Rychlost.cz Fórum Všeobecná diskuze o různych typech připojení nestabilní odezva na servery ve večerních hodinách

nestabilní odezva na servery ve večerních hodinách

nestabilní odezva na servery ve večerních hodinách

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
od iops
IP: (zobrazit)

Dobrý den,

mám takový problém. Poskytovatel internetu tlapnet mi poskytuje internet 10Mbit/s, rychlost je OK. Ale během dne mi léta ping sem a tam. normálně mám na seznam odezvu 6ms, ale kolem oběda, nebo večer v osm hodin a déle ping léta jak se mu chce. Začal jsem tedy problém s providerem řešit, po dvou pokusech byl problém vyřešen, jenže se stalo to, že oni rozebrali prý nějaký spoj a problém byl zpět, odezva si létala jak chce. Teď se problém po týdnu pokusů zlepšil, ale je to stejně naprd. Proto bych se Vás chtěl zeptat jaké má provider možnosti toto změnit? Co mlže udělat proto, aby se ping ustálil? nevím jak se tento problém na straně providera řeší, ale rád bych abych mohl normálně hrát, jde mi z toho dost peněz. Díky za odpovědi.

od straightcore

Ten wifi spoj je 100% sdílený,proto je ta odezva nestabilní,záleží na počtu připojených uživatelů v síti,jsem na tom stejně.

Jediný řešení je vyhrazený spoj,ale cena za připojení bude o dost vyšší a taky jestli vůbec provider bude ochotný takový spoj zřídit,jiná možnost asi nebude.

od tlapnet-s-r-o
hodnocení reakce: 1

iops:24.08.2014 17:58Dobrý den,

mám takový problém. Poskytovatel internetu tlapnet mi poskytuje internet 10Mbit/s, rychlost je OK. Ale během dne mi léta ping sem a tam. normálně mám na seznam odezvu 6ms, ale kolem oběda, nebo večer v osm hodin a déle ping léta jak se mu chce. Začal jsem tedy problém s providerem řešit, po dvou pokusech byl problém vyřešen, jenže se stalo to, že oni rozebrali prý nějaký spoj a problém byl zpět, odezva si létala jak chce. Teď se problém po týdnu pokusů zlepšil, ale je to stejně naprd. Proto bych se Vás chtěl zeptat jaké má provider možnosti toto změnit? Co mlže udělat proto, aby se ping ustálil? nevím jak se tento problém na straně providera řeší, ale rád bych abych mohl normálně hrát, jde mi z toho dost peněz. Díky za odpovědi.

Dovrý den!

Bohužel, zde ve Vašich statistikách nevidíme žádné výsledky měření, které by nastínily funkčnost Vašeho internetového připojení.

Pokud by byl u Vašeho připojení nějaký problém, vynasnažíme se ho vyřešit.

Proto, prosíme, volejte naše servisní oddělení 606 606 035, nebo mailujte na servis@tlapnet.cz.

Případně můžete zanechat Vaší přesnou adresu a jméno zde ve fóru. Bez toho nejsme schopni Vás identifikovat a funkčnost přípojky prověřit.

Děkujeme za pochopení
Tomáš Káva
Obchodní oddělení
Tlapnet s.r.o.

od petanek1984

Tak to je normální že ve večerních hodinách to nefunguje. Na 20 Mb připojení mi to běhá večer kolem 12 Mb a můžu být rád že to vůbec běhá co bych chtěl na lokalitu kde jsem mi bylo řečeno. A když jsem si nechal na zkoušku snížit rychlost na 12 Mb tak přes den 13Mb a večer kolem 10 Mb a vlastně je to normální podle tlapnetu. Takže rozdíl cca 2 Mb je 200 Kč takže takhle se vydělává. Vezměte si příklad

od svestka

to je ale opravdu normální, pokud jste na wifi. prostě večer to všichni zapnou, v éteru se zvýší rušení, tím pádem spadne propustnost. s tím se na této technologii nedá moc dělat

petanek1984:24.11.2014 20:02Tak to je normální že ve večerních hodinách to nefunguje. Na 20 Mb připojení mi to běhá večer kolem 12 Mb a můžu být rád že to vůbec běhá co bych chtěl na lokalitu kde jsem mi bylo řečeno. A když jsem si nechal na zkoušku snížit rychlost na 12 Mb tak přes den 13Mb a večer kolem 10 Mb a vlastně je to normální podle tlapnetu. Takže rozdíl cca 2 Mb je 200 Kč takže takhle se vydělává. Vezměte si příklad

internet brno a okolí

od petanek1984

To já chápu že večer je problém ale nemůže mi nikdo říct že je normální když dva tarify s rozdílnou rychlostí večer běhají úplně stejně. K čemu si teda platím za vyšší tarif když právě večer jako každý využívám internet a běhá mi to pomalu. A ten co platí mín má stejnou rychlost. A vyjádření od tlapnetu je že je to normální. To je asi někde chyba. Fér by bylo kdyby řekli fajn nejde z důvodu technologie držet rychlost a já přejdu na nižší tarif ale pozor háček je v tom že bud zaplatím 1499 Kč poplatek nebo prodloužím smlouvu. A proč bych měl platit nebo prodlužovat když je to chyba na její straně.

od anders

petanek1984:25.11.2014 18:28To já chápu že večer je problém ale nemůže mi nikdo říct že je normální když dva tarify s rozdílnou rychlostí večer běhají úplně stejně. K čemu si teda platím za vyšší tarif když právě večer jako každý využívám internet a běhá mi to pomalu. A ten co platí mín má stejnou rychlost.

Ano, toto JE normální. Při zatížení vysílačů klesá kapacitní rezerva a agregaci pocítí ti s vyššími tarify víc než ti co mají nižší na výkon technologie méně náročné tarify. Pokud ty rychlosti nejsou garantované, není co řešit..

od svestka

anders:25.11.2014 20:40Ano, toto JE normální. Při zatížení vysílačů klesá kapacitní rezerva a agregaci pocítí ti s vyššími tarify víc než ti co mají nižší na výkon technologie méně náročné tarify. Pokud ty rychlosti nejsou garantované, není co řešit..

Oba máte pravdu.

Na druhou stranu, ISP by se k tomu měl postavit čelem, a dát zákazníkovi nižší tarif (když na vyšší stejně nedosáhne), bez jakéhosi poplatku "za snížení". To je pravda trochu nefér ctít za tento úkon peníze. Zkusil bych slušně argumentovat, pokud na druhé straně stolu nebude "...", měli by to akceptovat.

internet brno a okolí

od petanek1984

svestka:25.11.2014 21:14Oba máte pravdu.

Na druhou stranu, ISP by se k tomu měl postavit čelem, a dát zákazníkovi nižší tarif (když na vyšší stejně nedosáhne), bez jakéhosi poplatku "za snížení". To je pravda trochu nefér ctít za tento úkon peníze. Zkusil bych slušně argumentovat, pokud na druhé straně stolu nebude "...", měli by to akceptovat.

slušně jsem jim napsal ale vůbec je to nezajíma. To je vydět jak si vážejí zákazníků je jim to jedno

od petanek1984

anders:25.11.2014 20:40Ano, toto JE normální. Při zatížení vysílačů klesá kapacitní rezerva a agregaci pocítí ti s vyššími tarify víc než ti co mají nižší na výkon technologie méně náročné tarify. Pokud ty rychlosti nejsou garantované, není co řešit..

Nejste náhodou zaměstnancem Tlapnetu nebo neděláte to samé. Protože samozřejmě nic negarantujou taky na tarifu až 20 Mb to může běhat klidně 1 Mb a je to v pořádku podle vás protože je to AŽ 20 Mb. Proč si nevyzkoušejí jak jim to běhá ve špičce a to lidem nenabídnou. A když to lidi zjistí že to nemůže z důvodu kapacity fungovat tak to ani nechtějí přiznat a je jim to jedno.

od nidas

Ne, to není normální, protože rychlosti by se i tak měli držet v poměru rychlostí u dražšího ku levnějšímu tarifu. Že se tak neděje akorát znamená, že poskytovatel totálně kašle na spravedlivé přerozdělení rychlosti, protože "ono se to samo nějak udělá". Možná to jimi používaný systém ani neumí, ale to je jejich problém. Agregaci lze mít nastavenou tak, aby reagovala na dostupnou kapacitu sítě a aby při tom tuto kapacitu spravedlivě rozdělila mezi uživatele dle jejich tarifu.

od petanek1984

nidas:26.11.2014 17:36Ne, to není normální, protože rychlosti by se i tak měli držet v poměru rychlostí u dražšího ku levnějšímu tarifu. Že se tak neděje akorát znamená, že poskytovatel totálně kašle na spravedlivé přerozdělení rychlosti, protože "ono se to samo nějak udělá". Možná to jimi používaný systém ani neumí, ale to je jejich problém. Agregaci lze mít nastavenou tak, aby reagovala na dostupnou kapacitu sítě a aby při tom tuto kapacitu spravedlivě rozdělila mezi uživatele dle jejich tarifu.

Poslední test až 20Mb a dosáhlo mi to rychlosti 7 Mb to je asi dobré podle tlapnetu. Jsem zvědavej co mi na to řekne šéf pobočky počítám stím že to bude jako minule. Že můžu být rád že to vůbec běhá.

od tlapnet-s-r-o

petanek1984:26.11.2014 18:22Poslední test až 20Mb a dosáhlo mi to rychlosti 7 Mb to je asi dobré podle tlapnetu. Jsem zvědavej co mi na to řekne šéf pobočky počítám stím že to bude jako minule. Že můžu být rád že to vůbec běhá.

Dobrý den,

v případě potíží neváhejte kontaktovat zákaznickou linku 606 606 035. Bohužel v tomto případě nemáme ani určení lokality, času potíží. Samozřejmě v případě večerních hodin může rychlost kolísat. Ozvěte se proto s podrobnějšími informacemi na zákaznickou linku nebo na email: servis@tlapnet.cz Děkujeme