od aje příspěvků: 19 IP: (zobrazit) | Zdravím chtěl bych poprosit nemůžete někdo tady napsat zkušenosti s modemem Comtrend VR-3026e jde my hlavně o dosah wifi s porovnáním s modemem Huawei 520i díky |
---|---|
od mitchnajmitch příspěvků: 4 IP: (zobrazit) | V porovnani s "Huahejem" je tohle naprosty skvost. Ne vážně, wifi ma dosah dobry, ač je integrovana, da se regulovat jeji vykon a celkove nastaveni routeru je proste bomba. Aspon pro cloveka, co si s tim rad hraje. A hlavne uz ma i podporu ipv6! Takze za kacku urcite vyhodna koupe. |
---|---|
od petr1985 příspěvků: 10 IP: (zobrazit) | No...souhlasim jednoznacne s moznostmi nastaveni, ty jsou opravdu siroke...ale ten dosah wifi....na stejnem miste jako mam ted comtrend jsem mel predtim hauwei a ten mel dosah o neco lepsi, ne markatne, ale lepsi byl...prisuzuji to jeho externi antene, kdezto comtrend ma sice mit dve (nekde jsem cetl, ze jedna je snad neaktivni), ale bohuzel interni... |
---|---|
od trucker89 příspěvků: 2 IP: (zobrazit) | Hoj já mám taky docela problém s WiFi protože jsem cca metr od modemu a a sílu mám už nízkou :/ a skoušel jsem v administraci modemu různě WiFi nastavit jenže se mi nějak nedaří :/ mohly by jste mi někdo říct nějaký dobrý nastavení aby byl signál větší ? :) |
---|---|
od warman příspěvků: 1 112 IP: (zobrazit) | Zkousels jit dal od routeru? muzes ten sgnal mit nastavenej na moc a tim padem pri blizkosti muze byt prebuzenej a tim padem to muze delat neplechu. a jeste to zarizeni,pripoji se vsude jinde v pohode? |
---|---|
od trucker89 příspěvků: 2 IP: (zobrazit) | No když jsem u toho blízko a do 1 metru tak se připojím, ale na malej signál a v další místnosti už signál nechytám. |
---|---|
od bernys příspěvků: 1 IP: (zobrazit) | Zdravím chtěl bych poprosit nemůžete někdo tady napsat jaké mate zkušenosti s připojením Wifi na Comtrendu.Mě se nedaří to rozchodit.Moji síť v nooteboku vidím,připojení píše vynikající,ale pokud zapnu Mozilu tak nic nenačte.Potřeboval bych polopatickou radu co s tím,jsem na podobné věci v nastavování lama.Moc díky za rady |
---|---|
od marbau příspěvků: 4 IP: (zobrazit) | Mám problém s tímhle modemem jde o to že při připojení PC kabelem mám rychlost kolem 12Mb ale pokud se připojím vzduchem tak mě rychlost spadne na cca 4Mb potřeboval bych vědět zda je problém v kusu nebo se jedná o konstrukční problém modemu.Hledal jsem pomoc na stránkách Comtrendu ale tam je o tomhle typu pouze že ho dodávají pro O2 |
---|---|
od marbau příspěvků: 4 IP: (zobrazit) | Takže nejde o problém kusu ale modelu.Dnes jsem ho odnesl na reklamaci a přinesl jsem si zapůjčený jedná se o stejný model a výsledek je stejný s plnym signálem mám na wifi rychlost kolem 4500kb ale na kabelu kolem 12000kb |
---|---|
od technisub příspěvků: 7 IP: (zobrazit) | Mám stejnej modem, když jsem to prvně zapojil (mam 16Mb)a wifi adapter, protože se mě nechtělo tahat kabel po baráku, přípojku na telefon mám dole v přízemí a komp v patře, tak sem naměřil rychlost kolem 4Mb... všechno možný sem konzultoval.. nevím čím to je, ale někdy mě to běhá tech 12 což sem zpokojenej.. myslim že je to umístěním příjmače, a náladou karmy... noťas mi naměří dole kolem 12.. |
---|---|
od vaschek2 příspěvků: 3 IP: (zobrazit) | Dnes jsem ho dostal a zapojil, rychlost je stejna jako s Huaweiem (na VDSL zatím čekám), možná o maličko vyšší (12-15Mbit), Wi-Fi dosah také stejný - v nejvzdálenější místnosti kde se připojuji, dříve signál někdy vypadával, teď se zdá že drží - uvidíme. Celkově jsem spokojený. Obával jsem se, že může být adsl horší než s Huaweiem (měl jsem dříve Zyxel a ten chodil jenom do 8Mbit), čekám tedy co přinese VDSL, hlavně co se týče uploadu (mám přes to zapojených 8 telefonů a asi 10 počítačů a telefonní přenos byl někdy limitovaný). |
---|---|
od z-pepa příspěvků: 36 IP: (zobrazit) | Na 8 telefonů a 10 počítačů není tato služba vhodná, je div že ti to funguje... |
---|---|
od vaschek2 příspěvků: 3 IP: (zobrazit) | Comtrend funguje naprosto dokonale! (tedy alespoň u mne) Download 25 Mbit a Upload 2 Mbit - stažení 900 MB souboru - 6 minut. Jsem naprosto spokojený. |
---|---|
od vaschek2 příspěvků: 3 IP: (zobrazit) | Akorát ten signál Wi-Fi je stále dost slabý - to je stejné jako s Huaweiem. |
---|---|
od honzatrx příspěvků: 18 IP: (zobrazit) | Comtrend je po stránce VDSL skvělý, ale má 2 zásadní nedostatky. Jednak jen 1 wifi anténu ve formě malé destičky uvnitř, na druhé pájecí body není zapojeno nic, čili dosah oproti Huawei s externí anténou poklesl o 30 %. Dále nemá vybalancování rychlosti odesílání a příjmu, pokud v daném okamžiku stahuji či posílám na 2 kompech najednou, ten, co začal dřív, jede naplno a sebere si veškerou rychlost, druhý komp má smůlu, stojí a čeká, dokud přenos pro první neskončí. Huawei i Zyxel vás umí o rychlost podělit rovnoměrně. |
---|---|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.