od fingusa příspěvků: 2 IP: (zobrazit) | Zdravím z Mostecka! Chtěl byl se otázat zda-li by mi tady někdo pomohl. Už několik let jsem u providera Softex tady v Mostě a celkově s tímto providerem byly problémy ale nikdy příliš příšerné. Hry ztěžující si na šílené NAT nad kterým nemám kontrolu, náhodné 30ti vteřinové výpadky které by skoro nikoho nenaštvali kromě někoho jako já co rád, jako hobby, streamuje na Twitchy apod. Od začátku roku 2025 je jejich Internet neuvěřitelně kolísavý a náhodně vypadává i na delší dobu. Celkově se chová divně. Poslední kapka byla tento týden kdy se nám 4x během jedné hodiny vypadl virtuální stůl na Tabletop Simulator kde už několik let dělám naše týdenní tabletop D&D kampaně. Se Softexem se bohužel nedá komunikovat. Dovolat se jim je složité jelikož to tam většinou nikdo nebere a když už se jim člověk dovolá tak jsou neochotní jako kdyby jsem nebyl jejich stálý zákazník už skoro 10 let. Naposledy se mi konečně povedlo je dokopat aby sem poslali technika. Pro příjezd tohoto technika jsem už měsíc připravoval logy konektivity jako důkaz že opravdu jsou problémy. Technik přišel, píchnul si Internet do svého laptopu a po 5ti minutách mi oznámil že žádný problém neexistuje a když jsem se ho zeptal jestli by se podíval na logy tak mi řekl že jsou irrelevantní bez toho aby se na ně podíval. Oznámil mi abych si koupil nový kabel, což jsem udělal a nic to nevyřešilo. Internet mám momentálně přes kabel, 100/100, i když co ke mě většinou dorazí je 94/94 v dobrý den a pod 80 ve špatný den. Takže rád bych změnil providera. Má tady někdo pozitivní zkušenosti s nějakým providerem v Mostě? Hledám nějakého co je stabilní, dá se s nima aktuálně komunikovat když nastane problém a bude mít dostatečný down/up pro 720p60fps stream na Twitch. Předem děkuji za pomoc. |
---|---|
od qw84 příspěvků: 7 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Cetin optika případně vdsl s terminátorem 250/50Mbit, ale asi by stačilo i 100/25Mbit. Pokud není jiný místní ISP s optikou. |
---|---|
od fingusa příspěvků: 2 IP: (zobrazit) Rychlost (Mbits): 94,3/94,8 Poskytovatel: SOFTEX NCP s.r.o. | Zdravím, zjistil jsem že CETIN na mé adrese je pýchnutelný. Nemůžu ale najít žádný ceník jejich produktu nebo způsob se otázat po těchto informacích? Musí se to dělat přes nějakou třetí společnost? A pokud ano, nějaké nápady? |
---|---|
od qw84 příspěvků: 7 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Cetin jen spravuje optický a metalicky sítě dělá velkoobchodní nabídky. Na stránkách Cetinu si někoho vyberte ze seznamu podle ceny. Kvalita je +- stejná vždycky záleží na kvalitě kabelu v místě zřízení (speciálně u VDSL délka vedení atd.) Měl jsem Giganet, teď mám O2 dali mě lepší cenu. https://www.cetin.cz/domacnosti/seznam-poskytovatelu |
---|---|
od qw84 příspěvků: 7 IP: (zobrazit) Poskytovatel: O2 | Ještě mě napadlo není problém třeba u vás doma v routru? |
---|---|