Wifi, ztráty při vytrvalém dešti, zastínění stromy

Wifi, ztráty při vytrvalém dešti, zastínění stromy

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Strana:1 2 3
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

mam ovislink 1120ap a neco takoveho k tomu http://www.vseprowifi.cz/product_info.php/cPath/22_97/products_id/333 pri bource se to zpomali a jednou uz to i vypadlo ale to bylo ze strany poskytovatele a mam to tak na 300metru-500m rychlost tak 1,5mb jinak v poho

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Ja som mal tak pred mesiacom wireless net...dal som ho ale zrusit... no asi to budem lutovat ak sa to co mam teraz doma nijak nevyriesi...

som hrac a pocul som ze micro net je rychly...len laguje pri zlom pocasi...

tak som ho dal zaviest...

byvam na sidlisku, a nastastie na 6.poschodi takze stromy neboli problem...

no problemy boli jedna radost...a hru som si nezahral skoro ziadnu...

mal som prijimac na okne, s tym ze to je docasne a za par dni mi pridu namontovat antenu na strechu...

anteny som sa nedockal a kedze som net nevyuzival na to naco som povodne xel tak som ho dal zrusit...

stalo ma to 500.-sk mesacne so vsetkym bez obmedzenia casoveho i datoveho...len som nemohol stahovat velke subory,hudbu apod, kvoli zatazeniu siete

co sa tyka stability a rychlosti...

ked to islo frcalo to ako na speede :-) niekedy aj viac ako 1000kbps!!!

ALE! ked to neslo tak poriadne... upload 3-5 kbps...neraz

taka priemerna rychlost bola 80-500 kbps up- aj down-load

avsak tym ze som mal na okne len tak polozeny primac signal sa mi pravidelne niekedy aj kazdych 5 minut prerusil sice len na malilinku chvilocku, no mna stejne kicklo z hry a bolo po tazko najdenych predmetoch/splnenych questoch/odkrytych mapach apod v diable2

ine hry sa hrat nedalo a aj to diablo nebolo to prave orechove, pretoze moj PING bol len raz ci dvakrat (mozno viac krat no nie az tak vela-x)idealny...z privretim jedneho oka (50-120ms) ale vacsinou to bolo 100-5000 ms a to je uz trapne.(i ked kamos mal raz 20000ms- to nie je preklep, tam ma byt tolko nul :D )

Ale aj ked som mal PING prijatelny s privretim oboch oci, tak som mal hrozny, resp. chaby up-/down-load...

Teraz mam zavedeny aDSL neobmedzene(up 128kbps down 512 kbps podla papierov) a mam z neho zatial velke hnede tekute ho***(pretoze moje stahovanie je na pi** odosielanie na ko*** a ping na ho***)

tak pre odstrasujuci priklad to je down 9 kbps a up 3-5 kbps (to myslim vazne) a na cenu sa radsej ani nepytajte!!! No dufam ze sa to nejako, teda skor kokretne a hlavne velmi rychlo napravi inac ma ona slovenska firma pruser na sude...(toto uz sem sice viac-menej nepatri)

AK MATE DOBRE SLUZBY A V OKOLI VHODNE PODMIENKY NA WIRELESS NET, BEZ VAHANIA ODPORUCAM. NO MOZETE TO RISKNUT AJ S INYM TYPOM, JE TO OTAZKA PENAZI A HLAVNE HLAVNE SA NEDAJTE "OTENTOVAT"A DOBRE SI ZISTITE CI A AKO SA DA ODSTUPIT ZO ZMLUVY. VELA STASTIA...ASPON NIEKTO HO MAJTE KED UZ JA NIE.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No pokud mate problem, že když zaprší a vám to jde hůř, tak se spíš koukňete jestli vam zatahli páskou konektory na anteně :). Počasí má vliv jen tehdy, pokud prší a k tomu mrzne a sneží, nebo obdobne blbe kombinace. To se pak zářič obalí zmrzlím blivajzem a poklesne signál( proste překážka). Jinak obecne bezdrat at na 2.4, 5.8, nebo 10 GHz by mel mit přímou viditelnost, ovsem 2.4 se dá provozovat pres určité druhy stromů, při určitých vzdálenostech, antenach, zarusenosti dane oblasti a dokonce se dá chytat i odrazem od panelaku atd... . 5 GHz tam už je ta přímá viditelnost podmínkou, zase ale neni tak rusena okolnima AP. U 10 GHz kdyz parabolou hnete o 2 stupne mimo tak rapidne klesa signal a kdyz s ni hnete o nejakzch 5-7 stupnu vedle tak skoro nic nechytnete( teda tak jak byste meli ). Jinak to , ze pisete ze mate doma AP, tak doma mate klienta. AP proti AP se spoji jen v Ad-hocu nebo treba WDS(bridge).

Jinak zdar a silu pri hledani signalu, ja ho hledam kazdy den :D.

 
od johnson
příspěvků: 31
IP: (zobrazit)

Znam hodne lidi, kteri maji doma ap zapnuto na wds(nastavil jim to primo poskytovatel, aby pokryl vetsi uzemi... jinak ja mam 2ap (jeden klient a druhy acces point), i kdyz bych mel teoreticky rict jen jedno ap a jeden klient, ale problem je v tom, ze i kdyz je nastaven na klienta, tak hardwarove je to porad acces point, vytvoreny hlavne pro rezim ap.... ;)

ale neni to fuk?? :D

jinak s tim destem te muzu ujistit, ze to neni vodou v konektorech.. (alespon u nekterych)

jedu proste pres stromy, ktere, kdyz namoknou, tak funguji jako dokonale uzemeni...

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Mám AP vzdialený asi 500m, anténa na streche činžiaku. Počas hustého dažďa to zvykne rušiť, ale najhoršie sú búrky. Už mi splálilo jeden pc , ale bol to výboj cez elektroinštaláciu. Pokiaľ sa pamätám, v zime keď mrzne , je námraza alebo hmla, alebo jasný mrazivý spln mesiaca , tak spojenie vôbec neide. Máme tv satelit, parabolu na okne, 90 cm, vo výške druhého poschodia. A aj tam sú podobné problémy.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>Adam</legend>Tak mám konečne internet pres wireless. Jen mě byla poskytovatelem namontována z vně okna směrová anténa směrem na jeho AP. Vše běhá ok, pingy výborný.

Když je sucho, žadnej packet loss, když je déšt, kratší tak taky. Ale když leje celej den, tak ty dva smrky co jsou mezi náma. (celková vzdálenost tak max 300 metrů) nejspíše dost rušej signál.

Jaký jsou vaše zkušenosti, máte vždy přimou viditelnost?

Obávám se, že až přijde zima a na stromech bude sníh, tak už nechytím vůbec nic.</fieldset>

jestli ti to poskytovatel nerekl ze to bude blby (ty stromy) tak mu slo jen o penize a ne o zakaznika protoze u wifi plati obecne - prima viditelnost, negarantovane pasmo a to mluvi za vse

 
od johnson
příspěvků: 31
IP: (zobrazit)

ale te zimy a snehu bych se fakt nebal.. z vlastni zkusenosti muzu rict, ze je to jen lepsi.. opadnou listy... a nejaky snih... pri nejhorsim pujdes s temi smrky zatrepat, at snih spadne... :lol:

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>xx</legend>Každý smrk může chytit dřevomorku, kůrovce nebo jinou havěť - jen je třeba vědět,jak na to!</fieldset>

Stačí na něj dát ten pytlík s feromonem co se dává do lapačů, a strom to má za pár ;)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>johnson</legend>ale te zimy a snehu bych se fakt nebal.. z vlastni zkusenosti muzu rict, ze je to jen lepsi.. opadnou listy... a nejaky snih... pri nejhorsim pujdes s temi smrky zatrepat, at snih spadne... :lol:</fieldset>

Na kvalitu spojení Wifi má i nasraná sousedka(bohužel). Součet nepříznivých faktorů vede k snížení signálu nejenom na příjem signálu,ale co zde nebylo zmíněno je vysílací výkon každého AP klienta, neboť UP signálem se posílá nejenom pošta ale i ověřovací pakety a ty maj na rychlost značný vliv. To že má někdo signál 40 nebo 50 procent na AP klientovi to neznamená že ho má od vás Accesspoint. Takže stromy,zastávka,sníh a jiné překážky mohou být větší problém pro AP než pro klienta. Zkouším druhého providera a ten mi potvrdil toto tvrzení. Takže pokud možno PŘÍMO HLEĎ!!!!!

 
od johnson
příspěvků: 31
IP: (zobrazit)

to je samozrejme pravda, souhlasim s tim, ze pokud neni prima viditelnost, je to spatne, ale kdyz tady takova moznost neni, tak i presto je to nekdy realizovatelne... napr. ja. Jdu pres les na 800m a jsem v pohode.. Pravda, ze me uz obcas chytal nerv, ze to pujdu pokacet, ale i bez toho jsem se obesel, a doufam ze i obejdu dale :)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Ahoj můžu se prosím zeptat odkud jsi.Jen kvůli připojení.Zdá se mi stejné jak mam asi já.Jen bych potřeboval něco vědět.

<fieldset><legend>hrada</legend>No ja mam jako prijimac signalu AP ( Ovslink ... ) a vysilac mam maximalne 80 metru pres silnici na byvalem teplarenskem komine a je to OK. A to to APecko nemusim mit ani primo u okna. Ale kamos je vzdaleny asi 350 metru od vysilace, mezi nim jsou stromy a ma stejny APecko jako ja a velky problemy. V zime to mel OK ale ted jakmile zaprsi tak tak ma smulu a o kvalite toho signalu se tam taky neda hovorit.</fieldset>

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Mame novou 10Ghz wifi. Pred porizenim teto byla 2,4 Ghz.

Starsi model nestihal uz prenosy a pri zvysenem poctu klientu na siti nestihala bud sit nebo apcka.. nevim cim to bylo.. Kdyz jsme na siti zacinali v 15 lidech pingy na gamezonu 15 ms.. pozdeji to bylo kolem 120 cca pri 150 klientech na siti. Agregace je 1:4 rychlosti 512/64.

Stavajici sit je uber v tom ze komplikace s poctem lidi zmizeli pac se pingy zase shodily na nejakych 12 ms coz je pro me jako pro hrace libozni ping. Problem je v tom ze:

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=3ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=3ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=9ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=3ms TTL=63

Vypršel časový limit žádosti.

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=4ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=6ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=5ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=3ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=4ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=6ms TTL=63

Vypršel časový limit žádosti.

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=5ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=5ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=6ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=6ms TTL=63

Odpověď od 10.5.5.1: bajty=32 čas=6ms TTL=63

Tot veskery muj problem. Packet loss ktery dle meho nezpusobuje antena ale myslim ze krpa muze byt nekde v siti. Nevite cim by to mohlo byt zpusobeno?

Jinak na stromy zapomente pac jsem na vysocine a stromecky jsou jaksi nize polozene. Problem je v tom ze poskytovatel je muj kamos. Ja uplne penim pac sem si nezahral minimalne uz dva mesice pac me to vytaci nehoraznym zpusobem ale to asi znate samy:D odejit nemuzu nebot v okoli lepsi net neni a nebude. Spis bych rad problem vyresil ale.. how to??

 
od Arnošt
příspěvků: 19
IP: (zobrazit)

Pánové, 10GHz wi-fi pro koncáka v domácnosti je někde termínově mimo, ne? Jinak mokrý strom je ideální uzemnění pro všechno, a ty pingy jsou slabé na antény, takto se to běžně chová při blbém VF.

No v zimě to většinou chodí lépe, pokud mrazem nepraskají plasty na anténách, jaginy nemají z ledu dialektrické kryty, síta z mokrého sněhu slušivý účes, ozařovače parabol kvůli čepičce fungují jen s 2. čtvrtinou odspodu...

V létě mám rád holuby a jejich neagresivní trus, vulkanizační pásky co vždy přilnou a nikdy nepraskají...

A na podzim a jaro s jejich bouřkama nedám dopustit. Voda spokojeně s antény stíká, nikde nehledá skulinku na VF část, a měnit urvané paraboly vichřicí je přece můj chleba technika bezdrát sítě :-)

A úmplně nejraději mám crossem antény při mínus 16 s malou vánicí!!

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>Adam</legend>Tak mám konečne internet pres wireless. Jen mě byla poskytovatelem namontována z vně okna směrová anténa směrem na jeho AP. Vše běhá ok, pingy výborný.

Když je sucho, žadnej packet loss, když je déšt, kratší tak taky. Ale když leje celej den, tak ty dva smrky co jsou mezi náma. (celková vzdálenost tak max 300 metrů) nejspíše dost rušej signál.

Jaký jsou vaše zkušenosti, máte vždy přimou viditelnost?

Obávám se, že až přijde zima a na stromech bude sníh, tak už nechytím vůbec nic.</fieldset>

Prectete si neco o fresnelově zóně a budete mít jasno.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Lepsi je v noci navrtat do kmene diru tesne pod urovni zeme a vypnit ji treba kyselinou. Pak to zahrnes a je to. Paklize ty smrky nejsou nejak chraneny nebo pamatecny, a ty nemas jinou moznost, lze to pochopit. Muzes ale treba mestu nebidnout, ze za ne vysadis nove ne? Zvazoval jsi i treba reseni signal odklonit pomoci nejakeho dalsiho AP, ktere bys soupnul treba sousedum vedle tech stromu? Je vice moznosti...

 
Strana:1 2 3

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.