Rychlost.cz Fórum O rychlost.cz Ladím nový tester připojení

Ladím nový tester připojení

Ladím nový tester připojení

O rychlost.cz
Strana:1 2 3 4
od adam
moderátor

Zdravím,

ladím nový tester připojení. Je to skoro taková pravidelnost, jednou za čas aktualizovat či totálně přepracovat.

Na co aktuálně narážím

pokud ISP nebo sám uživatel používá proxy server (transparentní, který běžný uživatel ani nepozná) je test ovlivněn, často tam je "content filtr"/antivir apod

například download namísto 100Mbit vyjde 40Mbit (toto se daří vyřešit souběžným testem na 4 vláknech)

upload je na jiném proxy serveru ovlivněn ještě výrazněji

jedna velká konkurence, nebudeme psát jaká, to řeší tak že data jsou tahána nestandartně z portu mimo běžné HTTP porty - proxy ho tedy neřeší

je tedy otázka, je takový test vůbec směrodatný pokud je přes web testováno na newebových portech

Nový tester nepoužívá flash

z hlediska kompatibility vyžaduje však IE 11, ostatní prohlížeče i ve starších verzích , MS je v podpoře novějsích technologií a uvolnování aktualizací zdženlivý

Kdo bude chtít otestovat a má nějaké vyšší připojení tj 100Mbits+ napište do vzkazu případně sem.

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

vyzkoušim :)

test mimo http porty je směrodatný pořád, protože http neni zdaleka jediná možnost, jak stahovat / odesílat na internetu...

 
od adam
moderátor

x-rated:15.09.2014 13:49vyzkoušim :)

test mimo http porty je směrodatný pořád, protože http neni zdaleka jediná možnost, jak stahovat / odesílat na internetu...

No jasny, v ramci sitove neutrality by to melo vsude fungovat stejne, ale vime jaky trendy tu jsou a co vse se na to da nabalit.

Ale z pohledu toho nejbeznejsiho uzivatele je podle me ten HTTP port ten hlavni. To ze mu tester zmeri ze ma 100Mbit na nejakym portu co neni bezne pro HTTP pouzivan mu bude k nicemu kdyz pak pres HTTP bude tahat 10Mbitem treba proto ze je load balancing u providera nastavena jen na nejake sluzby.

Neco to doladim a pak ti to poslu.

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

už bych se na to vrhnul :P konečně bez flashe, tak snad to bude stát za to

 
od adam
moderátor

Tak zatím se zdá že lepší (naměřeno cca 900Mbits), nicméně u gigabitu dochází k přeplnění paměti (u google chrome). Jdu ještě řešit.

 
od warman
příspěvků: 1 101
IP: (zobrazit)

Mam upc 240/20 kdyztak pm ;)

 
od x-rated
příspěvků: 195
IP: (zobrazit)

aktuálně je to ve fázi, kdy to celkem v klidu naměří rychlosti kolem 700+/700+ Mb/s, ale tak snad se to povede ještě vychytat :)

 
od adam
moderátor

x-rated:17.09.2014 00:45aktuálně je to ve fázi, kdy to celkem v klidu naměří rychlosti kolem 700+/700+ Mb/s, ale tak snad se to povede ještě vychytat :)

no uvidime zda to je maximum nebo tam je urcity posun od maxima , to se pozna u toho upc na 240

 
od adam
moderátor

Tak aktuálně by jste měli mít možnost na úvodní stránce zaškrtnout "Nová verze testeru (rozpracovaná)" a spustit nový tester - výsledky můžete házet sem

 
od straightcore
příspěvků: 93
IP: (zobrazit)

Adam:09.12.2014 08:49Tak aktuálně by jste měli mít možnost na úvodní stránce zaškrtnout "Nová verze testeru (rozpracovaná)" a spustit nový tester - výsledky můžete házet sem

Download to měří nějak podivně :-)
Naměřeno

Download: 22 332,44 kbit/s (2 791,55 kB/s)

v QOS mám na své PC nastaveno max 10/10 Mbit/s

starý test

Download: 9 480,57 kbit/s (1 185,07 kB/s)

 
od adam
moderátor

StraightCore:09.12.2014 09:40Download to měří nějak podivně :-)

Naměřeno

Download: 22 332,44 kbit/s (2 791,55 kB/s)

v QOS mám na své PC nastaveno max 10/10 Mbit/s

starý test

Download: 9 480,57 kbit/s (1 185,07 kB/s)

No a celkova kapacita linky bez QOS?

 
od straightcore
příspěvků: 93
IP: (zobrazit)

Adam:09.12.2014 09:48No a celkova kapacita linky bez QOS?

25/25 Mbit/s
bez QOS

Download: 26 531,21 kbit/s (3 316,40 kB/s)

 
od adam
moderátor

StraightCore:09.12.2014 09:5025/25 Mbit/s

bez QOS

Download: 26 531,21 kbit/s (3 316,40 kB/s)

Tak to je pak v poradku. V pripade flashe a je pouzit port 8080. Pokud neni QOS rovnez na nem melo by to zmerit rychlost pripojeni tak jak plati pro dany port.

 
od straightcore
příspěvků: 93
IP: (zobrazit)

Adam:09.12.2014 09:55Tak to je pak v poradku. V pripade flashe a je pouzit port 8080. Pokud neni QOS rovnez na nem melo by to zmerit rychlost pripojeni tak jak plati pro dany port.

QOS je alplikován na rozsah 1 - 65535

 
od adam
moderátor

StraightCore:09.12.2014 09:58QOS je alplikován na rozsah 1 - 65535

V tom pripade druha moznost, je aplikovan pouze na jedno spojeni. V pripade testu na 3 vlaknech se tedy scita a je maximum na 30 namisto 10

 
Strana:1 2 3 4

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.