec je velká a ještě středisková, ale ústředna tam není, ve většině vesnic není, je až ve městě, to jsme ještě celkem blízko, jiné vesnice jsou od ústřeny dál. 2048 kbit/s nemám ani náhodou, upload, o něm ani nemluvím, to přejít a v tom je asi ten problém. Když mi prodávali internet prostě nejde. Jiný poskytovatel tady není, tak nemůžu nikam tak že nebudu mít plnou rychlost že budu platit míň. Tak to bylo měsíc, pak už to zvedli na plnou cenu. Mám teda k tomu i telefon, signál na mobil tady chvilku je a chvilku ne, bez pevné linky to nejde, ale platím bez provolaných hovorů dvanáct stovek měsíčně za pomalou rychlost a nespolehlivou spolehlivost. Výpadky to má několikrát za den. Už jsem volal několikrát jim, jenom mě naštvali. Musel jsem projít šílenou procedurou, jetli mi to nedělá modem a tak, nakonec přece jenom poslali technika, změřil to, opravdu to funguje blbě a je to linkou, technik odjel, nic. Tak jsem jim volal znova, že u mě byl technik a vysvětlil jsem jim co naměřil, a zase sem musel projít tím jestli mi to nedělá modem, restartovat ho a všechno ostatní, nedozvěděl jsem se nic a nestalo se nic. Tak se to táhne pár let. Ani nemám v ruce žádné jejich vyjádření, když jim říkám že bych chtěl něco písemně, aby mi poslali e-mail, že po telefonu to nemá cenu, to jsou slova do větru, tak řeknou že ne. Tak už nevím co dál. Když by aspoň ten upload zrychlili, když chci něco někomu poslat, tak mi to jde jako že to nejde a při stabilitě ani ne 50% a to ještě v noci, kdy už ostatní spí, měl jsem i desetinu toho, to mi spadne dřív než se upload dokončí.

ono kdyz ti neco slibi a pak to zvednou, tak to mozna proto ze na tebe zapomeli-to je takovy obrovsky problem zavolat na O2? :) toto delal operatori bezne, ze zvednou "nechtene" ceny.

 
od cucka
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

warman:18.12.2011 08:57ono kdyz ti neco slibi a pak to zvednou, tak to mozna proto ze na tebe zapomeli-to je takovy obrovsky problem zavolat na O2? :) toto delal operatori bezne, ze zvednou "nechtene" ceny.

Já tam volal mockrát i e-maily psal. Táhne se to už pár let. Písemně z nich nic nevypadne, když volám, tak vždycky musím znova, i když už tam mají určitě nějaký protokol z měření, tak musím jako opice dělat stále ty samé věci, abych doma zkontroloval to a tamto, protože komu z O2 volám říká že je chyba u mě a že to musím zkontrolovat, prošel jsem si tím už tolikrát, že už znova volat nebudu. Nejhorší je, že když zajdu osobně na O2, tak tam mi řeknou že musím zavolat na závady, jinak že to řešit nejde, a tak se to zase opakuje.

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

Ja nevim kolik ti je, ale podle toho co pises (respektive kazde druhe slovo je docela neslusne), tak odhaduju tvuj vek 15 let. Tak se uklidni a pis slusne. Vime ze s O2 jsou takoveto problemy, ale reseni je asi jen jedno a to je zrusit :)

 
od kridlo188
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

cucka:18.12.2011 01:41To jsme na tom skoro stejně, od ústředny jsme taky asi stejně daleko. Naše obec je velká a ještě středisková, ale ústředna tam není, ve většině vesnic není, je až ve městě, to jsme ještě celkem blízko, jiné vesnice jsou od ústřeny dál. 2048 kbit/s nemám ani náhodou, upload, o něm ani nemluvím, to přejít a v tom je asi ten problém. Když mi prodávali internet prostě nejde. Jiný poskytovatel tady není, tak nemůžu nikam tak že nebudu mít plnou rychlost že budu platit míň. Tak to bylo měsíc, pak už to zvedli na plnou cenu. Mám teda k tomu i telefon, signál na mobil tady chvilku je a chvilku ne, bez pevné linky to nejde, ale platím bez provolaných hovorů dvanáct stovek měsíčně za pomalou rychlost a nespolehlivou spolehlivost. Výpadky to má několikrát za den. Už jsem volal několikrát jim, jenom mě naštvali. Musel jsem projít šílenou procedurou, jetli mi to nedělá modem a tak, nakonec přece jenom poslali technika, změřil to, opravdu to funguje blbě a je to linkou, technik odjel, nic. Tak jsem jim volal znova, že u mě byl technik a vysvětlil jsem jim co naměřil, a zase sem musel projít tím jestli mi to nedělá modem, restartovat ho a všechno ostatní, nedozvěděl jsem se nic a nestalo se nic. Tak se to táhne pár let. Ani nemám v ruce žádné jejich vyjádření, když jim říkám že bych chtěl něco písemně, aby mi poslali e-mail, že po telefonu to nemá cenu, to jsou slova do větru, tak řeknou že ne. Tak už nevím co dál. Když by aspoň ten upload zrychlili, když chci něco někomu poslat, tak mi to jde jako že to nejde a při stabilitě ani ne 50% a to ještě v noci, kdy už ostatní spí, měl jsem i desetinu toho, to mi spadne dřív než se upload dokončí.

Co na ně platí je pohrozit výpovědí služby. A co se týče dostupnosti od jiného operátora na technologii ADSL/VDSL existuje v republice několik virtuálních operátorů kteří poskytují internet přes O2 tak potom přijít k nim když O2 nepovolí. Dalším řešením by byl i internet od T-Mobile přes ADSL.

 
od jakuub
příspěvků: 197
IP: (zobrazit)

kridlo188:20.12.2011 13:24Co na ně platí je pohrozit výpovědí služby. A co se týče dostupnosti od jiného operátora na technologii ADSL/VDSL existuje v republice několik virtuálních operátorů kteří poskytují internet přes O2 tak potom přijít k nim když O2 nepovolí. Dalším řešením by byl i internet od T-Mobile přes ADSL.

Nebo Wi-Fi, které je na většině míst mnohem rychlejší a stabilnější.

 
od cucka
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Díky za rady.

 
od kridlo188
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

jakuub:20.12.2011 18:14Nebo Wi-Fi, které je na většině míst mnohem rychlejší a stabilnější.

Na Wi-Fi bych zas moc nespoléhal. Zkoušel jsem se ptát sousedů, co mají Wi-Fi a nejsou s touto technologii spokojení. Takže jediná možnost je ADSL.

 
Strana:1 2 3 4 5 6 7

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.