Novinky na Rychlost.cz

Novinky na Rychlost.cz

O rychlost.cz
Strana:1 2 3 4
od adam
moderátor

likna:02.02.2012 21:00no chodím sem pravidelně hodně let.Dříve s připojením od o2 nyni UPC ale nikdy jsem nedostal vzorek větší jak 7M.Většinou je to ale podstatně míň.Taky mi není jasné,proč jiné měřáky ukáží mou hodnotu downloadu a tady mi to nestači.Mám přístup na stránkách UPC k souborům které jsou vzorkem ke každé jimi poskytované rychlosti a vím přesně jak na tom jsem.Nyní jso pro tyto vyšší downloady přjatelné max. 3-4 měřáky.Bohužel a mě je to moc líto rychlost.cz mezi ně nepatří.Za ty roky jsem si na tyto stránky zvykl a věřím,že se vše zlepší.Stejně je na tom například i dsl.cz Další problém je asi v tom,že sem chodí hodně lidí a je to přetížené.prima večer.

Novy flash tester ja castecne hotov, teda programator me ho uz parkrat poslal s tim ze je v poradku, ale problem je vtom ze upload to meri totalne spatne, jen to proste u nej vychazelo nahoddou tak jak melo vyjit :) Takze se stale resi.

 
od likna
příspěvků: 11
IP: (zobrazit)

vyřešit a nabídnout lidem )) Doufám,že se zadaří a přeju úspěch.

 
od adam
moderátor

Na http://www.rychlost.sk/ (kterou jsem nedávno získal) jsem nahodil flashový tester. Spustí se těm co mají flash player na verzi 10.2.0+. Pokud má někdo nainstalováno v prohlížeči rozšíření flashblock, tak musí dát celou doménu do vyjímky. Těm co se flash test nespustí se pustí javascriptový, který je označen za "debug"(test se dokončí ale výsledek není uznán do statistik)

Pokud chce někdo otestovat a případně poskytnout data pro srovnání zobrazte si adresu http://www.rychlost.sk/?compare=1 (dojde k testu jak na flash tak i na js verzi - bohuzel JS jako druha, takze vysledek flash testu naleznete ve statistikach pro svoji IP)

Testy si pak projedu a porovnám zlepšení. Prozatím se zdá že flash test měří přesnějí, především upload u vyšších rychlostí.

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

tak nevim, kde je chyba, ale ty výsledky sou pořád docela dost rozdílný v porovnání se skoro realitou na speedtest.net :( všechno měřeno hned po sobě v exploreru 9 (měření rychlosti je asi to jediný, na co se explorer hodí :))

http://www.speedtest.net/result/1806088074.png

http://rychlost.cz/rs/20120874119-40b949c325.png

http://www.rychlost.sk/rs/20120829415.png

 
od adam
moderátor

Nahodil jsem novej flash tester.

Starý JS se pouští automaticky pokud z nějakého důvodu nefunguje flashovy (uživatele bez flashe, stará verze flash, apod.)

JS verze testeru je označována jako "debug" a výsledky nejsou započítávany.

Metodika zůstáva prakticky stejná, testy do statistik se započítají pouze z jedné verze testeru a to z flash verze.

To zas bude nadávek :)

 
od ajfelek
příspěvků: 6
IP: (zobrazit)

Nejak mi chybi ve statistikach okresu, ty prumerove hodnoty jednotlivych poskytovatelu, takto bez tech prumeru je to neprehledne, hledat rychlosti jednotlivych ISP v seznamu poslednich 100 testu okresu(obce), je takove divne.

 
od adam
moderátor

ajfelek:29.03.2012 20:35Nejak mi chybi ve statistikach okresu, ty prumerove hodnoty jednotlivych poskytovatelu, takto bez tech prumeru je to neprehledne, hledat rychlosti jednotlivych ISP v seznamu poslednich 100 testu okresu(obce), je takove divne.

Prověřím proč to tam není.

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

pomalu to začíná vypadat k světu, rychlosti už to měří přesnějc, ale pro změnu se zbláznila odezva, ta byla dřív ok, viz http://rychlost.cz/rs/20120874119-40b949c325.png :S

aktuální srovnání:

http://rychlost.cz/rs/20121272544-3703c8da35.png

http://www.speedtest.net/result/1864083255.png

http://screenshot.cz/WF1ZD/ping.png

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

tak beru zpátky, i stahování a odesílání je horší, než bylo :(

http://rychlost.cz/rs/20121282327-5378ba05bb.png

http://rychlost.cz/rs/20121282358-b7dc6185df.png

http://rychlost.cz/rs/20121282385-26d0dcc38b.png

pro porovnání

http://www.speedtest.net/result/1865239107.png

http://www.speedtest.net/result/1865240502.png

http://www.speedtest.net/result/1865241395.png

 
od adam
moderátor

Nikdy se neda zavdecit vsem. Co nejde na jednom mericim bodu muze jit na druhem , od toho jich tu je vice.

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

Adam:30.03.2012 18:14Nikdy se neda zavdecit vsem. Co nejde na jednom mericim bodu muze jit na druhem , od toho jich tu je vice.

No tak sou tu dva a použitelnej je jen Sitel takže vlstně jen jeden :)

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od adam
moderátor

psp822:30.03.2012 18:49No tak sou tu dva a použitelnej je jen Sitel takže vlstně jen jeden :)

Možná jo možná ne.

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

spíš by to chtělo posílit testovací bod, kterej je přes den přetíženej, protože teď v noci to zase ukazuje líp, i když odezva je pořád stejně špatná...

http://rychlost.cz/rs/20121289402.png

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

teď to pro změnu měří zase dobře i ve špičce :D tak já nevim... ještě to chce doladit, hlavně tu odezvu...

http://rychlost.cz/rs/201212100245-8bb17f5394.png

ale další měření je už zase špatný...

http://rychlost.cz/rs/201212100306-c62e713086.png

 
od adam
moderátor

Dnes jsem si udělal výlet do prahy a umístil tam gigabitový switch. Tak uvidíme zda bude pak testovací bod casablanca lepší. Zkoušel jsem si tahat šlo mě to z dvou českých FTP/HTTP s isama freebsd cca 85-95MB/s (opravdu velké B)

 
Strana:1 2 3 4

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Vyzkoušejte náš speedtest. Fungující i bez Flashe, čistě na Javascriptu.