Rychlost.cz Fórum Síťový hardware Comtrend VR-3026e

Comtrend VR-3026e

Comtrend VR-3026e

Síťový hardware
Strana:1 2 3 4
od aje
příspěvků: 19
IP: (zobrazit)

Zdravím chtěl bych poprosit nemůžete někdo tady napsat zkušenosti s modemem Comtrend VR-3026e

jde my hlavně o dosah wifi s porovnáním s modemem Huawei 520i díky

 
od mitchnajmitch
příspěvků: 4
IP: (zobrazit)

:19.05.2011 12:36Zdravím chtěl bych poprosit nemůžete někdo tady napsat zkušenosti s modemem Comtrend VR-3026e

jde my hlavně o dosah wifi s porovnáním s modemem Huawei 520i díky

V porovnani s "Huahejem" je tohle naprosty skvost. Ne vážně, wifi ma dosah dobry, ač je integrovana, da se regulovat jeji vykon a celkove nastaveni routeru je proste bomba. Aspon pro cloveka, co si s tim rad hraje. A hlavne uz ma i podporu ipv6! Takze za kacku urcite vyhodna koupe.

 
od petr1985
příspěvků: 10
IP: (zobrazit)

MitchNajmitch:19.05.2011 18:35V porovnani s "Huahejem" je tohle naprosty skvost. Ne vážně, wifi ma dosah dobry, ač je integrovana, da se regulovat jeji vykon a celkove nastaveni routeru je proste bomba. Aspon pro cloveka, co si s tim rad hraje. A hlavne uz ma i podporu ipv6! Takze za kacku urcite vyhodna koupe.

No...souhlasim jednoznacne s moznostmi nastaveni, ty jsou opravdu siroke...ale ten dosah wifi....na stejnem miste jako mam ted comtrend jsem mel predtim hauwei a ten mel dosah o neco lepsi, ne markatne, ale lepsi byl...prisuzuji to jeho externi antene, kdezto comtrend ma sice mit dve (nekde jsem cetl, ze jedna je snad neaktivni), ale bohuzel interni...

 
od trucker89
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

MitchNajmitch:19.05.2011 18:35V porovnani s "Huahejem" je tohle naprosty skvost. Ne vážně, wifi ma dosah dobry, ač je integrovana, da se regulovat jeji vykon a celkove nastaveni routeru je proste bomba. Aspon pro cloveka, co si s tim rad hraje. A hlavne uz ma i podporu ipv6! Takze za kacku urcite vyhodna koupe.

Hoj já mám taky docela problém s WiFi protože jsem cca metr od modemu a a sílu mám už nízkou :/ a skoušel jsem v administraci modemu různě WiFi nastavit jenže se mi nějak nedaří :/ mohly by jste mi někdo říct nějaký dobrý nastavení aby byl signál větší ? :)

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

Trucker89:20.05.2011 17:11Hoj já mám taky docela problém s WiFi protože jsem cca metr od modemu a a sílu mám už nízkou :/ a skoušel jsem v administraci modemu různě WiFi nastavit jenže se mi nějak nedaří :/ mohly by jste mi někdo říct nějaký dobrý nastavení aby byl signál větší ? :)

Zkousels jit dal od routeru? muzes ten sgnal mit nastavenej na moc a tim padem pri blizkosti muze byt prebuzenej a tim padem to muze delat neplechu. a jeste to zarizeni,pripoji se vsude jinde v pohode?

 
od trucker89
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

warman:20.05.2011 18:19Zkousels jit dal od routeru? muzes ten sgnal mit nastavenej na moc a tim padem pri blizkosti muze byt prebuzenej a tim padem to muze delat neplechu. a jeste to zarizeni,pripoji se vsude jinde v pohode?

No když jsem u toho blízko a do 1 metru tak se připojím, ale na malej signál a v další místnosti už signál nechytám.

 
od bernys
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

Zdravím chtěl bych poprosit nemůžete někdo tady napsat jaké mate zkušenosti s připojením Wifi na Comtrendu.Mě se nedaří to rozchodit.Moji síť v nooteboku vidím,připojení píše vynikající,ale pokud zapnu Mozilu tak nic nenačte.Potřeboval bych polopatickou radu co s tím,jsem na podobné věci v nastavování lama.Moc díky za rady

 
od marbau
příspěvků: 4
IP: (zobrazit)

Mám problém s tímhle modemem jde o to že při připojení PC kabelem mám rychlost kolem 12Mb ale pokud se připojím vzduchem tak mě rychlost spadne na cca 4Mb potřeboval bych vědět zda je problém v kusu nebo se jedná o konstrukční problém modemu.Hledal jsem pomoc na stránkách Comtrendu ale tam je o tomhle typu pouze že ho dodávají pro O2

 
od marbau
příspěvků: 4
IP: (zobrazit)

Takže nejde o problém kusu ale modelu.Dnes jsem ho odnesl na reklamaci a přinesl jsem si zapůjčený jedná se o stejný model a výsledek je stejný s plnym signálem mám na wifi rychlost kolem 4500kb ale na kabelu kolem 12000kb

 
od technisub
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

marbau:04.11.2011 16:31Takže nejde o problém kusu ale modelu.Dnes jsem ho odnesl na reklamaci a přinesl jsem si zapůjčený jedná se o stejný model a výsledek je stejný s plnym signálem mám na wifi rychlost kolem 4500kb ale na kabelu kolem 12000kb

Mám stejnej modem, když jsem to prvně zapojil (mam 16Mb)a wifi adapter, protože se mě nechtělo tahat kabel po baráku, přípojku na telefon mám dole v přízemí a komp v patře, tak sem naměřil rychlost kolem 4Mb... všechno možný sem konzultoval.. nevím čím to je, ale někdy mě to běhá tech 12 což sem zpokojenej.. myslim že je to umístěním příjmače, a náladou karmy... noťas mi naměří dole kolem 12..

 
od vaschek2
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Dnes jsem ho dostal a zapojil, rychlost je stejna jako s Huaweiem (na VDSL zatím čekám), možná o maličko vyšší (12-15Mbit), Wi-Fi dosah také stejný - v nejvzdálenější místnosti kde se připojuji, dříve signál někdy vypadával, teď se zdá že drží - uvidíme.

Celkově jsem spokojený. Obával jsem se, že může být adsl horší než s Huaweiem (měl jsem dříve Zyxel a ten chodil jenom do 8Mbit), čekám tedy co přinese VDSL, hlavně co se týče uploadu (mám přes to zapojených 8 telefonů a asi 10 počítačů a telefonní přenos byl někdy limitovaný).

 
od z-pepa
příspěvků: 36
IP: (zobrazit)

vaschek2:30.11.2011 20:17Dnes jsem ho dostal a zapojil, rychlost je stejna jako s Huaweiem (na VDSL zatím čekám), možná o maličko vyšší (12-15Mbit), Wi-Fi dosah také stejný - v nejvzdálenější místnosti kde se připojuji, dříve signál někdy vypadával, teď se zdá že drží - uvidíme.

Celkově jsem spokojený. Obával jsem se, že může být adsl horší než s Huaweiem (měl jsem dříve Zyxel a ten chodil jenom do 8Mbit), čekám tedy co přinese VDSL, hlavně co se týče uploadu (mám přes to zapojených 8 telefonů a asi 10 počítačů a telefonní přenos byl někdy limitovaný).

Na 8 telefonů a 10 počítačů není tato služba vhodná, je div že ti to funguje...

 
od vaschek2
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

z-pepa:30.11.2011 21:50Na 8 telefonů a 10 počítačů není tato služba vhodná, je div že ti to funguje...

Comtrend funguje naprosto dokonale! (tedy alespoň u mne) Download 25 Mbit a Upload 2 Mbit - stažení 900 MB souboru - 6 minut. Jsem naprosto spokojený.

 
od vaschek2
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

vaschek2:17.12.2011 21:35Comtrend funguje naprosto dokonale! (tedy alespoň u mne) Download 25 Mbit a Upload 2 Mbit - stažení 900 MB souboru - 6 minut. Jsem naprosto spokojený.

Akorát ten signál Wi-Fi je stále dost slabý - to je stejné jako s Huaweiem.

 
od honzatrx
příspěvků: 17
IP: (zobrazit)

Comtrend je po stránce VDSL skvělý, ale má 2 zásadní nedostatky. Jednak jen 1 wifi anténu ve formě malé destičky uvnitř, na druhé pájecí body není zapojeno nic, čili dosah oproti Huawei s externí anténou poklesl o 30 %. Dále nemá vybalancování rychlosti odesílání a příjmu, pokud v daném okamžiku stahuji či posílám na 2 kompech najednou, ten, co začal dřív, jede naplno a sebere si veškerou rychlost, druhý komp má smůlu, stojí a čeká, dokud přenos pro první neskončí. Huawei i Zyxel vás umí o rychlost podělit rovnoměrně.

 
Strana:1 2 3 4

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.