Plánované novinky rychlost.cz

Plánované novinky rychlost.cz

O rychlost.cz
Strana:1 2 3 4 5
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od x-rated
příspěvků: 185
IP: (zobrazit)

tak nevim, no :(
3:07
1 vlákno: 53 Mb/s
3 vlákna: 93 Mb/s
3:09
1 vlákno: 82 Mb/s
3 vlákna: 90 Mb/s
3:24
1 vlákno: 82 Mb/s
3 vlákna: 94 Mb/s
3:26
1 vlákno: 78 Mb/s
3 vlákna: 88 Mb/s

na speedtest.net můžu na jednom serveru měřit 24 hodin denně a výsledky mám většinou v rozptylu pár desetin Mb/s, pořád dokola kolem 95 Mb/s v obou směrech...

http://www.speedtest.net/result/3159859779.png

http://www.speedtest.net/result/3159866254.png

http://www.speedtest.net/result/3159867397.png

a na uploadu mi tady pořád chybí kolem 10 Mb/s :/

odezvu to sice už šílenou neukazuje, ale pořád mezi 10 až 30 ms, což je klidně 30x víc než na speedtest.net nebo v příkazovym řádku...

http://screenshot.cz/15FMZ/ping.png

tak sem udělal testy ještě v exploreru a tam sou ty ztráty menší - s jednim vláknem kolem 84 Mb/s, se třema kolem 94, i upload frčí líp...

teď mi padnul rekord :D
1v: 87 Mb/s
3v: 97 Mb/s
a hned další test propad :(
1v: 73 Mb/s
3v: 89 Mb/s

je to prostě z nějakýho důvodu pořád nestabilní, přitom budou 4 v noci a provoz je tady minimální...

pro srovnání - speedtest.net je pořád +/- stejnej...

http://www.speedtest.net/result/3159899623.png

http://www.speedtest.net/result/3159900914.png

http://www.speedtest.net/result/3159902025.png

 
od adam
moderátor
hodnocení reakce: 2

x-rated:12.12.2013 03:22tak nevim, no :(

Hele za to ze speedtest ma jinou metodiku opravdu nemuzu. Neni cilem mit stejna cisla jako kdejaka konkurence, ale mit cisla presna a objektivne testovat vsem stejne. To jestli si speedtest treba pridava to je jejich vec.

 
od adam
moderátor

takze tester uz je nasazen pro sirokou verejnost, nejprve se spusti jedno vlakno, a pak na tri vlakna (to se nepusti tem co maj extremne pomale pripojeni, tam to nema smysl)

x-rated:12.12.2013 03:22

odezvu to sice už šílenou neukazuje, ale pořád mezi 10 až 30 ms, což je klidně 30x víc než na speedtest.net nebo v příkazovym řádku...

http://screenshot.cz/15FMZ/ping.png

jinak odezva, se tu meri aplikaci, pod http, tj cisla realna a porovnatelna napriklad s odezvou v ruznych hrach nebo tam kde je tento faktor dulezity

pokud ma clovek ping pres ICMP 5ms je to sice hezke ale to je asi tak vse

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

provedeno pár testů v práci. Zvláštní, na 3 vláknech naměřím míň, jak na jednom :D

 
od adam
moderátor

warman:12.12.2013 12:57provedeno pár testů v práci. Zvláštní, na 3 vláknech naměřím míň, jak na jednom :D

Stava se :)

 
od x-rated
příspěvků: 185
IP: (zobrazit)

Adam:12.12.2013 08:03mit cisla presna a objektivne testovat vsem stejne. To jestli si speedtest treba pridava to je jejich vec.

to sice jo, ale ten upload to měří jinak v chromu a jinak v exploreru...

chrome: http://rychlost.cz/rs/20134937263-5f180de559.png

explorer: http://rychlost.cz/rs/20134937236-f0d110acb5.png

ale určitě je to o dost lepší než původní měřák, ten se moc nechytal...

btw nějak nefunguje detekce prohlížeče už delší dobu, to by taky chtělo opravit a hned bude na světě líp :)

 
od anders
příspěvků: 421
IP: (zobrazit)

Ty rozdíly naměřené rychlosti u různých prohlížečů se zdají být dané verzí flashe, explorer jak známo používá jiný flash než firefox, chrome atp. (active x) a mám zkušenost že explorer natáčí trošičku víc i na speedtestu, jako by flash v něm byl svižnější. Toto může záviset na pc. Detekce prohlížeče jako unknown default browser 0.0 je opravdu dost protivný jev, souhlas..

 
od adam
moderátor

anders:12.12.2013 18:10Ty rozdíly naměřené rychlosti u různých prohlížečů se zdají být dané verzí flashe, explorer jak známo používá jiný flash než firefox, chrome atp. (active x) a mám zkušenost že explorer natáčí trošičku víc i na speedtestu, jako by flash v něm byl svižnější. Toto může záviset na pc. Detekce prohlížeče jako unknown default browser 0.0 je opravdu dost protivný jev, souhlas..

No ta detekce prohlizece je nesikovna, doslova s kazdou novou verzi prohlizece musim v systemu aktulizovat browscap.ini tak aby to spravne parzoval. Ten kdo vymyslel user agent string to asi moc nedomyslel :)

 
od clan-x
příspěvků: 11
IP: (zobrazit)

Adam:12.12.2013 08:03Hele za to ze speedtest ma jinou metodiku opravdu nemuzu. Neni cilem mit stejna cisla jako kdejaka konkurence, ale mit cisla presna a objektivne testovat vsem stejne. To jestli si speedtest treba pridava to je jejich vec.

Nemyslim si ze si pridava, od vcera rozjeli novou aplikaci pro merici servery, nasadili jsme to na nas merici server jako servis na Windows server a hodnoty ukazuji presne to co vidim na LAN karte v serveru nebo na pristupovem routeru, sledoval jsem to ted vecer pres hodinu. Meri to az v 16 vlaknech. Na zatizeni procesoru serveru to nema moc vliv. A dost lidi na nas merici server meri i pres 250 Mbit.

Vase mereni se take zlepsilo, nechci zde nic rozebirat, mereni ve vice vlaknech je prumerne lepsi o 12-16%. Takze uspech tu rozhodne je a dekuji.

 
od adam
moderátor

clan-x:12.12.2013 21:18Nemyslim si ze si pridava, od vcera rozjeli novou aplikaci pro merici servery, nasadili jsme to na nas merici server jako servis na Windows server a hodnoty ukazuji presne to co vidim na LAN karte v serveru nebo na pristupovem routeru, sledoval jsem to ted vecer pres hodinu. Meri to az v 16 vlaknech. Na zatizeni procesoru serveru to nema moc vliv.

Vase mereni se take zlepsilo, nechci zde nic rozebirat, mereni ve vice vlaknech je prumerne lepsi o 12-16%. Takze uspech tu rozhodne je a dekuji.

Jasny, ale to v kolika vlaknech to meri soubezne jen berlicka na poskytovatele pripojeni, kteri tu sit maji nastavenu tak ze jednovlaknove stahovani je znevyhodneno.

Samozrejem ta jejich apka pro servery nebude ve flashy, bude se jednat o neco uplne jineho, hadam ze tam maj x instanci wgetu a je to :)

 
od clan-x
příspěvků: 11
IP: (zobrazit)

Adam:12.12.2013 21:20Jasny, ale to v kolika vlaknech to meri soubezne jen berlicka na poskytovatele pripojeni, kteri tu sit maji nastavenu tak ze jednovlaknove stahovani je znevyhodneno.

Samozrejem ta jejich apka pro servery nebude ve flashy, bude se jednat o neco uplne jineho, hadam ze tam maj x instanci wgetu a je to :)

Netusim, nevim hloubeji, my neomezujeme nejak soubezne mereni, stahovani atd.

Ted jsem zkusil doma na optice test zde:

http://rychlost.cz/rh/20134942257-9cfe75b469.html

Ten rozdil je tedy veliky, a myslim ze to je uspech pro Vas. Ono to neni jednoduche a lide take ne :D

Ja rozhodne dekuji, ze tomu venujete cas.

 
od adam
moderátor

clan-x:12.12.2013 21:29Ja rozhodne dekuji, ze tomu venujete cas.

Dekuji :)

 
od richard-zenker
příspěvků: 17
IP: (zobrazit)

Dobrý den,
chybně jsem vložil svůj příspěvek:
http://rychlost.cz/forum/tema/2620/
patří to asi spíše sem.

vlákna určitě něco přidají, ale bych si tipnul těch 15%,

pro zajímavost jsem se pokusil otestovat stahováním do /dev/null DVDčka debianu z různých zdrojů

1 vlákno 50MB/s

3 vlákna 60-65MB/s a koukám, že někde tady mám již úzké hrdlo u svého PC = něco nestíhá a na našem routeru, ten sice zvládá víc, ale je tam někde SW bota (tzn. alespoň máme co zlepšovat i my)

R

 
od adam
moderátor

richard-zenker:27.12.2013 00:42Dobrý den,

chybně jsem vložil svůj příspěvek:
http://rychlost.cz/forum/tema/2620/
patří to asi spíše sem.

vlákna určitě něco přidají, ale bych si tipnul těch 15%,

pro zajímavost jsem se pokusil otestovat stahováním do /dev/null DVDčka debianu z různých zdrojů

1 vlákno 50MB/s

3 vlákna 60-65MB/s a koukám, že někde tady mám již úzké hrdlo u svého PC = něco nestíhá a na našem routeru, ten sice zvládá víc, ale je tam někde SW bota (tzn. alespoň máme co zlepšovat i my)

R

Objektivita je zajistena, vsem je mereno stejnou metodikou. Poskytovatele pripojeni kteri se citi byt poskozeni mohou nabidnout svuj testovaci bod k dispozici. Podminka tohoto testovaciho bodu je vsak takova ze musi mit na internet vetsi nebo stejnou konektivitu jako ke klientum. Tak aby testovaci bod nebyl pouze na LAN uzivatelu poskytovatele pripojeni.

Jeste detail, az vodafone, t-mobile a dalsi daruji zadarmo server projektu rychlost.cz stejne jako konkurenci ze zahranici tak se to nejspise zlepsi. To co muze poskytnout takovy gigant se neda ani bezne koupit.

 
od motor
příspěvků: 6
IP: (zobrazit)

Dobrý den,
jen přihodím svojí zkušenost.

Nyní mi přijde test na rychlost reálnější (skoro rychlosti jako když stahuji z větší webů nebo přes steam.)

Ale odezva mi přijde 2x větší, než mám ve výše zmiňovaných hrách, pravda na zahraničních serverech mám okolo 50ms ( CS:Gl, GarysMod,...), ale na českých mnohem méně ( CS:Gl 20ms, CoD2 na gameparku okolo 20-30ms. U speedtestu zas ping moc nízký.

Jinak bych ocenil kdyby zde bylo i měření stability odezvy, jelikož mám problémy nejspíše se ztrátou paketů, přibližně jednou za minuty mi vyskočí odezva na 999 ( někdy i v testu na rychlost.cz)

Připojení mám přes 5ghz wifi.
http://rychlost.cz/rh/20135160772.html

http://www.speedtest.net/result/3192478549.png

IPb - 15/3 Mbps
 
Strana:1 2 3 4 5

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.

Vyzkoušejte náš speedtest. Fungující i bez Flashe, čistě na Javascriptu.