Comtrend VR-3026e

Comtrend VR-3026e

Síťový hardware
Strana:1 2 3 4
od honzatrx
příspěvků: 17
IP: (zobrazit)

Mizerný dosah wifi jsem vyřešil jednoduše.Wifi vypnul a do jednoho z LAN portů jsem připojil AP. Tak pokryji nejen celý dům, ale spolehlivé připojení je na ulici až do vzdálenosti 100m v městské zástavbě.

 
od michnzee
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

Zdravím, jelikož já jsem s dosahem WiFI u Comtrendu VR-3026e nebyl moc spokojený, rozhodl jsem se zařízení rozebrat a prostudovat ho. Na základě rozborky jsem usoudil, že by stálo za to vyměnit interní anténu za externí a tak jsem konal. Kompletní návod, fotografie upgradu WiFi modemu Comtrend vr-3026e jsem uvedl s detailním popisem na svých stránkách http://comtrend.michnzee.net/.

Uvnitř modemu je čip Broadcom, DPS je připravena k připojení dvou WiFi antén, ale osazena a zprovozněna je pouze jen jedna (což je věčná škoda).

Určitě Vás zajímá, jak se změnil dosah WiFi při připojené externí anténě. Já bych ohodnotil 100% nárůst oproti interní anténě, připojil jsem externí 5dBi anténku a tam kde jsem signál již neměl, najednou bylo skoro plno. Ještě mám větší 10 dBi anténu, tak jsem zvědavý jak se zvětší dosah nyní :)

S modemem jsem jinak celkem spokojený, vadí mi absence IP Loopback, téměř nenastavitelný systém řízení toku dat QOS a problém s dosahem signálu (který jsem však již vyřešil). Co se týká nastavení WiFi, ještě mi vadí že nelze nastavit šířku pásma 20/40 MHz spolu s rozšířením kanálu a maximální přenosová rychlost okolo 74MB/s (alespoň těch 150MB/s by mohlo být, když už podporuje standard B/G/N - lite :) )

 
od mpako
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

aje:19.05.2011 12:36Zdravím chtěl bych poprosit nemůžete někdo tady napsat zkušenosti s modemem Comtrend VR-3026e

jde my hlavně o dosah wifi s porovnáním s modemem Huawei 520i díky

dosah ma urcite mensi a o hodne. puvodne jsem mel ASUS 500GP, pokryl cely dum i kus zahrady, pak huawei - jen dum a comtrend ma problem pokryt 1.patro.

 
od heks
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

Nevím proč ale pořád mi u comtrendu kolísá rychlost k síti i když jsem od něho vzdálený půl metru, navíc rychlost internetu mám jen 2 mb/s (a to bych měl mít správně 16 mb/s). Divné je že z jiných NTB už byla rychlost vyšší (kolem 10mb/s). Mám interní modul intel 2200BG nevíte jestli se to spolu nemůže nějak hádat nebo tak ? Už mě vůbec nenapadá co udělat aby rychlost nebyla tak nízká.

 
od michnzee
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

heks:17.01.2012 19:06Nevím proč ale pořád mi u comtrendu kolísá rychlost k síti i když jsem od něho vzdálený půl metru, navíc rychlost internetu mám jen 2 mb/s (a to bych měl mít správně 16 mb/s). Divné je že z jiných NTB už byla rychlost vyšší (kolem 10mb/s). Mám interní modul intel 2200BG nevíte jestli se to spolu nemůže nějak hádat nebo tak ? Už mě vůbec nenapadá co udělat aby rychlost nebyla tak nízká.

Zkuste zkontrolovat v nastavení modemu -> nastavení WiFi -> Advanced, zda-li máte nastaveno například takto:

...
ChainPowerSave: Disable
MulticastRate: Auto
BasicRate: default
TransmitPower: 100%
...

Možná by mohl být problém s anténou či wifi modulem v notebooku, ale to se dá lehce vyloučit připojení na jinou fungující wifi síť. Spíš zkontrolujte detailní nastavení wifi.

 
od abdopromanklegr
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

honzatrx:03.01.2012 17:07Mizerný dosah wifi jsem vyřešil jednoduše.Wifi vypnul a do jednoho z LAN portů jsem připojil AP. Tak pokryji nejen celý dům, ale spolehlivé připojení je na ulici až do vzdálenosti 100m v městské zástavbě.

Ahoj

Prosím Tě co znamená když jsi napsal připojil AP

Tady si lidé stěžuji na signál z rohodle routeru wi fi a ty jsi to vyřešil

Do portu jsi připojil AP ale nerozumím tomu

Děkuji Ti Roman 732107067
email: abdop@centrum.cz

 
od dartvader
příspěvků: 4
IP: (zobrazit)

To je skutečně bordel. Přesně jako pár uživatelů přede mnou, mám problém s rychlostí přes wifi. Modem mám půl metru od noťasu, a nelze ho dát jinam, ani noťas přemístit nejde. Když jedu přes UTP rychlost je kolem 9-10M, pokud zapnu wifi, rychlost se sníží na 2M. Jednou se mi ale stalo, že rychlost byla kolem 8, to bylo dnes ráno, když jsem vypnul/zapnul modem.

Zajímavé je, že na ostatních noteboocích to nedělá. V ntb mám "atheros ar9002wb-1ng wireless network adapter".

Co se týče signálu, zatím si moc stěžovat nemůžu, barák pokryje celý. Alespoň včera tomu tak bylo. Co mne ale točí je fakt, že se skutečně snižuje rychlost připojení pro ty, co se připojili v jiném než prvním pořadí. Dá se to nějak v nastavení změnit? Se Zyxelem jsem problém neměl, ten ale nemůžu použít, protože neumí VDSL.

 
od dartvader
příspěvků: 4
IP: (zobrazit)

ABDOPROMANKLEGR:25.01.2012 23:23Ahoj

Prosím Tě co znamená když jsi napsal připojil AP

Tady si lidé stěžuji na signál z rohodle routeru wi fi a ty jsi to vyřešil

Do portu jsi připojil AP ale nerozumím tomu

Děkuji Ti Roman 732107067
email: abdop@centrum.cz

Access point. V podstatě router. Je to další krabička, z pravidla s externí anténkou, pomocí níž se můžeš připojit. Funguje i jako repeater, takže pokud máš svůj Comtrend bez externí antény a očekáváš nebo dokonce máš nízký signál v určité části domu, repeater tento signál zachytí a přepošle. Protože je vybaven anténou, pokrytí má vyšší.

 
od kotysuss
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

Ahoj, lidičky mám dotaz. Tento modem mám od čtvrtka, od O2. Měl bych mít rychlost 16. Ale když dám otestovat rychlost, tak po kabelu mám donwload 3-4 a up kolem 1. Je to špatně nebo dobře. Nejak se v těchto vodách neorientuju, takže předem omlouvám pokud je to nesmyslný dotaz :-) díky za případné reakce

 
od dartvader
příspěvků: 4
IP: (zobrazit)

Tak jsem vyřešil, snadno, problém s rychlostí přes wifi (ntb půl metru od routeru jelo na 2M, na kabelu 14-16M, pár metrů od routeru už to bylo třeba i 9M). Vyřešil jsem tento neduh aktualizací ovladače wifi adaptéru. Teď to šlape jak má.

Navíc se mi zdá, že prvotní dojem nefunkčnosti QoS (alespoň se domnívám že referuji ke správné funkci přístroje), bylo mylné. Původně, když jsem se v pátek vrátil domů a potřeboval se podívat na nějaké strány či shlédnout video, jsem v podstatě nemohl. Vůbec to nejelo. Přičítal jsem to vytížení linky sestřiným stahováním a špatné správě/přerozdělování rychlostí mezi uživatele routerem. Dnes jsem si na třech počítačích nechal tahat .iso Linuxu a všiml si, že se rychlosti pěkně přerozdělují. Sice ne stejnou měrou pro všechny, ale nejrychleji pro první download, o něco pomaleji pro druhý a pro třetí v bledě modrém. Tudíž jsem rád, že se všechny mé výtky k modemu a vdsl, které mi tak nějak vnutila operátorka O2, vysvětlily a napravily.

 
od outlaw696
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

já jsem spokojený nastavil jsem si tento modem notebook je 50 metrů od modemu a rychlos se pohybuje 6/7Mb/s

 
od binrom
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

Mohl by mi někdo poradit jaký zakoupit AP, který by komunikoval Comtrend VR-3026e ?

 
od bolek23
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

Mam stejný dotaz jako Binrom přede mnou,mohl by mi někdo upřesnit který Access Point budu moct v klidu připojit do vdsl modemu comtrend vr 3026e? Můj požadavek je hlavně co nejdelší dosah pokrytí.(Chtel bych to až na zahradu cca 70metrů).

Děkuji

 
od honzatrx
příspěvků: 17
IP: (zobrazit)

Bolek23:14.03.2012 20:27Mam stejný dotaz jako Binrom přede mnou,mohl by mi někdo upřesnit který Access Point budu moct v klidu připojit do vdsl modemu comtrend vr 3026e? Můj požadavek je hlavně co nejdelší dosah pokrytí.(Chtel bych to až na zahradu cca 70metrů).

Děkuji

 
od honzatrx
příspěvků: 17
IP: (zobrazit)

Bolek23:14.03.2012 20:27Mam stejný dotaz jako Binrom přede mnou,mohl by mi někdo upřesnit který Access Point budu moct v klidu připojit do vdsl modemu comtrend vr 3026e? Můj požadavek je hlavně co nejdelší dosah pokrytí.(Chtel bych to až na zahradu cca 70metrů).

Děkuji

Jakýkoliv bez routeru nebo router vypnout, již je v modemu. Mám nějaké nejlevnější AP za 300,- a jen jsem vyměnil původní 2dBi anténu za 8dBi, dosah od domu v městské zástavbě cca 100m.

 
Strana:1 2 3 4

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.