Rychlost.cz Články Platíte předplatné za Netflix? Máme pro vás 4 tipy, jak na něm ušetřit

Platíte předplatné za Netflix? Máme pro vás 4 tipy, jak na něm ušetřit

Autor článku: Jakub Janíček | 11.06.2024

Myslíte si, že platíte za Netflix zbytečně moc? Nezoufejte. Existuje několik chytrých způsobů, jak si užít oblíbené filmy a seriály za rozumnou cenu. Ušetřete s námi až stovky korun ročně a dopřejte si zábavu bez zbytečných výčitek.

Platíte předplatné za Netflix? Máme pro vás 4 tipy, jak na něm ušetřit

Přijde vám, že platíte za Netflix víc, než byste museli? Nejste sami. Streamovací služby se staly nedílnou součástí našich životů, ale s rostoucí nabídkou roste i nápor na vaši peněženku. Naštěstí existuje několik chytrých způsobů, jak si dopřát nejlepší seriály a filmy na Netflixu a zároveň ušetřit.

Kolik stojí předplatné za Netflix CZ?

Předplatné se v jednotlivých zemích liší. U Netflix CZ jsou momentálně k dispozici tři varianty – Basic, Standard a Premium. Stále ale chybí předplatné s reklamami, jehož cena je nižší než u všech dostupných variant.

Už u základního předplatného Netflix nabízí CZ dabing a přístup ke všem novinkám.

Rozdíl mezi jednotlivými předplatnými tkví v:

  • rozlišení obrazu
  • počtu připojených zařízení
  • počtu streamů sledovaných ve stejný čas

Ceník Netflixu a dostupnost funkcí si můžete prohlédnout v tabulce níže.

Předplatné

Cena

Počet připojených zařízení

Počet streamů najednou

Kvalita obrazu

Basic

199 Kč/měsíc

1

1

HD (720p)

Standard

259 Kč/měsíc

2

2

Full HD (1080p)

Premium

319 Kč/měsíc

6

4

Ultra HD (4K)

Nabízí Netflix zkušební dobu zdarma?

Chtěli byste vyzkoušet Netflix zdarma? Tak to vás musíme zklamat, služba bohužel nenabízí bezplatný trial. Předplatit si ji tedy musíte už od prvního dne. Nevíte-li, zda je to pro vás správná volba, zaplaťte si nejprve variantu Basic a pokud vás služba neosloví, ještě v ten samý měsíc ji zrušte.

Jak jednoduše snížit cenu za Netflix CZ?

Netflix v posledním roce přinesl řadu změn. Tím se zúžily i možnosti, jak lze na předplatném ušetřit. Stále ale existuje pár způsobů, jak můžete alespoň trochu ulehčit svému rozpočtu.

  1. Vyberte si předplatné Netflixu na míru

V první řadě si uvědomte, co od Netflixu očekáváte a zda zbytečně neplatíte za funkce, které nevyužijete. Pokud jste v domácnosti sami a na film kouknete jen čas od času, nemá smysl platit drahé předplatné.

Přepněte službu na nejnižší tarif, s ním sice přijdete o Full HD rozlišení, ale na druhou stranu měsíčně ušetříte 60 až 120 Kč.

  1. Dohodněte se s ostatními členy rodiny

Pokud chcete Netflix pro celou rodinu, cena největšího tarifu Premium vás vyjde na 319 Kč/měsíc. Nejedná se sice o vysokou částku, ale pokud si předplácíte i jiné platformy, začne vám předplatné časem lézt do peněz.

Sedněte si se všemi členy rodiny a zhodnoťte, jak často službu využíváte. Sleduje-li každý z vás Netflix jen sporadicky, nepotřebujete drahé předplatné – s ním lze sledovat obsah až na čtyřech zařízeních zároveň. V mnohých případech si bohatě vystačíte s předplatným Basic.

Stačí, když se mezi sebou dohodnete, kdy budete Netflix sledovat. Pokud se naskytne období, kdy budete obsah streamovat všichni najednou, stačí předplatné přepnout na Standard nebo Premium.

  1. Sdílejte svůj účet s přáteli a rodinou

Jak už jsme si řekli výše, jedním z hlavních rozdílů mezi předplatnými je počet zařízení, která mohou obsah streamovat najednou. Netflix však přidal další omezení, kvůli kterému nelze účet použít na zařízení, které není ve stejné domácnosti. Tím předchází sdílení hesel, kterého se uživatelé v minulosti hojně dopouštěli.

Už tedy nemůžete pomoci kamarádovi a poslat mu své přihlašovací údaje. Pokud i přesto chcete ušetřit a vyhnout se platbě za dva účty, můžete zakoupit takzvaný „slot pro sdílení“. Cena sdílení Netflixu činí 79 Kč/měsíc.

Funkci přitom můžete využít kdekoliv na území České republiky. Jste-li například fanoušci Stranger Things – na Netflix CZ má navíc český dabing – a nemůžete ho sledovat společně, stačí zakoupit slot a poslat ho vašemu známému či členovi rodiny. Namísto dvou Basic účtů za 199 Kč zaplatíte pouze za jeden účet a slot, měsíčně tak ušetříte 120 Kč.

  1. Zaplaťte si předplatné pouze na Netflix novinky

Podle *průzkumu Forbes v USA platí 47 % uživatelů za streamovací služby, které nepoužívají. Podobný nešvar se děje i mezi českými uživateli. Ostatně nemalá část firem sází na to, že předplatné zapomenete zrušit.

Představte si, že máte rádi horory, přičemž Netflix v průběhu roku vypustí tři nové filmy. Pokud jste jako většina uživatelů, během prvního měsíce zhlédnete všechny dostupné snímky a poté službu otevřete jen, když se objeví nějaká novinka.

To dělá zhruba čtyři měsíce, kdy Netflix opravdu využíváte. Předpokládejme, že předplatné za Basic budete platit celý rok. Celkem společnosti odvedete 2 388 Kč, z čehož 1 592 Kč zaplatíte za měsíce, kdy na Netflix ani nepomyslíte.

Mnohem lepší strategií je platba předplatného pouze za měsíce, kdy službu aktivně používáte. Zrušte předplatné, zapište si do kalendáře, kdy Netflix vydá další novinky a v daný měsíc si účet opět aktivujte. Víme, je to otrava, ale tímto způsobem ročně ušetříte i několik stovek korun.

Ačkoliv se možnosti, jak ušetřit na Netflixu ztenčují, stále existuje několik cest, jak svému rozpočtu trochu ulehčit. Přehodnoťte, zda je vámi zvolený tarif správnou volbou, sdílejte účet s ostatními nebo zvažte aktivaci předplatného pouze na období, kdy účet skutečně využíváte. S trochou plánování a disciplíny si můžete dopřát zábavu za nižší cenu.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):