od smazáno IP: (zobrazit) | Zdravim a prosim hned na uvod o pomoc. Mam O2 ADSL Internet Express a doposud mi stacil jeden pocitac pripojeny k Internetu. Aktualni stav: O2 zasuvka -> Sagem 840 USB -> PC Rozhodl jsem se vsak poridit do rodinneho domku Wireless sit a toto Internetove pripojeni sdilet mezi vice PC (3ks) v dome. A prave proto potrebuji Vasi radu a prosim o Vas nazor. Ve Wireless sitich totiz nejsem zadny odbornik. <b>Uvazuji o 2 variantach (snad uvazuju spravne):</b> 1) Stavajici USB modem pohrbim a vymenim za ADSL modem s integrovanym WiFi (napr. D-Link DSL-584/T CZ 4xE) a tim by snad melo byt vse vyreseno. <b>Sit var.1 by vypadala takto: <span class="t-red">O2 -> D-Link DSL-584/T (O2 Shop) -> pocitace v dome</span></b> 2) Doma mam nahodou jeste nerozbaleny Linksys WRT54GS, ktery je vsude hodnoceny dobre, ale nema ADSL modem, takze bych musel k nemu dokoupit jeste ADSL modem (napr. ZyXEL P660RU-T3 Combo (O2 Shop) nebo D-Link DSL-362T Combo (O2 Shop)) <b>Sit var.2 by vypadala takto: <span class="t-red">O2 -> D-Link DSL-362T (O2 Shop) -> Linksys WRT54GS -> pocitace v dome</span></b> 2 varianta se mi jevi velmi zajimava, avsak nevim, jestli to neni zbytecne komplikovane, kdyz jde o 2 ruzna zarizeni. Prvni varianta ma vse v jednom. Tady mozna pochopite, ze jsem laik pres Wireless site (i kdyz delam trochu v oboru IT). Ktere reseni tedy zvolit? Nebo mam spatne uvahy a navrhnete mi neco jineho? Take neznam kvalitu uvadenych hardware tak prosim o jejich zhodnoceni. Dekuji za kazdy nazor. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>Tomislav:12.12.2006 23:29</legend>Zdravim a prosim hned na uvod o pomoc. Mam O2 ADSL Internet Express a doposud mi stacil jeden pocitac pripojeny k Internetu. Aktualni stav: O2 zasuvka -> Sagem 840 USB -> PC Rozhodl jsem se vsak poridit do rodinneho domku Wireless sit a toto Internetove pripojeni sdilet mezi vice PC (3ks) v dome. A prave proto potrebuji Vasi radu a prosim o Vas nazor. Ve Wireless sitich totiz nejsem zadny odbornik. <b>Uvazuji o 2 variantach (snad uvazuju spravne):</b> 1) Stavajici USB modem pohrbim a vymenim za ADSL modem s integrovanym WiFi (napr. D-Link DSL-584/T CZ 4xE) a tim by snad melo byt vse vyreseno. <b>Sit var.1 by vypadala takto: <span class="t-red">O2 -> D-Link DSL-584/T (O2 Shop) -> pocitace v dome</span></b> 2) Doma mam nahodou jeste nerozbaleny Linksys WRT54GS, ktery je vsude hodnoceny dobre, ale nema ADSL modem, takze bych musel k nemu dokoupit jeste ADSL modem (napr. ZyXEL P660RU-T3 Combo (O2 Shop) nebo D-Link DSL-362T Combo (O2 Shop)) <b>Sit var.2 by vypadala takto: <span class="t-red">O2 -> D-Link DSL-362T (O2 Shop) -> Linksys WRT54GS -> pocitace v dome</span></b> 2 varianta se mi jevi velmi zajimava, avsak nevim, jestli to neni zbytecne komplikovane, kdyz jde o 2 ruzna zarizeni. Prvni varianta ma vse v jednom. Tady mozna pochopite, ze jsem laik pres Wireless site (i kdyz delam trochu v oboru IT). Ktere reseni tedy zvolit? Nebo mam spatne uvahy a navrhnete mi neco jineho? Take neznam kvalitu uvadenych hardware tak prosim o jejich zhodnoceni. Dekuji za kazdy nazor.</fieldset> Jako laik bych volil variantu č. 1 z hlediska snadné instalace. Ale sdílet nesynchronní linku jako Adsl mezi tři počítače, tak to je mazec, teda pokud by pracoval více jak jeden najednou. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | tak jako volil bych variantu 1 proc zbytecne davat dalsi zarizeni "do cesty"? jinak nema ten linksys v sobe voip? |
---|---|
od durannn příspěvků: 7 IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>fdhgfdhgfd:11.03.2007 22:44</legend>tak jako volil bych variantu 1 proc zbytecne davat dalsi zarizeni "do cesty"? jinak nema ten linksys v sobe voip?</fieldset> ten D-Link co vyše uvadi VoIP ma, ale je na hovno, je ot jeden z těch sraček levnych routeru... často pada atd... |
---|---|
od mmike příspěvků: 145 IP: (zobrazit) | to aliks proc mazec ? na tom se da docela dobre pusobit,co ti nesoumerne resp. dost vytizi UL ? upload vetsich mailu,skype,nic moc ostatni me nenapada,krom teda P2P ale esi de o komply v dome neni snad problem dohody. znam lidi co krmili 4M/512kbit adsl 10-15 lidi,slapalo to perfektne,no problema. MMike |
---|---|