Rychlost.cz Články Čeká nás revoluce ve vyhledávání na internetu? OpenAI přichází se SearchGPT

Čeká nás revoluce ve vyhledávání na internetu? OpenAI přichází se SearchGPT

Autor článku: Jakub Janíček | 02.08.2024

Připravte se na revoluci ve vyhledávání na internetu. Společnost OpenAI, tvůrce ChatGPT, uvedla službu SearchGPT, nový vyhledávač založený na umělé inteligenci. Projekt slibuje rychlejší, přesnější a intuitivnější vyhledávání s využitím přirozeného jazyka a informací z webu v reálném čase.

Čeká nás revoluce ve vyhledávání na internetu? OpenAI přichází se SearchGPT

Umělá inteligence se stává stále běžnější součástí našich životů a nyní se chystá zásadně proměnit i způsob, jakým vyhledáváme informace na internetu. Společnost OpenAI, známá především díky svému chatbotu ChatGPT, představila nový vyhledávač SearchGPT, který slibuje revoluci v online vyhledávání.

Konec otravného proklikávání odkazů

Zapomeňte na nekonečné procházení stránek s výsledky vyhledávání. SearchGPT využívá umělou inteligenci k tomu, abyste se k relevantním informacím dostali rychleji a efektivněji. Stačí formulovat dotaz, stejně jako byste se ptali například svého kamaráda, a SearchGPT vám poskytne srozumitelnou odpověď doplněnou o odkazy na relevantní zdroje.

Na rozdíl od ChatGPT, který se spoléhá na starší data, SearchGPT pracuje s informacemi z webu v reálném čase. To znamená, že získáte vždy aktuální informace a nebudete muset složitě ověřovat jejich platnost.

Jak SearchGPT funguje v praxi?

Představte si, že chcete pěstovat rajčata na zahradě. Místo abyste procházeli desítky webových stránek s obecnými informacemi, zeptáte se SearchGPT: „Jaké odrůdy rajčat se nejlépe hodí pro pěstování ve skleníku?“.

SearchGPT vám poskytne nejen seznam vhodných odrůd, ale také odkazy na webové stránky s podrobnými informacemi o pěstování, tipy od zkušených zahradníků a další užitečné rady.

SearchGPT je zatím ve fázi testování pro omezený počet uživatelů, ale OpenAI plánuje jeho integraci do ChatGPT a zpřístupnění široké veřejnosti. Pokud se SearchGPT osvědčí, může znamenat revoluci ve způsobu, jakým vyhledáváme informace na internetu.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):