Rychlost.cz Fórum Všeobecná diskuze o různych typech připojení měšťáci jste rozmazlený- co takhle GRPSdown 4,5 kB za 772,-

měšťáci jste rozmazlený- co takhle GRPSdown 4,5 kB za 772,-

měšťáci jste rozmazlený- co takhle GRPSdown 4,5 kB za 772,-

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Strana:1 2 3
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

tak já bych bral i rychlost 128 kbps , bydlím totiž na vesnici a nic rychlejšího než GPRS ( down 4,5 kB up 1,2 KB) mi tu nejde, no za 772,- vočí nekupte to dslam na adsl je daleko a bezdrát tady není, takže závidím měšťákům, co si můžou vybrat třeba z deseti poskytovatelů a na nás vesničany se stále s..e , no politika je ve všech oblastech stejná.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Moje řeč

My chudý burani dotujeme drahými poplatky za zastaralé technologie bohatým měšťákům nové technologie za směšně nízké akční ceny.

Jsou lidi, kteří stále platí na vesnicích paušály a ještě drahé minuty za pomalé připojení po obyčejném telefonu, zatímco Pražáci se stokrát rychlejším internetem za poloviční ceny fńukaj, že nemůžou hrát nejnovější nonstop on-line hry že mají malinko delší odezvu.

Ve městě si můžou lidé vybrat z nepřeberné škály technologií a poskytovatelů. Není divu, že tam jsou díky té konkurenci nízké ceny. A kdo to vše dotuje :?: My burani, protože nemáme jinou možnost :!:

Na nás se Telekomunisti a Eurotel hojí.

Ještě nikdy a v ničem nebyl tak propastný rozdíl mezi městem a venkovem.

Ale některé pražské děti si zase na druhou stranu myslí, že vejce snáší srnky. Zřejmě jim v on-line záplavě a návalu informací uniká jak vypadá slepice.

Za chvíli svítá - vypínám kompáč a du kydat hnůj.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No jo,já jem taky z "dědiny" a místo brečení a stěžování si na to,že zde nemáme žádné rychlé připojení a že "měšťáci (Pražáci)" si jenom stěžují a chudáci z dědiny na ně platíme platíme....,jsme se dohodli s několika lidmi a udělali jsme si svoji wifi síť.Udělat si svoji síť má každý ,ale je jednoduší nadávat na Pražáky a měšťáky,než něco udělat.I v těch velkých městech musel někdo ty sítě vybudovat a starat se o ně (což není žádná PR..L).Může si to každý vyzkoušet mezi kydáním hnoje...

 
od YANECK
příspěvků: 32
IP: (zobrazit)

zcela souhlasim s PAJKO , todle je to proc vetsinou zustanete jen " burani "

nic Vam nebrani v tom udelat si do vesnice pripoj a treba si i vybudovat firmu na poskytovani , kdyz tak bulite. Osobne taky bydlim na vesnici, nastesti " jen " par km od mesta . tak sem si proste zaridil WIFI

az na barak, delam pripojny bod a pripojeni mam zadara, ale cela ta transakce pres AP a podobne veci me stala 30 000,- pac kdyz to chci tak to chci a neco pro to udealm, ale nebrecim a nenadavam ma ERORTEL a ni na TELEKOM i kdyz to je trochu jinde nez by melo byt, ale pokud v tom chci neco udelat, tak neco udelam a nebulim :o)

btw, nastesti vim jak vypada slepice, protoze my mestaci to vime jen proto ze je ted venku ta ptaci chripka :o))))).

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

jen toto, taky jsem na vesnici a taky tu nic jineho nez gprs nebylo a stalo to za ho... udelal jsem ale wifi sit na 2,4 pripojenou do netu na 5 z 20 km vzdaleneho mesta a jede to ok uz je nas 16 a budeme zvedat na 2 mega... chce to ne jen nadavat ale taky prilozit ruku k dilu a nebylo to vubec drahe...

 
od Adam
moderátor

<fieldset><legend>pavlas</legend>jen toto, taky jsem na vesnici a taky tu nic jineho nez gprs nebylo a stalo to za ho... udelal jsem ale wifi sit na 2,4 pripojenou do netu na 5 z 20 km vzdaleneho mesta a jede to ok uz je nas 16 a budeme zvedat na 2 mega... chce to ne jen nadavat ale taky prilozit ruku k dilu a nebylo to vubec drahe...</fieldset>

otazka je kolik stoji konektivita, protoze obcas ta konektivita proste neni tak blizko a kdyz je tak je dost draha

16 lidi na 2mega, to u nas je tak 30 na 1 mega

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

2 mega by melo vyjit na neco pres 10000,- coz se pri nejakych 20 lidech da...

 
od Adam
moderátor

<fieldset><legend>pavlas</legend>2 mega by melo vyjit na neco pres 10000,- coz se pri nejakych 20 lidech da...</fieldset>

prave, jak kde

http://www.dragon.cz/internet/cenik.php3#leased

garantovaná rychlost Cena
Kč/měsíc

210 kb/s (140 kb/s download, 70 kb/s upload) 1 995,-

288 kb/s (192 kb/s download, 96 kb/s upload) 2 495,-

384 kb/s (256 kb/s download, 128 kb/s upload) 2 995,-

525 kb/s (350 kb/s download, 175 kb/s upload) 3 995,-

672 kb/s (448 kb/s download, 224 kb/s upload) 4 995,-

825 kb/s (550 kb/s download, 275 kb/s upload) 5 995,-

1152 kb/s (768 kb/s download, 384 kb/s upload) 7 995,-

1536 kb/s (1024 kb/s download, 512 kb/s upload) 9 995,-

2304 kb/s (1536 kb/s download, 768 kb/s upload) 12 995,-

nejspis bez DPH, nestaram se to jsem jen pouhy platici jeden z tech xx

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

u nás na vesnici Okr. Kroěmříž je za 350Kč 7Mbit

 
od YANECK
příspěvků: 32
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>mr.jina</legend>u nás na vesnici Okr. Kroěmříž je za 350Kč 7Mbit</fieldset>

sakra to je velka parada :) , ale je to vse podle poskytovatele v okoli, jak psal admin, ale i tak se da vzdy neco vymyslet. :wink:

 
od pavlas
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

jj z tou cenou se to asi fakt lisi, podle poskytovatele, ale i tak je to ve finale lepsi, jak gprs za 800,- nebo nedej boze modem od telecomu

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

My burani nejsme všicni leplové, jak je mi předhazováno. Některý experti y vás jen nedokážou pochopit, že v některejch vsích prostě není žádná jiná možnost připojení. Přípojný bod pro zamýšlenou WIFInu je za lesama, ze devetero kopečkama asi 9,5 km. Tak mi zbývá jen vydojit z CDMA co to dá. Dá se z toho udělat alespoň p o m a l á s o u s e d s k á s í ť po vsi?

A zase jsme u toho - proč je náš vysílač cdma nasměrován hlavně do města, kde to nikdo asi nepoužívá, protože si může vybrat z nekolika levnějších a lepších připojení?

Prostě na nás burany se SERE.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Chytráci, co říkají, že člověk musí něco udělat, aby to změnil, přímo miluju. Já bydlím na samotě, sice mám možnost připojení přes Wi-Fi, ale za cenu, která je děsivě vysoká. tady je link na ceny. http://www.terms.cz/wifi/ měl jsem dokonce 384/384, ale chtěli za to 1950,- +DPH. Kecy jako postavit si svojí síť, jsou pěkný, ale není tady jiný poskytovatel mikrovln než ten Terms. A na samotě mi je síť v celku k hov..., takže cdma je pro mě nejlepší řešení. Připojení přes satelit je drahý, a adsl je nemožný. Jedině, že bych si postavil na vlastní náklady ústřednu s dslamem a dokopal si ještě optickou síť. a to si radši koupím byt někde ve městě :lol:

 
od YANECK
příspěvků: 32
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>BURAN</legend>My burani nejsme všicni leplové, jak je mi předhazováno. Některý experti y vás jen nedokážou pochopit, že v některejch vsích prostě není žádná jiná možnost připojení. Přípojný bod pro zamýšlenou WIFInu je za lesama, ze devetero kopečkama asi 9,5 km. Tak mi zbývá jen vydojit z CDMA co to dá. Dá se z toho udělat alespoň p o m a l á s o u s e d s k á s í ť po vsi?

A zase jsme u toho - proč je náš vysílač cdma nasměrován hlavně do města, kde to nikdo asi nepoužívá, protože si může vybrat z nekolika levnějších a lepších připojení?

Prostě na nás burany se SERE.</fieldset>

Kdyby si jako buran v " děravé lhotě " pěstoval prasata na kšeft , prodaval by si je radsi do sousedni " mokre lhoty " kde je potencionalnich kupcu asi 2 - 5 , nebo do mesta kde je kupcu ...... nescetne ? . Pripadas mi jako za hlubokeho totalu, kdy se nedelaly rozdily mezi venkovem a mestem ? :)

chces aby se dnes vsichni operatori a ostatni zamerili spis na vesnice ? nepripada ti to nerealne ? to ze na vas " serou " je bohuzel poptavka a nabidka ... jak se jim asi vyplati instnout pro tebe a par jedincu od vas

neco poradneho ? neber to spatne, ale zase mas jine vyhody :)

klid a prirodu, a pokud toliko stojis o net mas moznost prestehovat se do mesta ? ale asi by si se podivil zase naopak nad dalsimi naklady :).... kompenzace rychlosti :)))).

jak sem psal , kdo chce a POTREBUJE NUTNE net k praci tak si to zaridi

ale predpokladam ze ty jako " buran " nepotrebujes extra speed na

prohlizeni stranek ? a to se na me nezlob, cmda zase na prohlizeni page

neni tak spatne :( / btw cmda by asi melo jit nasdilet

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

chces aby se dnes vsichni operatori a ostatni zamerili spis na vesnice ? nepripada ti to nerealne ? to ze na vas " serou " je bohuzel poptavka a nabidka ... jak se jim asi vyplati instnout pro tebe a par jedincu od vas

neco poradneho ? neber to spatne, ale zase mas jine vyhody :)

Chápu jak to myslíš, ale pochop, že takovou CDMA za 1000/měs ve městech nejspíš nikdo nepoužívá když můžou mít aDSL za míň než polovic nemluvě o rychlosti. Ale přezto Eurotel postavil všechny tři vysílačky u nás v v okruhu 30 km na střechy domů ve 3 městech které jsou v dolíku, a tak se tam přez kopce v okolí těch měst dá prostřelit YAGInou jen se ztrátama. A´t aspoň pro CDMA když se šíří snáz na větší dálky do krajiny dají vysílačky na kopce a ne do měst. Vždyť je ten Eurotel sám proti sobě. Ve městech kšeft neudělaj, tam o ně nikdo už nestojí. A do těch měst by to došlo z těch kopců taky.

A mimo to jsem trochu kecal - hnůj nekydam - jsem pražák a odstěhoval jsem se na chalupu V Praze jsem měl kabelovku a tady se nestačím divit

 
Strana:1 2 3

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.