Rychlost.cz Fórum Doporučení připojeni v ....... Hranice (okr.Přerov)

Hranice (okr.Přerov)

Strana:1 2 3
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

V létě končí moje hrůzostrašná smlouva s T-mobile na GPRS data unlimited. Jsem šťastný, protože mám dow. 37 kbps a upl. 19 kbps, spolu s odezvou 1240 ms. To jsou hodnoty při kterých odesíláte maily na dvakrát a hledání informací na netu je vždy dlouhodobou záležitostí. Většinou mě u toho zebou nohy.

Může mě někdo poradit rozumné připojení? Majitel domu ale nepovolí žádnou venkovní anténu ani na zdi ani na střeše, a pevnou linku nemám. Stačí i 512/128 kbps.

Uvažoval jsem o Eurotelu a jeho CMDA.
Díky za rady a zkušennosti.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Ahoj.Jsem taky z Hranic.Bohužel ti ale moc neporadim.Já měl WiFi od Zealu.S ním jsem se ale rozešel ve zlém,protože kvalita jejich připojení je hodně slabá.Přešel jsem proto k ČT a nemůžu si stěžovat.Hodně lidí na ně nadáva,ale já jsem s nimi spokojen.Jede mi to v pohodě bez nejakého výkyvu,to jsem u Zealu měl pořád.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

doporucil bych pfrivatnet.tedka se planujou novy ceniky budem tam davat mego s agregaci 1/6 za 400 takze minimalni rychlost 170 maximalni kome toho m,ega upload je vyhrazenej 128.zalezi jestli je to rodinej nebo panelak... v panelaku kdyz se sejde vic lidi jdou zriozovaky na maly kacky.pri 5 lidech zadara.zeal(speedway) jsou strasny sracky,neumijou sejpovat tak aby se lidi neomezovali,mitjeden telefon na obchodnika,servis a kancelar firmy asi mluvi za vse... rekl bych ze tam je jeden clovek :)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Zdravím, mám CDMA a můžu říct, že nic moc. Download v průměru 200 kb/s, upload 100 kb/s a ping 310ms, takže na běžné užívání dobré, ale na hraní her přes internet nebo stahování objemnějších souborů NE.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Nazdar! Sam sem mel v posledni dobe problemy s netem a tak sem menil poskytovatele takze mam docela prehled. Mival sem Privatnet, katastrofa! 128kbit za 400Kc a navic to vecne nejelo. Je pravda ze v posledni dobe slychavam ze zvysujou rychlosti a uz jim to tolik nepada, ale videl bych to spis jako reakci na to ze jim porad odchazeli zakaznici. jak "solisti" v rodinych domcich tak i cele panelaky. Pkud muzu strucke charakterizovat.

SpeedWay (servis ZEAL) - asi druhe nejrychlejsi wifi v Hranicich, ale jak sem se tu docetl tak neni nejspolehlivejsi.

ZEAL - linky primo od Zealu byvaji stabilni, ale sou predrazene, je to urcene spise pro firmy

Mitranet - firma z Lipnika, nemam blizsi informace, ceny maji optimalni a znama v jedne vesnici u Lipnika je celkem spokojena

Privatnet - drive katastrofa, arogantni jednani s vedenim, priserny servis. (vlastni zkusenosti) jak je to ted nemuzu soudit.

TomNet - neznam podrobnosti ani ceny, ale dela to nejaky jeden clovek spis soukromne nez pod zastitem firmy, takze asi nic moc

ROBICOM - (p. Vitek) - Rychlost slusna, znama z Hranic je spokojena, ale zase se nejedna o nejakou velkou spolecnost

SVT - v posledni dobe zrychlili, ale od nich sme meli net ve skole a vecne to nejelo. Stejne tak mela od nich net znama a stejny problem.

802.cz - A nazaver nejrychlejsi Wifi sit v Hranicich. Jedna se o celostatni wifi sit, ktera ma vysilac v Hranicich na Domove duchodcu. Velmi rychly servil a online podpora od profesionalu (mail, telefon). Rychlost 800/200 za 475Kc s DPH ale me to jede cca 1200/300 kbit. Moznost kdykoliv treba na mesic prerusit sluzbu a opetovne bezplatne pokracovat. Jedina nevyhoda je ze maji vysilac na tak blbem miste, ale pri 5 lidech uz ho zridi kdekoliv. A take to ze narozdil od vsech ostatnich vam nic nenainstaluji. Hardware musite mit vlastni a musite mit i jiste zkusenosti. Tj. nastavit si vse sam, nikdo to za vas neudela, maximalne telefonicky poradi.

Snad ti to pomohlo. A apeluji na vsechny dalsi lidi z Hranich at se pridaji v hodnoceni mistnich provideru at tu je nejake srovnani.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

p.č. datum a čas poskytovatel připojení, typ připojení

hostname
downkB/s upskB/s odezvamin(ms)

1. 30.03 19:21 -.kuj.k2net.cz 41.03 27.65 24.0

2. 30.03 19:07 -.kuj.k2net.cz 43.38 35.62 24.5

3. 30.03 15:09 -.kuj.k2net.cz 44.88 134.30 24.1

4. 25.03 23:22 -.kuj.k2net.cz 39.10 169.64 24.0

měl jsem zeal 4 roky 64kbps a sel celkem dobre jak mel ale drahej pak me doporucily Sway a silenost neslo vubec komunikace s firmou strasna a do ted mi dluzi 1000.- za dve mesice co sem se odpojil

ted mam Tomnet a slape nadherne jak ma vyborny i na hrani online her i na stahovani vyhrazena linka 256kbps stabilni rychlost solidni pingy vysilace po celych hranicich ... platim 500 mesicne a sem spokojenej

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No ja nevim. Jsem na Speed-Way a jede mi to v poho. Ted treba na dsl.cz 453kbit/s. Hlavne mozu s notasem behat vsude po Hranicich a furt jsem pripojenej. Nemusim nic menit. Byl sem i mimo Hranice (nad Potstatem) a notas se mi zase sam pripojil, nevim kde ten Speed-Way vzal a jelo to. Kazdej ma svoji zkusenost. Ja mozu doporucit sway.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Jdi do Eurotelu...pokud nemuzes nikam na barak instalovat antenu, wi-fi je nesmysl.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Je jich dost a těžko říct, který je nejlepší. Zřejmě záleží na dané lokalitě a umístění klienta. Někde má lepší signál ten, jinde onen. Pro jistotu bych si dovolil uvést kontakty, resp. weby jednotlivých společností.

Zeal (hranická firma) www.zeal.cz - Koukněte na stránky, obrázek si uděláte sami.

www.sway.cz (hranická firma, byť se tváří, že jsou z Nového Jičína) - Odnož Zealu. Prej internet pro lidi. Navíc si nějaký spokojený uživatel dal tu práci a stránky zparodoval na www.sway.site.cz. Je tam přidáno oproti originálu malé fórum a reakce jsou zajímavé.

Mitranet (Lipník nad Bečvou) www.mitranet.cz

Privatnet (Přerovská firma) www.privatnet.cz www.marcol.cz

SVT (hranická firma) www.svtgroup.cz
Robicom (hranická firma) www.robicom.cz
TomNet (hranická firma) www.tomnet.cz

802.cz (Frýdek-Místek) www.802.cz Tady někdo píše o profesionalitě a kvalitě. Má zkušenost jest taková, že rodina bydlící cca 150 metrů od domova důchodců se od této firmy odpojila, neb jim to nefungovalo a byli drazí.

Zenit www.zenit-elektro.cz (Lipník nad Bečvou)

Pokud mohu poradit, nepřipojujte se na mimohranické firmy. Mají potíže se servisem a opravami. Někdy se opravy nekonají vůbec a zákazník se nechá ladem. Při brouzdání ceníky koukejte na agregace. Sice se vám může stát, že dostanete mega za pár šušňů, jenže když je na tom megu dalších dvacet sosačů, moc si nezabrowsíte. Datové limity a FUP jsou taky na nic. Jděte tam, kde nejsou. Nejjednodušší je zavolat, nebo si firmu pozvat rovnou domů. Ti slušnější za to nechtějí peníze. Pokochejte se fóry firem na stránkách (Alespoň těch, co je mají) a promluvte si s ostatními uživateli. Pak zjistíte, kdo vám vyhovuje nejvíc. :o)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Je tady nějakej seznam poskytovatelů v Hranicích. Mám zkušenosti s několika různými. Teď používáme v práci připojení přes ZEAL a je to

nejlepší s čím jsem pracoval. Žádné výpadky, je to stabilní a i servis je v pořádku. Mají nějakou speciální nerušenou frekvenci, kterou nikdo

jiný široko daleko nemá, asi jo, protože to jede perfektně (něco o tom píšou na www.netbone.cz). Doma mám Speed-Way a taky to jede dobře, půl mega za 300,- Kč mi jinde nejelo. Chtěl sem to původně taky od ZEALu jako v práci, jenže domácnosti nepřipojují (i ceny jsou vyšší) a doporučili mi Speedway (sídlo nemají sice v Hranicích, ale i tak dělají servis rychle). S ostatními mám zkušenost špatnou.

Jeden detail mi zaujal na sepsaném seznamu. Prošel jsem si weby všech firem i jejich služby a další údaje co z internetu a for šlo.

Cgn je asi jeden z těch uvedených poskytovatelů a nápadně mu vadí hlavně Ti velcí a dobří 802.cz a zeal. Podle justice jsou příjmy a velikost každé z těch dvou

firem větší než všech ostatních dohromady. Asi závist. Ale to je mně jedno, jede mi to a jsem v poho.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

jediny problem v hranicich je banda zastupitelu , ktera nehodla vyuzit dotaci od EU na rozvoj netu... kdyz se kouknete na Suchdol, ci Novy jicin, Frydek a jien mesta kde konecne pochopili ze kabel je jedina rozumna budoucnost, a wifi na 2,4 lidove receno sux.

net v hranicich : zeal sux
tomuv net :) no budiz
cgn v okoli kdyz to jinak nejde

802. zajimave, zatim pres ne jedu a pohoda, obcas to pada cena by mohla byt urcote mensi ale zatim spokojenost

ostatni nestoji za zminku.

proste bud se mesto vzpamatuje a zacne kopat, nebo me trefi slak.

:twisted: :lol:

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>uzivatel:26.08.2006 15:12</legend>jediny problem v hranicich je banda zastupitelu , ktera nehodla vyuzit dotaci od EU na rozvoj netu... kdyz se kouknete na Suchdol, ci Novy jicin, Frydek a jien mesta kde konecne pochopili ze kabel je jedina rozumna budoucnost, a wifi na 2,4 lidove receno sux.

net v hranicich : zeal sux
tomuv net :) no budiz
cgn v okoli kdyz to jinak nejde

802. zajimave, zatim pres ne jedu a pohoda, obcas to pada cena by mohla byt urcote mensi ale zatim spokojenost

ostatni nestoji za zminku.

proste bud se mesto vzpamatuje a zacne kopat, nebo me trefi slak.

:twisted: :lol:</fieldset>

---Ty ses fak odbornik na slovo vzatej. Na to snad ani nema smysl nic rikat. Samozrejme ze optika je jediny temer jisty a skoro spolehlivy pripojeni a ze wi-fi na 2,4 je pohrbeny jak kalhoty do zvonu s kapsama na kolenou, ale dotace na rozvoj Netu nejni ten problem. Zkus se o tom nekde informovat, napriklad o poplatkach mestu za polozeni kabelu na jejich &quot;uzemi&quot;, o povolenich vubec provest vykop atd. Vsude jsou firmy, ktery by radi presli na optiku, ale s byrokracii a klackama, ktery se poskytovatelum hazej pod nohy, je to sci-fi a musi nam stacit wi-fi, aspon zatim.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>Ales-A:09.08.2006 17:57</legend>Je tady nějakej seznam poskytovatelů v Hranicích. Mám zkušenosti s několika různými. Teď používáme v práci připojení přes ZEAL a je to

nejlepší s čím jsem pracoval. Žádné výpadky, je to stabilní a i servis je v pořádku. Mají nějakou speciální nerušenou frekvenci, kterou nikdo

jiný široko daleko nemá, asi jo, protože to jede perfektně (něco o tom píšou na www.netbone.cz). Doma mám Speed-Way a taky to jede dobře, půl mega za 300,- Kč mi jinde nejelo. Chtěl sem to původně taky od ZEALu jako v práci, jenže domácnosti nepřipojují (i ceny jsou vyšší) a doporučili mi Speedway (sídlo nemají sice v Hranicích, ale i tak dělají servis rychle). S ostatními mám zkušenost špatnou.

Jeden detail mi zaujal na sepsaném seznamu. Prošel jsem si weby všech firem i jejich služby a další údaje co z internetu a for šlo.

Cgn je asi jeden z těch uvedených poskytovatelů a nápadně mu vadí hlavně Ti velcí a dobří 802.cz a zeal. Podle justice jsou příjmy a velikost každé z těch dvou

firem větší než všech ostatních dohromady. Asi závist. Ale to je mně jedno, jede mi to a jsem v poho.</fieldset>

Nikoliv. Nezávidím nikomu sítě, natož peníze. V době psaní mého příspěvku jsem se v Hranicích neangažoval. Jsem předseda občanského sdružení Rozvoj Internetu. Proto jsem dal odkazy na všechny aktivní v Hranicích. Pokud umím správně číst, nedoporučoval jsem mimohranické firmy. Zeal je firma Hranická. Důvody jsem uvedl. Je to na každém, jak se rozhodne.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Můžete mi někdo poradit, jak se nakontaktovat na někoho z firmy Robicom? Ve firmě je nějaký problém.

Nám vše jede, jen neplatí SMTP adresa pro odesílání pošty z Outlooku. Pevná linka neexistuje, mobil je vypnutý (nedostupný).

<fieldset><legend>Cgn:28.06.2006 12:10</legend>Je jich dost a těžko říct, který je nejlepší. Zřejmě záleží na dané lokalitě a umístění klienta. Někde má lepší signál ten, jinde onen. Pro jistotu bych si dovolil uvést kontakty, resp. weby jednotlivých společností.

Zeal (hranická firma) www.zeal.cz - Koukněte na stránky, obrázek si uděláte sami.

www.sway.cz (hranická firma, byť se tváří, že jsou z Nového Jičína) - Odnož Zealu. Prej internet pro lidi. Navíc si nějaký spokojený uživatel dal tu práci a stránky zparodoval na www.sway.site.cz. Je tam přidáno oproti originálu malé fórum a reakce jsou zajímavé.

Mitranet (Lipník nad Bečvou) www.mitranet.cz

Privatnet (Přerovská firma) www.privatnet.cz www.marcol.cz

SVT (hranická firma) www.svtgroup.cz
Robicom (hranická firma) www.robicom.cz
TomNet (hranická firma) www.tomnet.cz

802.cz (Frýdek-Místek) www.802.cz Tady někdo píše o profesionalitě a kvalitě. Má zkušenost jest taková, že rodina bydlící cca 150 metrů od domova důchodců se od této firmy odpojila, neb jim to nefungovalo a byli drazí.

Zenit www.zenit-elektro.cz (Lipník nad Bečvou)

Pokud mohu poradit, nepřipojujte se na mimohranické firmy. Mají potíže se servisem a opravami. Někdy se opravy nekonají vůbec a zákazník se nechá ladem. Při brouzdání ceníky koukejte na agregace. Sice se vám může stát, že dostanete mega za pár šušňů, jenže když je na tom megu dalších dvacet sosačů, moc si nezabrowsíte. Datové limity a FUP jsou taky na nic. Jděte tam, kde nejsou. Nejjednodušší je zavolat, nebo si firmu pozvat rovnou domů. Ti slušnější za to nechtějí peníze. Pokochejte se fóry firem na stránkách (Alespoň těch, co je mají) a promluvte si s ostatními uživateli. Pak zjistíte, kdo vám vyhovuje nejvíc. :o)</fieldset>

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Dobrý den,

dozvěděl jsem se že v okolí hranic na moravě existuje poskytovatel K2net.cz, dalo by se zaslat email na správce? Díky

 
Strana:1 2 3

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.