Rychlost.cz Poskytovatelé připojení WIA Hodnocení poskytovatele připojení

WIA - hodnocení / recenze poskytovatele připojení

63 % zákazníků doporučuje
WIA
z celkem 21 hodnocení (100)
Kvalita a rychlost:
Ceny služeb:
Technická podpora:
Smlouvy, prodejci:
Rychlost instalace:

Sháníte internetové připojení?

Zkuste poptávkový systém!

Poskytovatel připojení WIA poskytuje připojení přes dsl/adsl, bezdrátové připojení, pevné připojení - kabel/optika. Tato firma má sídlo v obci/městě Praha 1 a poskytuje připojení na území celé republiky. Pod tímto poskytovatelem připojení je na projektu rychlost.cz provedeno 942 testů připojení za posledních 28 dnů. Detailní statistiky testů můžete nalézt na hlavní stránce profilu.

Jak si stojí WIA v testech rychlosti připojení (download):

Grafy vychází ze statistik tohoto projektu - speedtest rychlost.cz.

Veškeré statistiky jsou orientační, vychází z výsledků testů provedených návštěvníky tohoto webu. Výsledky mohou být ovlivněny jak kvalitou připojení tak i hardwarovými a softwarovými vlivy na straně návštěvníka či dalšími nezjistitelnými vlivy.
Registrovaný uživatel
19.11.2018
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
99 %
+
Služba bez smlouvy
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
25.09.2018
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
100 %
+
-Nejlepší nonstop zákaznická podpora! Hlavně slečna Klára! Poradí, moc ochotná
-služby jsou bez smluv
-levné
-lze se na všem domluvit
-
-občas delší trvání instalace
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
09.09.2018
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
100 %
+
Po roce užívání bez jediného problému, deklarovaná rychlost sedí (měřeno přes kabel), není nutné uzavírat smlouvu, slušné ceny.
-
nic
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
03.08.2018
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
82 %
+
Bez smluvních závazků.
Rychlá instalace.
-
Vyšší ceny oproti konkurenci.
Mizerná technická podpora na telefonu se zaměstnanci WIA.
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
31.12.2017
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
37 %
+
možnost platby připojení ONLINE bez smlouvy
-
FYRMA MNE DODALA ROUTER ZYXEL PO ANI NE PŮL ROCE ZAČAL VYPADÁVAT NĚKOLIKRÁT DENNĚ,VŽDY PŘI PRÁCI,HOVORU ATD MNE VYPADL,NESKUTEČNÉ MUSÍTE RESTARTOVAT NĚKOLIKRÁT DENNĚ,KDYŽ JSEM JIM VOLALA ŘEKLI MNE ŽE HO MÁM POSLAT STÍM ŽE MUSÍM POSLAT DALŠÍ 1000,- ZÁLOHU A KDYŽ TOMU NIC NEBUDE POŠLOU JI ZPĚT NEBO VYMĚNÍ,ALE JÁ NEMM NA TO ABYCH NĚKDE DÁVALA TISÍC KORUN,UŽ TAK JSEM JIM ZAPLATILA PŘES 1000,- A NEFUNGUJE TO OPERÁTOŘI NIJAK NEREAGUJÍ,BEZ POMOCI,A JEŠTĚ JSEM SE NĚKOLIKRÁT NEMOHLA DOVOLAT. iNTERNET TAKÉ NEDOSAHUJE TOHO CO PLATÍM.ZA MNE NEDOPORUČUJI JSEM VELICE ZKLAMANÁ
OČEKÁVALA BYCH,VSTŘÍCTNÉ JEDNÁNÍ ALE BOHUŽEL UŽ SE BLÍŽÍ DEN K POZÁRUCE A NIKDO SE NENAMÁHAL MNE NABÍDNOUT ŘEŠENÍ,KTERÉ MNE VYHOVUJE KDYŽ JIM PLATÍM SKORO 550,- MĚSIČNĚ
Uživatel NEDOPORUČUJE
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
04.10.2017
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
100 %
+
Rychlost spojení
Stabilita připojení
Kreditní systém plateb
-
Nic mě nenapadá
Jestli si nějak představují dobrou domluvu, tak takhle. Stěhovali jsme se z Prahy na malou vesnici pod Lysou horu, o víkendu stěhování a v pondělí jsme měli stabilních 50 Mbit.

Chápu, že to někde někomu může nejít, hodně záleží na ústředně a drátech, to je ale věc vlastníka infrastruktury.

Senza je možnost platby na měsíc nebo tři předem, žádné závazky. Mám pocit, že tak operátor ví, že vás nemá jisté na věky a víc se snaží.
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
03.08.2017
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
53 %
+
Možnosť bez viazanosti objednávať iba obdobie, ktoré chcete využívať.
Možnosť meniť predplatený tarif každý mesiac a aj v priebehu obdobia.
-
Časté výpadky, neochotný servis, nulová kompenzácia.
WIA 5G internet je v našej obci (Husinec Řež) najjednoduchšie dostupný. Je u nás zavedený v bytovke a páčila sa mi ich politika predplácania obdobia vždy na 1 mesiac vopred a to ľubovoľný balíček (podľa rýchlosti alebo toho, či obsahuje aj TV balíček). Tam spokojnosť končí.
Internet mám od nich zaplatený 8. obdobie a od začiatku nebolo mesiaca, kedy by nebol nejaký menší alebo vačší výpadok. TOPka bol výpadok od piatku večera do utorka večera, kedy nešlo absolútne nič. Podotýkam, že keď si predplatíte mesiac vopred, vypne vám ho na minútu presne podľa predplatenej doby. Že však ich pripojenie v priebehu obdobia nefunguje, už nie je ich problém. O reklamáciu obdobia kedy to nefunguje si musíte požiadať emailom, na ktorý vám nikto neodpovie. Na neodpovedanie ale majú 30 dní. Ubehlo odvtedy takých.. no ja neviem, 120 dní?
Livechat na stránke s botom Lenka, ktorý otravuje, či nepotrebujete "Spoľahlivé pripojenie" sa zdal super vecička, pravidelne som tam nahlasoval výpadky cez mobil. Ochota a reakcie reálnych operátorov sú najhoršie s akými som sa v živote stretol. Nevieme, nič nemáme hlásené, ozveme sa vám. Žiadne prepáčte ani mrzí nás to. Žiadny dobrý deň, dovidenia, pomožem s niečím? Proste to nejde a ozveme sa. Niekedy sa dokonca ani neuráčia odpisovať a vy tak neviete, či vás ignorujú alebo vám iba zase vypadol internet. Momentálne mi internet druhý deň vypadáva každých 10 minút a ich jediná rada bola aby som reštartoval router. Až po treťom nahlásení sa odhodlali pozrieť sa na to, že naozaj niečo nie je v poriadku. Aj v dobe písania tejto recenzie mi internet 2x padol a to len podčiarkuje ten ich "Spoľahlivý internet".
V zásade chápem, že technické problémy možu občas nastať v každej firme a v PRIMERANEJ miere to dokážem pochopiť. Ale tak arogantný, bezočivý a flegmatický prístup k nespokojnému zákazníkovi som zažil snáď už len v UPC, kde vás nechajú čakať 20 minút na linke a potom vám budú zapierať prijatie písomnej výpovede služby. Tu sa síce spojíte rýchlo, ale čo z toho. Operátorov na ich linkách a livechatoch možu pokojne robiť opice, keďže vám v prípade výpadku nepomožu absolútne s ničím. O ničom nevedia, obratom vás nikdy neinformujú hoci si vypýtajú kontakt, pripomienky o odchode k inému operátorovi nonšalantne ignorujú. Zo zásady nezdravia a neďakujú. Výnimkou je jedine prípad, keď chcete zjednať novú službu.
Doteraz som od nich nepočul jediné ospravedlnenie a nedočkal sa absolútne žiadneho odškodnenia za neustále sa opakujúce výpadky, z ich strany nie je nijaká snaha to riešiť. A pritom jedinou úlohou poskytovateľa internetu je, aby pripojenie fungovalo. Tak ako na manikúre majú strihať nechty a pekári majú piecť chleba. Vo WIA ich udržovanie funkčného internetu a nahlasovanie porúch vrcholne znechucuje a otravuje.
Záverom - dal som si tú snahu napísať túto recenziu iba preto, aby som varoval tých, ktorí majú na výber medzi viacerými poskytovateľmi. Ak možete, vyberte si niekoho iného. Existuje dnes mnoho slušnejších spoločností. Ja som sa rozhodol viac túto spoločnosť svojimi platbami nepodporovať a znechutený prechádzam ku konkurencii. Verím, že by tak mali spraviť všetci, ktorí sú nespokojní. Práve preto, aby firmy ako táto, s tak hlbokým nezáujmom o zákazníka, vymizli alebo sa zmenili.
Uživatel NEDOPORUČUJE
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
15.07.2016
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
60 %
+
S tímto poskytovatelem internetového připojení memám jediny problém, mohu jen doporučit.
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
09.04.2016
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
41 %
+
Nic
-
Časté výpadky, zpomalující se připojení, dlouhé odezvy a neschopnost problém vyřešit, ale prachy berou.
Zlepšete se!!!
Uživatel NEDOPORUČUJE
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
01.06.2015
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
63 %
Je tady málo konkurence. Ceny vysoké, kvalita připojení občas nepoužitelná.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
27.03.2015
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
100 %
+
Naprosto perfektní, jednoduše naklikáte, zaplatíte a do dvou dnů máte internet.
Rychlost stabilní, vše šlape jak má. Hlavně žádné smlouvy..takže ani žádná výpovědní lhůta.
Doporučuju.
-
Zatím spokojenost.
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
03.03.2015
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
13 %
+
žádné
-
rychlost je peklo
stačí aby trochu foukalo a internet nefunguje a to bydlíme kousek od vysílače
podpora
kdyby byla možnost, u wii nejsem ani zadarmo
když je nějakej problém, tak je to samozřejmě naše vina
Uživatel NEDOPORUČUJE
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
23.02.2015
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
100 %
+
stabilní připojení, příjemná podpora
spokojenost
-
nevím
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
04.02.2015
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
100 %
+
skvělý servis
přijatelná cena
stabilní rychlost
přijemná obsluha
-
nejsou
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
03.02.2015
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
85 %
 
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
31.01.2015
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
96 %
+
Hodně dobrý upload, u nás v obci stabilita i za špatného počasí. Přenos 5 Ghz - vzdálenost cca 3 km. Při jednom výpadku oprava vyřešena do hodiny. Oproti LTNetu mohu WIA jen doporučit. Opravdu za ty peníze spokojenost, výhoda - žádná smlouva, stačí si předplatit pokud chcete internet. Hodně možností plateb - sazka, Maestro card atd...
-
žádné nejsou
rychlost odpovídá ceně. Velmi rychlý upload
Uživatel DOPORUČUJE.
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
26.06.2014
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
64 %
 
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
27.02.2014
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
18 %
+
žádné
-
velice pomalý internet. Podpora k ničemu
Uživatel NEDOPORUČUJE
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
31.12.2013
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
28 %
+
instalaci jsem zvládnul sám takže rychle
-
Kvalita a rychlost:
kolísání rychlosti,20Mbit up/domn placeno (500kB up/down odpověd chyba není na naší straně vytěžuji,přetěžuji linku)
Technická podpora:
jakýkoly problém chyba není na naší straně
v me lokalitě bohužel nic jiného není
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
15.12.2013
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
52 %
+
příznivá cena
rychlost přípravy smlouvy i modemu
-
internet je pomalý a k ničemu
ve špičkách nemáte šanci na normální užívání internetu - jedna jediná stránka se načítá dlouhé minuty
katastrofální podpora = žádná (nikdo s vámi nekomunikuje a vaše stížnosti neřeší
naprostá ignorace ze strany vedení společnosti i majitelů
Internet od WIA - ani svému nepříteli. Fakt děs.
Uživatel NEDOPORUČUJE
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace
Registrovaný uživatel
18.02.2012
HODNOTIL ze sítě tohoto subjektu.
55 %
 
Kvalita a rychlost
Ceny služeb
Technická podpora
Smlouvy, prodejci
Rychlost instalace