ISP v Mostě návrhy připomínky

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Strana:1 2 3 4 5 6
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

Jde o to, že oni o problémech mlčí, popřípadě hodí vše na klienta.

 
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

Ještě dodám. Softex takhle jedná s klientama protože je kouslej v kabelovejch rozvodech. Většina lidí nejsou takový dobrodruzi aby si montovali anténu a svody od ní.

Držet ústa a krok to už tady bylo. Naštěstí dnes je konkurence a Mostě obzvlášt.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Zdravim, sem pripojenej od WMS uz rok ... nejdriv na wifi 2,4 to me to litalo cca 1-2Mbity/s a ted na 5GHz - u baraku menili technologii zdarma - nad 8 lidi ti to tam daj zdarma prej :) a lita mi to kolem 8-9Mbit/s za 300 kila 5GB a pak FUP na 64 garant ... sem spokojenej a v pohode ... muzu jen doporucit ... :) Lojza

 
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

Jasně WMS jsou taky v pohodě, sice pomaleji reagujou na tlak konkurence, ale přece. Teď už nemá neomezenej internet jedině Softex. Jo k tomu 5Ghz. Přecházej na to všichni, takže pásmo bude zahlcené taky.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Softex je prostě neschopnej si uvědomit že zákazníci jsou jeho páni, a ne sloužící a tak jen mlží a vymlouvá se.

 
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

Já bych řekl, že Softex má závažnej technickej problém. Proto tak mlžej. Ono jim totiž nic jiného nezbývá.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Pak by ho mohli ještě opravit, ale na co když si teď všichni udělali s nima smlouvu na rok dopředu?

 
od Predator
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

V diskuzi proč vadí eMule Softexu, jsem napsal toto:

Takže po dlouhém hledání na různých serverech jsem našel, že hlavní důvod proč Softexu vadí eMule je právě přetěžování routerů a pravděpodobně i jejich pády. Zde jsou odkazy, kde se o tom píše:

http://www.dsl.cz/debata.php?vlakno=19915&ukaz=19915#19915

http://www.dgx.cz/trine/item/jak-na-cekajici-operu-8

http://www.zive.cz/h/Testcentrum/F.asp?ARI=124583&CAI=2024&HID=17

Kdyby to Softex řekl na rovinu, že jim to způsobuje pády routerů a netvrdil, že to mění DNS, tak bych to bral, takhle to spíše vypadá, že blbne uživatele.

Diskuzi o tomto tématu považuji za ukončenou, příčiny jsem se dobral a dál to již sledovat nebudu. Ostatně program eMule není pro stahování programů z Internetu zrovna to nejlepší, co se dá použít. Mě to zajímalo jen z principu.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Jak to tak vidim pánové, všude je to stejný. Někde to šlape, někde to nešlape. Někdo to má na optice tady, druhej zase tady. Mam známýho co je připojen přes wifi do mostu asi 10km a šlape mu to 1-2Mbity, pak mam známýho co je připojen 50m od APčka a jede mu to 400kbit.

Vše je samozřejmě způsobený zarušením a i ten skvělej slavnej 5GHz je už mnohdy méně použitelnej než stará dobrá 2,4ka.

K tý optice......jak můžete srovnávat optiku s Wi-Fi? Proč nesrovnáte třeba Wi-Fi od Softexu a Wi-Fi od KK-NETu?

Ne - srovnáte optiku 10Mbit a Wi-Fi 1Mbit a říkáte jak je Softex super když má tak vysokou rychlost. Ale...

Kdybych dostal 300 000,- z fondu údržby na přitáhnutí optiky do baráku, tak by tam internet lítal 100Mbitem a né 10Mbitem. Pak byste mohli srovnávat...

Horší je to když fond údržby nedá na rozvody ani korunu a lidi si to musej zaplatit sami - muj případ - všichni sousedi si stěžovali jak je 2 tis. pro jednoho vysoká částka za zřízení, ale Softex by jim to udělal za 4 tis. pro jednoho. Pokud by ovšem družstvo nedalo právě 300 litrů, to by to potom lidi měli "zadarmo" :lol:

Rušení je jediná věc, která ovlivňuje kvalitu poskytovaných služeb. Pokud jde někomu v centru města net pomalu (protože tam je maximálně zarušený prostředí), pak je jasný, že si firmu nebude vychvalovat.

Naopak někdo připojenej na kraji města, kde samozřejmě rušení není, bude firmu vychvalovat.

Možná třeba firmy jako kknet, wms, atd. někdy přitáhnou optiku do sedmistovek či šestistovek a pak teprve začne boj......třeba sdílený 100Mbit s FUP 40GB za 200,-Kč včetně DPH? To by se mi líbilo.

P.S. nechci nikoho naštvat ani popudit, vím jak to v týhle branži chodí a určitě na to provideři jak se vám může zdát ne...rou, i když to někdy tak vypadá.

 
od buritos
příspěvků: 16
IP: (zobrazit)

Aha, takže roztažení optiky po celém Mostě závisí na tom,které družstvo(nebo nájemníci samotní) zaplatí rozvod po domě.Já jsem měl za to,že jednou bude celý Most na optice a že to záleží jen Softexu.

Nyní jsem na wifině 2,4GHz od cisu a rozhoduju se pro Karneval,protože používám Voip a na wifině dost kolísají pingy.A jak tak na to koukám nemá cenu čekat na optiku(bydlím ve dvoustovkách).

Karneval sice bude pro mojí peněženku velká zátěž,ale vzhledem k tomu,že na koax. kabelu jsou větší možnosti zvyšování rychlosti,tak do budoucna wifina bude ztrácet a vyrovná se i velký rozdíl za paušál.

Ale stále váhám,protože sleduju různý diskuze o Karnevalu,a lidi si stěžují na různé výpadky a kolísání rychlostí,ale spíše převládají kladné reakce-akorát negativní reakce víc ulpí v paměti :-)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No......roztažení optiky závisí na tom, kdo to hlavně zaplatí :-).......Pokud softex vykopal 100m od svýho sídla do sedmistovek optiku za cca 100-200tis. s tím, že v sedmistovkách už kopat nemusí (jsou zde kolektory) a že tak pohltí všechny domy s nájemníkama, tak se mu to samozřejmě vyplatí. Otázka je, až se nějaký provider na...ere a natáhne si v sedmistovkách či šestistovkách taky optiku a místo 10Mbitu dá 20Mbit a za nižší cenu.....baráky co mají CIS si rozvody zaplatili z fondu údržby, tudíž jsou majetkem domu a pak když přijde nový provider, tak akorát přepíchne přívod netu do baráku do svýho switche a jinak rozvody do bytů zůstávaj.......to pak bude maso :-)

Jiná otázka je třeba v těch tvých dvoustovkách kopat od baráku k baráku za miliony, když pak v domě bude pět zájemců (zbytek jsou v těchto lokalitách většinou důchodci).

K tý kabelovce........i koax má omezený možnosti a rychlost co nabízí nyní už se rapidně zvyšovat nebude (možná jen v reklamě). Hlavní faktor u kabelovky je cena, kdo dnes využije nějakej 5Mbit?? Já pracuju v IT a měsíčně přenesu tak 500-1000Mb, a to pařim On-Line a mám 1Mbit, kterej teda kolísá, ale to samý může být u kabelovky.....

Zatím nejrozumnější je kvalitní wi-fi s dobrym poměrem rychlost/cena a dobrou odezvou technické podpory a s možností na měsíc vyzkoušení zdarma a pak se uvidí...(né jak u kabelovky, že za měsíc někdo přijede a řekne, že si s tim neví rady a ať teda zrušíš smlouvu - i takový případy jsou na netu).

 
od buritos
příspěvků: 16
IP: (zobrazit)

Takže pochybuju,že družstva zde dole ve dvoustovkách v příštích 10-20 letech budou ochotny zavádět na vlastní náklady optiku.Nyní mají důležitější investice-plastová okna,zateplení,oprava výtahů podle norem EU,oprava střech.

Pokud jsem dobře četl,tak koax. má hranici 50Mbit na down a 10 Mbit na up -loadu,takže ještě dlouho nedosáhne konce svých možností.Zvyšování rychlostí asi nejvíc bude záležet na konkurenčním boji hlavně mezi Karnevalem a UPC a ten zase tak rychlý nebude,Telecom je asi úplně mimo,ten má nárok tak na kabelovkou a wifinou nepokryté oblasti.

Tak to máš teda celkem malou spotřebu,já mám tak přes 3GB dat měsíčně.Počítám,že už jenom VOIP adaptér spotřebuje díky volání a neustálému připojení tak okolo 400MB/měsíc.

Pořád přemýšlím nad tím Karnevalem,kdyby navýšili FUP u tarifu Turbo1M aspoň na 5GB,tak bych do toho šel-475kč bych ještě utáhl,ale 770kč za Turbo3M je už moc.Jde mi hlavně o kvalitu VOIP volání(zatím si netroufám volat jinam než příbuzným,minule jsem volal na infolinku Karnevalu a zradilo mě to),hry se dají většinou hrát na wifině na pohodu.

<fieldset><legend>Martinek</legend>No......roztažení optiky závisí na tom, kdo to hlavně zaplatí :-).......</fieldset>

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Koax má hranici možná 50Mbit, ale né koax, přes kterej jede ještě televize a přes technologii, která musí modulovat internet a televizi dohromady. Někde na netu se píše o maximální rychlosti, která se technologicky dá pustit do jednoho paneláku, nechci kecat, ale je to asi do 30 nebo 20 Mbit na barák! (ne na byt).

Jak už jsem řekl - Karneval je dobrej (kabel je kabel), ale pokud budeš v nějamé problematické části sítě, tak budeš mít odezvu stomilisekundy a nikdo s tim nic neudělá. No a cena je hlavně o 50% jinde.

K tý optice:

nikdy neříkej nikdy, třeba se sourozenci Softex a Krušnohor domluví na zvednutí nájmu a zaplacení tak výkopů, ostatně by to mohl Krušnohor zaplatit i z úroků, který mu připisuje banka z jednoho účtu, kam mu choděj všechny peníze od všech nájemníků a úroky si nechává....To už jsme ale zase jinde....v Mostě! :-)

 
od buritos
příspěvků: 16
IP: (zobrazit)

No tak jsem zase o něco chytřejší.

Ale mám stejně smolíka,jsme samostatný družstvo,takže jedině,že by to Krušnohor roztahal do svých domů okolo nás a Softex dotáhl k nám,ale to je sci-fi, to už budeme létat ve vesmírných lodích,jako ve Star Treku :-)

<fieldset><legend>Martinek</legend>Koax má hranici možná 50Mbit, ale né koax, přes...</fieldset>

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Smolíka třeba nebudeš mít.....třeba to udělá jiná firma než SOFTEX a Krušnohor.

Každopádně pokud bude všude SOFTEX - tak bude vznikat postupně monopol a pokud s tou svojí &quot;skvělou&quot; televizí vyštípou z baráků i Karneval, tak si o krásné ceně 300,-Kč budeš moct nechat jenom zdát.

Např. v městkýh domech - Mostecká bytová - má povoleno dělat rozvody a internet jenom softex (a karneval), a protože je Softex s Mosteckou bytovou domluvenej, tak je tam samozřejmě vyšší cena než v barákách Krušnohoru, kde má Softex konkurenci.

Takže pokud Softex ruku v ruce s Krušnohorem vyštípou ostatní poskytovatele z baráků (ať internetový či televizní), tak tu máme další Telecom či další Kabelovou televizi s cenami, které budou jenom růst :-), a pak se lidi budou chytat za pačesy že si nechali zavést ten skvělej Softex a televizi a zabezpečení, atd....to všechno vám dneska udělá každá druhá firma.

 
Strana:1 2 3 4 5 6

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.