Diskuze k článku Umělá inteligence není všemocná. Kde má člověk stále navrch? Umělá inteligence umí psát články, analyzovat data i generovat videa. Přesto existují dovednosti a profese, které tato technologie nahradit (zatím) nedokáže. V článku se podíváme na to, kde má člověk stále navrch, proč AI potřebuje lidský dohled a jaké schopnosti bude v digitálním světě čím dál cennější rozvíjet. rychlost.cz - články |
od jcq příspěvků: 1 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 125/51,7 Poskytovatel: O2 | Dovolte, abych se zasmál. Můžeme se těmahle řečima uklidňovat dál a plácat se po zádech, jací jsme borci, ale pokud to, co nám oficiálně ukazují je minimum, co to umí, co mají asi v tajných laboratořích? Ale i kdyby to ještě pár let trvalo, než bude oficiálně AGI k dispozici - opravdu jsme tak malí a nafoukaní, že žárlíme na vlastní vynález, místo abychom ho dokázali využít ve svůj prospěch a zbavili se otroctví, ve kterém žijeme a nechali práci mnohem dokonalejším a spolehlivějším strojům? Mě je úplně jedno, že se doktor bude muset rekvalifikovat na něco jiného, pokud mi počítač odhalí rakovinu s mnohem vyšší spolehlivostí! Já jsem rád, že u zubaře nebudu muset vyhodit desetitisíce, když mi robot udělá tu samou službu za pakatel a ještě bez chyb! Jestliže některá lidská práce už není nutná, jaký smysl má její existenci udržovat jen aby se dotyční cítili dál dobře, když stejně vědí, že už jejich práce potřebná není? Přenášení písku z jednoho rohu dvorku do druhého a zase zpátky může možná někoho naplňovat, ale opravdový homo sapiens sapiens se přes to dokáže přenést a rekvalifikuje se. Jo - pro spoustu lidí to byl bez AI zlatý důl a nelíbí se jim, že o něj přijdou a ti křičí nejvíc, ale tím spíš je potřeba AI nasadit co nejrychleji a nejkvalitněji tam, kde lidé zneužívají svůj monopol na služby a rýžují na ostatních, místo aby dělali něco fakt užitečného za normální ceny. Ano - mluvím o vás, právníci, zubaři, plastičtí chirurgové a programátoři těžící z monopolů vašich služeb! Brzo už nebudete potřební a to je dobře, protože jste často lidi obírali o peníze různými triky a jednali nečestně, abyste si žili lépe, než ostatní! A teď se najednou ukazuje, že nejste tak důležití, jak jste si mysleli, co? |
---|---|