od smazáno IP: (zobrazit) | chci si s kamarády pořídit neagregovaný 1 mbit jakou rychlostí nám to poběží když to budeme sdílet na 7 pc? mám wifi router ovislink wl-1000r. popřípadě co doporučujete za hw na shaping aby nám to běželo všem stejně. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | no to jsi me pobavil :)) pojede vam to maximalne presne 1mbit (proste tu rychlost za kterou platite) a pokud jeden z vas bude stahovat treba 50kB tak uz zbejva jen 70kB pro ostatni lidi ale pokud se domluvite zebude stahovat jen jeden clovek nebo ze budete stahovat pres den velmi malo, aby jste si to vzajemne nespomalovali, max jen na par megovy soubory....a pres noc stahovani filmu a her....pak problemy mit nebudete |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | 1 mbit je zoufalost i pro jednoho, ne tak pro 7... navic z toho co jsi napsal vyplyva, je ani ten 1 mbit neni garant ze? A pokud si to budete chtit nastavit tak, aby vam to slo vsem stejne, no to uz bude naprosta zoufalost... Mno GUT LAK |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | sry s tou sdilenou linkou jsem to spatne precetl.... |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | tak jsem z toho trochu jelen 1/1 Mbps neagragovaný a garantovaný je pro 7 PC málo? Tak jak s rychlostí 2Mbps mohla někdy vzniknout společnost poskytující připojení (taky sdílené), znám u nás další společnost, která nabízí 4Mbit/4Mbit asi pro 50lidí sdíleně a taky to funguje. v současné době mám sdílenou se sousedem 515/128 kbit(negarantovanou a agregace 1:20) žádná sláva, ale stačí to a mám vyzkoušené že pokud jsme připojeni oba ve stejnou dobu, tak se nám rychlost nějak dramaticky nesnižuje. takže by mě zajímalo jak to bude s 1/1 Mbitem pro 7 lidí. Dík |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Tomu, že mohla vzniknout společnost s 2mbit se teda divím taky, asi neměla připojených moc lidí hm? Ohledně těch dalších rychlostí, asi mluvíš o O2 co? Funguje to, to jo, ale je to zoufalost a lidi jsou rádi, když můžou přejít jinam...A ono to funguje proto, že tam těch lidí většinou není tolik najednou, takže se to "ještě dá"... Ale až vás tam bude večer 7 a jeden si něco začne stahovat, tak zbylých 6 bude v prdeli... A pokud to rozdělíte "spravedlivě", budete v prdeli všcihni... Jediná výhoda toho, co chcete je, že mezi sebou bude moct stahovat celkem rychle, pokud budete spojení kabelem. Ale jinak bych se na to osobně vykašlal a s nikým nic nesdílel a šel na vlastní pěst, pokud to jde... Pokud to nejde, tak to zkuste a uvidíte sami no... GUT LAK |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Minimální teoretická rychlost pro 7 lidí na 1Mbps je 146kbps. Pro prohlížení stránek bohatě stačí. Říci jak vám to poběží je těžké. Při této rychlosti nezáleží ani tak na použitém zařízení ani na způsobu připojení (ovšem pozor na ADSL, o tom jsem slyšel jen samé špatné věci). Pokud pojedeš jen sám, bude to 1Mbps, pokud vás pojede všech 7 pouze na prohlížení stránek, bude to v průměru více jak polovina, pokud všichni budete stahovat současně velké množství dat, bude to již zmiňovaná minimální rychlost. Z vlastní zkušenosti vím, že 2Mbps pro 15 lidí je s přehledem OK. Čili, budete na tom dobře. Na druhou stranu, 1Mbps je v dnešní době podprůměr (ovšem záleží na tom, v jaké lokalitě se nacházíte), zvláště pak pro 7 lidí. pokud Vám to situace jen trochu dovolí, běžte do vyšší rychlosti. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | A ještě jsem zapomněl, traffic shaping je v tvém případě k ničemu. Používá se při vyšším počtu připojených klientů. Pokud chceš použít dražší zařízení, díval bych se spíše po nějakém s podporou QoS pro hlasové služby (pokud chceš používat), ale opravdu při 7 lidech to nemusíš řešit. Pokud budeš připojovat těch 7 pomocí WiFi technologie, dej si jen pozor na dobrý signál, a to cca stejně dobrý pro všechny klienty. |
---|---|