Přípojení NÝŘANY

Strana:1 2 3 4 5 6 7
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Je divné že jste se na zmiňované číslo mému kolegovi nedovolali a i kdyby se tak stalo tak má hlasovku kde vás přesměruje na mě a mě se určitě dovoláte(když to nemohu zvednout, volám později zpět) Rád řeknu bližší informace. Lukáš Kodl tel. 774606761

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

jo a jenom malá změna...myslím že pingy s kvalitním spojem umíme už tak do 10 ms

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>jojáš:23.12.2006 14:06</legend>V Nýřanech je to špatné. Noska má časté výpadky, ADSL je drahé, Žalio je podvodník.</fieldset>

Staci se ozvat a neni problem se podivat kde je problem. Hlavni problem v Nyranech je zaruseni. Jak Zalio, tak Janka nehledi na vysilaci kanaly konkurence a velmi casto si udelaji vysilac na stejnem kanale a blizko ostatnich vysilacu. Janka zaroven vysila velmi vysokym vykonem a tim zarusuje i okolni kanaly. V posledni dobe se to jiz doufam ustalilo.

Snazime se vse resit a pripravujeme letos dalsi vylepseni. Kontaktni cislo mas na smlouve, tak se ozvy a poresime kvalitu.

Jen mala ukazka mereni sily signalu (starsi mereni):

Rada1-net 00:60:b3:64:3f:95 9 (B) AP no 49

Chcete internet? tel.774606761 02:0b:6b:2a:ba:29 5 (B) AP no 43

netro-nyrany05 00:0b:6b:56:23:2f 3 (B) AP no 43

ForWiFi_3 00:0b:6b:2a:ba:29 5 (B) AP no 40

WiFi-Nyrany-14 00:14:bf:6b:ae:34 1 (B) AP yes 38

WiFi-Nyrany-3 00:0b:6b:56:11:01 12 (B) AP yes 30

NoskaNet-Ny3 02:0b:6b:56:11:01 12 (B) AP yes 26

Upozornuju, ze vysilace Rady, Netro, WiFi-Nyrany a nove NoskaNet jsou na prime viditelnosti, ForWiFi alias chcete internetnet je za panelakem!!!

Prave ted jsem zmeril:

ForWiFi_3 00:0b:6b:2a:ba:29 8 (B) AP no 35

Je vlhko, tak se signal siri pres material hure.

Na jinem vysilaci s primou viditelnosti:

ForWiFi_3 00:0b:6b:2a:ba:29 8 (B) AP no 63

Chcete internet? tel.774606761 02:0b:6b:2a:ba:29 8 (B) AP no 61

ForWiFi_3 00:0b:6b:2b:06:52 10 (B) AP no 58

Tak tohle je bohuzel smutna skutecnost v Nyranech.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Jeste dodam co znamenaji ty mereni:

ForWiFi_3 00:0b:6b:2a:ba:29 8 (B) AP no 63

SSID - Nazev
MAC adresa - HW adresa vysolace

Kanal+rezim - frekvencni vysilaci kanal, rezim 802.11b nebo 802.11g

Rezim - rezim vysilace - AP access point
Siforvani - zda sit pouziva sifrovani

Vysilaci vykon - je to vztak k vysilacimu vykonu - cim vetsi tim vetsi vykon. cca odhaduji ze kolem 32-38 je vykon regulovan spravne dne normy.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Chtěl bych se zeptat co je špatného na poskytovateli internetu v Nýřanech panu Žaliovi?Myslím si totiž,že to bude nebo snad už je monopolní poskytovatel.A na závěr jaké jsou ceny a podmínky ostatních poskytovatelů???Měl bych zájem o bezdrátové připojení.Děkuji za případné odpovědi.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>RAF:14.03.2007 03:19</legend>Chtěl bych se zeptat co je špatného na poskytovateli internetu v Nýřanech panu Žaliovi?Myslím si totiž,že to bude nebo snad už je monopolní poskytovatel.A na závěr jaké jsou ceny a podmínky ostatních poskytovatelů???Měl bych zájem o bezdrátové připojení.Děkuji za případné odpovědi.</fieldset>

Sice nevim podle ceho soudis ze je ci bude monopolni poskytovatel. To se v Nyranech nikdy nestane. Ohledne dalsich moznosti, je zde vyjmenovano ForWiFi a NoskaNet. K dalsim patri samozrejme telekom, Ceska sit, netro.

Sam za sebe bych ti doporucit nas NoskaNet. Snazime se poskytovat rychlosti kolem 2M/512k (spise vic) za 333,- s DPH. Pokud se chces dozvedet vice, zavolej majiteli firmy:

Milos Noska +420 728 834 418
Spravce site NoskaNet.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Tak to jsem moc rád,protože každý monopol je pro koncového zákazníka katastrofa :)No když by byla cena pod 333Kč tak rád vypomůžu s elektroinstalačními pracemi na profesionální úrovni,byl-li by zájem.To co jsem viděl nebylo moc ukázkové.Ale konec konců koncového zákazníka zajímá spíš spolehlivost,rychlost a cena :)co si budeme nalhávat.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>RAF:14.03.2007 03:19</legend>Chtěl bych se zeptat co je špatného na poskytovateli internetu v Nýřanech panu Žaliovi?Myslím si totiž,že to bude nebo snad už je monopolní poskytovatel.A na závěr jaké jsou ceny a podmínky ostatních poskytovatelů???Měl bych zájem o bezdrátové připojení.Děkuji za případné odpovědi.</fieldset>

Oh, snad pan Žalio nikdy nebude mít monopol na cokoli. To by bylo moc špatné.

Doporučuji si prohlédnout www.zalio.cz - to snad hovoří jasně.

V Nýřanech jsem se rozhodl pro bezdrátové připojení od firmy Noska.

Pravda, není zcela bez chyb, má občas i výpadek, ale je to jediné reálně funkční řešení v této lokalitě. Rychlost stahování je postačující (momentálně naměřeno cca 1,3 Mbps) a cena cca 310,- za měsíc není předmrštěná.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No já bych to nebral takhle jednostranně,jasně že vzhled stránek o něčem vypovídá a taková &quot;mašinerie&quot;musí něco stát a někdo to prostě musí zaplatit.Nadruhou stranu nabízí pan Žalio připojení spolehlivou technologií Motorola.

Ale nechci tohoto člověka nějak obhajovat a z pohledu běžného uživatele asi zvolím klasické WiFi připojení s dobnými výpadky,které pro amatérské použití plně dostačuje,stejně jako uváděná rychlost .

Obávám se pouze jedné věci-a to že je tu jistý boj o volné kanály a překračování výkonu v pásmu 2,4 GHz,tak aby ty drobné výpadky nepřekračovali únosnou mez.Bylo by namístě nabídnout tak měsíční zkušební provoz zdarma.Pokud je vše v pořádku,tak se asi není čeho obávat.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>RAF:19.03.2007 10:39</legend>No já bych to nebral takhle jednostranně,jasně že vzhled stránek o něčem vypovídá a taková &quot;mašinerie&quot;musí něco stát a někdo to prostě musí zaplatit.Nadruhou stranu nabízí pan Žalio připojení spolehlivou technologií Motorola.

Ale nechci tohoto člověka nějak obhajovat a z pohledu běžného uživatele asi zvolím klasické WiFi připojení s dobnými výpadky,které pro amatérské použití plně dostačuje,stejně jako uváděná rychlost .

Obávám se pouze jedné věci-a to že je tu jistý boj o volné kanály a překračování výkonu v pásmu 2,4 GHz,tak aby ty drobné výpadky nepřekračovali únosnou mez.Bylo by namístě nabídnout tak měsíční zkušební provoz zdarma.Pokud je vše v pořádku,tak se asi není čeho obávat.</fieldset>

I 2,4GHz se da dobre ukocirovat, ale chce to umet. Jeden vysilac na nejvice zarusenem miste primo v Nyranech:

Received (RX) 148032193 OK, 5 errors

Transmitted (TX) 178474325 OK, 398 errors

Nevim zda neni resetovana kolonka OK, protoze vysilac ma uptime 93dni :D.

Ke spolehlivosti Motorola. Nic neni spolehliveho, pokud tomu vadi prostredi a kvalita. Mozna pochopis, co mam na mysli.

Vim ze jsi psal ohledne vypomoce, zkus kontaktovat majitele Milose Nosku, cislo zde na nej najdes.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Tak stav internetu v Nýřanech je opravdu nic moc, i když se to zlepšilo. Noska omezuje porty, tak že na P2P si téměř neškrtnete a FTP jede max50 kB/s. Nevim tedy jak to mají třeba s přidělováním veřejný IP a tak. ForWIFI Vám veřejnou IP za příplatek přidělí a pingy jsou slušný, ale zase po stažení 40 mB vám sníží rychlost na 1 mbps, tak že kdo trošku víc stahuje má v podstatě pořád rychlost 1 mbps. Což taky neni moc dobrý a v dnešní době, když se posílají fotky a videa atd je 40 mB zatraceně málo. Nehledě na stream co je na netu. Když si pustíte TV vysílání, tak 40 mB je pryč za chvíli a pak když je vysílání kvalitnější, tak se seká.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>Jano01:28.03.2007 12:15</legend>Tak stav internetu v Nýřanech je opravdu nic moc, i když se to zlepšilo. Noska omezuje porty, tak že na P2P si téměř neškrtnete a FTP jede max50 kB/s. Nevim tedy jak to mají třeba s přidělováním veřejný IP a tak. ForWIFI Vám veřejnou IP za příplatek přidělí a pingy jsou slušný, ale zase po stažení 40 mB vám sníží rychlost na 1 mbps, tak že kdo trošku víc stahuje má v podstatě pořád rychlost 1 mbps. Což taky neni moc dobrý a v dnešní době, když se posílají fotky a videa atd je 40 mB zatraceně málo. Nehledě na stream co je na netu. Když si pustíte TV vysílání, tak 40 mB je pryč za chvíli a pak když je vysílání kvalitnější, tak se seká.</fieldset>

Nevim kde jsi sebral, ze se omezujou porty.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Zvolil jsem připojení od firmy Žalio,dnes jsem byl připojen a vím,že jsem zvolil SPRÁVNĚ.Rychlost spolehlivost a vysoká technická úroveň tohoto nabízeného připojení rozhodla.Viděl jsem a porovnával jsem jiná různá připojení,avšak na technologii canopy to nemá.Je to však každého věc,kterou firmu zvolí.Avšak případný uživatel by se měl také zajímat o kvalitu provedené montáže z hlediska bezp.předpisů.Viděl jsem ne na jednom panelovém domě např.natažené kabely UTP připáskované k vodiči bleskosvodu(to snad nemůže napdnout normálního člověka),nevhodně montované bleskojistky,nevhodně uzemněné stožáry,různé amatérské montáže ve výtahových šachtách kde člověku běhal mráz po zádech.Ne děkuji,takovýto &quot;bleskurychlý internet&quot; - doslova- nechci !

Ne nikomu to co jsem zde napsal nevnucuji,ale takhle to vidím já.Jsem s touto firmou naprosto spokojený!!!

A na závěr se loučím (možná trošku provokativně :-) )

Kdo chce rychlý a spolehlivý internet míti,musí k žaliovi jíti.(věta chárněná autorským patentem)

:-))

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Avšak moje skušenosti s firmou Žalio jsou vesměs negativní.

Velmi mnoho slibuje, ale pramálo je schopen dodržet.

Klade důraz hlavně na marketingové triky - viz www.zalio.cz - a snaží se každého zmanipulovat.

V Nýřanech je řada lidí, co reagovali na jeho reklamu a chtěli si od něj nechat zavést internet.

Ale čekali příliš dlouho, a stále se nic nedělo.

Proto mnozí zvolili jinou variantu, a nechali si udělat spojení se světem např. přes firmu Noska - jejich pracovníci byli s pracemi komplet hotovi již za pouhých 28 hodin od telefonického dotazu na možnost zavedení.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Tak to naprosto ale naprosto souhlasím.Netřeba však hledat v tomto podvodné jednání.Leoš Žalio je člověk který pracuje neustále,on snad ani nespí.Dost se mu v tomto ohledu divím,proč si nezaměstná několik kvalifikovaných lidí aby se o nával klientely která se co do kvantity nedá srovnat s jiným poskytovatelem(o kvalitní produkt je rozhodně vždy zájem)???Ale asi to nebude takové jednoduché,především z hlediska okamžitého financování.

Tyto dlouhé prostoje mu ubírají na kreditu...

Ale kdo si počká ten se dočká ! A to se opravdu vyplatí ! :-)

 
Strana:1 2 3 4 5 6 7

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.