Rychlost.cz Fórum Síťový hardware Wifi 802.11n?

Wifi 802.11n?

Wifi 802.11n?

Síťový hardware
od ulthar
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

Potreboval bych radu v nasledujici situaci:

Zarizeni:
1x ntb s 100Mbit ethernet a 802.11g
1x ntb s 1Gbit eth a 802.11n
1x ZyXEL P-660-HN-T3A s firmware od O2 />Cil:

Dosahnout prenosove rychlosti mezi ntb ~100Mbit, kde 1. ntb bude pripojeny 100Mbit eth a druhy 802.11n

Realita:

Pri tomto zapojeni a kopirovani 1 velkeho souboru je rychlost kopirovani 2.5MB/s. A je jedno ve kterem smeru.

Dalsi uzitecne informace:

- router je nastaveny v rezimu 802.11b+g+n

- na ntb OS W7-64bit hlasi, ze je pripojen rychlosti 300Mbit - tedy 802.11n.

- ntb na jine 802.11n siti bezi bez problemu.

- sit vysila na 1. kanalu a v okoli ma sit akorat soused, ktery pouziva 10. kanal (takze by k ruseni nemelo dochazet)

- zkousel jsem taky jestli nema na tu rychlost vliv sila signalu resp. vzdalenost od routeru a vysledek je porad stejny.

Ma nekdo nejaky napad co s tim?
Dik za tipy!

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)
hodnocení reakce: -1

Nko v pasmu 2,4 GHz nikdy nedosáhne na víc jak cca 50Mbit/s když budeš hodně u routru,kabel je kabel nebo by si musel mít v ntb 5ghz kartu a to mají jen vyjimky.

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od svestka
příspěvků: 143
IP: (zobrazit)
hodnocení reakce: -1

gecko ma teoreticky 54 mbps, ale v praxi nedas nikdy vic nez cca 30, a to uz se musis snazit, tedy misto windows mit treba linux, ktery to ma z pohledu sitove komunikace trochu lepe vychytane. to ale zase neumi nastavit kazdy domaci user, ktery si pro windows stahne z netu vyrobc e driver a mysli si jak mu to slape :)

v linuxu je to docela drbarna nastavit to tak, aby to jelo fakt pekne. resenim je mit vsechno v "n", pak se i s drivery pro windows da udelat treba 70 mbits, ani tomu clovek nemusi moc rozumet

internet brno a okolí
 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

dat router do N only modu (nepojede b a g)-prvni notebook bude mit smulu. dale musi byt router minimalne 300mbits-ten vas ma jen 150-realne to pojede neco okolo 30-40mbits. u tech 300mbits routeru uz to pojede mozna i pres 80mbits.

psp-jde dosahnout rychlosti pres 50mbits,tento http://www.alza.cz/linksys-wrt610n-d162653.htm ma cca 80mbits (zkouseno).

tplink wr1043nd se udajne dostane nad hranici 100mbits

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

warman:28.06.2012 08:43dat router do N only modu (nepojede b a g)-prvni notebook bude mit smulu. dale musi byt router minimalne 300mbits-ten vas ma jen 150-realne to pojede neco okolo 30-40mbits. u tech 300mbits routeru uz to pojede mozna i pres 80mbits.

psp-jde dosahnout rychlosti pres 50mbits,tento http://www.alza.cz/linksys-wrt610n-d162653.htm ma cca 80mbits (zkouseno).

tplink wr1043nd se udajne dostane nad hranici 100mbits

warmene ty ses zbláznil tech 300mbit to využívá 40MHZ pásma a to zase nežerou karty v ntb nehledě na to že musí mít 100% nerušený pásmo. jak říkam dvě stanice 2x2 MIMO v 2,4 na 50 metru a dá to 50 mbit v 20 Mhz

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

psp822:28.06.2012 13:50warmene ty ses zbláznil tech 300mbit to využívá 40MHZ pásma a to zase nežerou karty v ntb nehledě na to že musí mít 100% nerušený pásmo. jak říkam dvě stanice 2x2 MIMO v 2,4 na 50 metru a dá to 50 mbit v 20 Mhz

ma neruseny pasmo, jeho soused vysila v 10. Kanalu. Za druhe nevim v jake dobe zijes, ale delaj se i notasy s 600mbits 4x4 mimo. A za treti rika ze tech rychlosti v pohode dosahuje, jen doma nastava problem. tak si poradne priste precti co pisatel pise.

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

warman:28.06.2012 16:56ma neruseny pasmo, jeho soused vysila v 10. Kanalu. Za druhe nevim v jake dobe zijes, ale delaj se i notasy s 600mbits 4x4 mimo. A za treti rika ze tech rychlosti v pohode dosahuje, jen doma nastava problem. tak si poradne priste precti co pisatel pise.

ty si to přečti prosimte ješte jednou a pošli mi odkaz na nějakej ntb co zvládá 4x4 mimo jo, když tuhle technologii sem zatim viděl jen jednou a to na outdoor zařízení

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

psp822:28.06.2012 17:04ty si to přečti prosimte ješte jednou a pošli mi odkaz na nějakej ntb co zvládá 4x4 mimo jo, když tuhle technologii sem zatim viděl jen jednou a to na outdoor zařízení

tady mas kartu co zvlada 3x3 http://www.intel.com/products/wireless/adapters/5000/index.htm (je jich mnohem vic, tato je jedna z tech lepsich).

4x4 jsem nenasel, to se omlouvam.

kazdopadne to nemeni nic na tom, ze notebooky zvladnou v pohode 100+mbits prenos pres wifinu (cehoz chce dosahnout).

v dotazu bylo napsano

- ntb na jine 802.11n siti bezi bez problemu.

- sit vysila na 1. kanalu a v okoli ma sit akorat soused, ktery pouziva 10. kanal (takze by k ruseni nemelo dochazet)

nema zarusene okoli a s tim notasem dosahne rychlosti, kterou pozaduje. 50mbits neni davno zadny limit-to i ten netbook co mam zvlada na tom linksysu 80mbits.

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

warman:28.06.2012 17:31tady mas kartu co zvlada 3x3 http://www.intel.com/products/wireless/adapters/5000/index.htm (je jich mnohem vic, tato je jedna z tech lepsich).

4x4 jsem nenasel, to se omlouvam.

kazdopadne to nemeni nic na tom, ze notebooky zvladnou v pohode 100+mbits prenos pres wifinu (cehoz chce dosahnout).

v dotazu bylo napsano

- ntb na jine 802.11n siti bezi bez problemu.

- sit vysila na 1. kanalu a v okoli ma sit akorat soused, ktery pouziva 10. kanal (takze by k ruseni nemelo dochazet)

nema zarusene okoli a s tim notasem dosahne rychlosti, kterou pozaduje. 50mbits neni davno zadny limit-to i ten netbook co mam zvlada na tom linksysu 80mbits.

no ja si myslim 4x4 bylo mylslim i prezentováno jako čistě Outdoor i ty 3X3 najdi schávlně jějakej ntb co to má to bude tak 50k+

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png