od tom449 příspěvků: 36 IP: (zobrazit) | Čaute :D, chci se zeptat, zda tu není někdo, kdo by mohl nějakým způsobem zjistit bližší podrobnosti o tomto: http://www.lupa.cz/clanky/telefonica-letos-investuje-do-budovani-optickych-siti-a-novych-dslamu-stovky-milionu-korun/ Prý letos mají vyčleněno stovky milionů do optiky na bázi FTTn a FTTs! Prý "vyvedou" optiku z ústředny, to je právě to, co jsem doufal, že jednou udělají, oni totiž mají optiku přivedenou i do menších obcí, kde je ústředna, takže je nějaká naděje možná i pro malé obce. Vím, že tu pár lidí snad přímo technici z Telefonicy na tomto foru psalo. Chtěl bych vědět, jakým způsobem to budou dělat a v jakých lokalitách, tam kde je ústředna ? Děkuji za pomoc :D |
---|---|
od warman příspěvků: 1 112 IP: (zobrazit) | Rozhodne necekej, ze budou pripojovat vesnicky ;) spis to pujde do vetsich mest, Brno, Praha, Ostrava,... Maj na to stovky milionu korun a chcou pripojit 13 000 obyvatel. to je cca 50k na jednoho a to rozhodne nepokryje vesnicky, ale bude to na panelaky a vetsi domy (kancelare ve vysokych budovach atd,...). Nejakej klient nekde na vesnici s 500 obyvateli je jim ty vis kde ;) |
---|---|
od crypticz příspěvků: 28 IP: (zobrazit) | Divil by ses :D Pracuju ve vesnici za Prahou cca. 1000 obyvatel a optiku od O2 tam máme... |
---|---|
od adam moderátor | Vesnice za prahou neni vesnice 10km od okresniho mesta. Tam stale vedou Wifi jen proto ze dokazou nabidnout vice nez 2Mbit ADSL za dvojnasobnou cenu :-) |
---|---|
od tom449 příspěvků: 36 IP: (zobrazit) | No, já bydlím právě v Lískovci, což je obec hned vedle Frýdku-Místku, dokonce jeho městská část. Máme tu vlastní ústřednu, tak právě proto se ptám. |
---|---|
od tom449 příspěvků: 36 IP: (zobrazit) | A jak to tam máte, normálně roztahané po obci do rodinný domů ? Jak dlouho to tam je? |
---|---|
od crypticz příspěvků: 28 IP: (zobrazit) | No mame to ve firmne.. jak to tam je roztahany to fakt nevim... |
---|---|
od warman příspěvků: 1 112 IP: (zobrazit) | a opravdu to je OPTIKA nikoliv hsdsl ci jine technologie? podle tveho mereni mas doma southprague a v praci mate ADSL (prece jenom 8/0,5 je klasicka rychlost ADSLka) ;) |
---|---|
od crypticz příspěvků: 28 IP: (zobrazit) | V praci jsem to na rychlost.cz nemeril a pro tvuj klid, doma mam 2 nety. Jeden na online hry a druhej na stahovani... Jinak je to na 100% optika.. pomahal jsem to tam davat do kupy.. |
---|---|