Rychlost.cz Fórum Síťový hardware Sdileni internetu mezi 2 domy

Sdileni internetu mezi 2 domy

Sdileni internetu mezi 2 domy

Síťový hardware
Strana:1 2
od ab2x2
IP: (zobrazit)

Ahoj, potreboval bych nak vyresit sdileni internetu mezi 2 domy. zpusob, jakym sem pripojenej ja:

1dum na kterem je AP(prijimac) a 2 anteny(vysilace) nasmerovany na vesnici)

par metru od AP je muj dum, na komine je antena Nanostation M5(5GHZ)(Infoor/outdoor Airmax 16dBi CPE)

cca 200 metru za mym domem je dum c3, kde je notebook, kam potrebuju internet sdilet

Potrebuju sdilet pripojeni z domu c2 do domu c3

mohli byste mi prosim poradit, jak to udelat, popr. jake anteny, nebo vybaveni ktomu koupit?, dekuji

pokud jsem nenapsal dostatecne info, omlouvam se, ale moc se v tom nevyznam ,dekuji za rady.

od ab2x2

:09.12.2011 15:14Ahoj, potreboval bych nak vyresit sdileni internetu mezi 2 domy,...

Nikdo nevi ?

od dj-sentello

ab2x2:09.12.2011 22:35Nikdo nevi ?
Strčit za Nanostation wifi router,nejlepe co umi qos na jednotlive ip a nejakou sektorku nasmerovat na dum 3.

od warman

to zalezi kolik penez chces do toho investovat. je příma viditelnost?

od ab2x2

warman:10.12.2011 06:50to zalezi kolik penez chces do toho investovat. je příma viditelnost?

No investice by byla tak do tech 2tisic, pokud to ale bude drazsi ,tak se tomu nebranim. Prima viditelnost to +- je.Dik

od ab2x2

dj-sentello:10.12.2011 01:25Strčit za Nanostation wifi router,nejlepe co umi qos na jednotlive ip a nejakou sektorku nasmerovat na dum 3.

Moch bys mi prosim poradit, co presne koupit ?Jsem laik a nevim co vybrat.Dik

od ab2x2

dj-sentello:10.12.2011 01:25Strčit za Nanostation wifi router,nejlepe co umi qos na jednotlive ip a nejakou sektorku nasmerovat na dum 3.

No ja mam doma wifi router TP- Link TL-WR 340G a switch TP- Link TL-SG100GD

od warman

zadny plus minus ne :) musis proste rict pokud das tu antenu na jedne a na druhe strane, jestli budou na sebe videt a k tomu se daj koupit ruzne zarizeni(jestli na sebe vidi tak je lepsi 5ghz a jestli ne, tak 2,4ghz zarizeni-v tom pripade to nemusi jet za vsech okolnoti dobre). http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400872Z92UL10ZT na 200m toto bude fungovat (koupis 2x, jeden bude v mode ap a druhy v mode klient), je tu moznost koupit jeste levnejsi zarizeni(2,4ghz), ale napr. v zarusenych oblastech a pri bourkach to pojede hur. to co jsem tu dal, tak je v pripade ze mas moznost to dat na stozar.

od ab2x2

warman:10.12.2011 19:21zadny plus minus ne :) musis proste rict pokud das tu antenu na jedne a na druhe strane, jestli budou na sebe videt a k tomu se daj koupit ruzne zarizeni(jestli na sebe vidi tak je lepsi 5ghz a jestli ne, tak 2,4ghz zarizeni-v tom pripade to nemusi jet za vsech okolnoti dobre). http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400872Z92UL10ZT na 200m toto bude fungovat (koupis 2x, jeden bude v mode ap a druhy v mode klient), je tu moznost koupit jeste levnejsi zarizeni(2,4ghz), ale napr. v zarusenych oblastech a pri bourkach to pojede hur. to co jsem tu dal, tak je v pripade ze mas moznost to dat na stozar.

Diky, ale byl bych nejdradsi, kdyby to byla antena, ktera se da prisroubovat na komin, ci na stenu, ano, prima viditelnost tam je.Jesate sem se chtel zeptat, jestli budu potrebovat dat za kazdou tu antenu router nebo ne. Dik za rady :)

od ab2x2

od warman

ab2x2:11.12.2011 02:06Diky, ale byl bych nejdradsi, kdyby to byla antena, ktera se da prisroubovat na komin, ci na stenu, ano, prima viditelnost tam je.Jesate sem se chtel zeptat, jestli budu potrebovat dat za kazdou tu antenu router nebo ne. Dik za rady :)

Musis mit vzdy nejakou tyc na kterou to prisroubujes (stozar, kus trubky,...)

musis koupit 2x nejaky zarizeni, ktere jen samo o sobe vyjde na 2500, napr http://wifi.aspa.cz/ovislink-airlive-airmax5-14dbi-802-11a-108mbps-ap-bridge-client-router-wisp-mody-z98033/

nebo napr. http://wifi.aspa.cz/tp-link-tl-wa5210g-2-4ghz-high-power-wireless-outdoor-cpe-z102413/ coz je 2,4ghz, na 200m by to problem nemelo delat, pokud nejses nekde, kde je to hodne zaruseny.

od dj-sentello

Jestli jsem to dobře pochopil,on potřebuje nasvítit dům tak,aby se tam mohl připojit noťas,tak předpokládám,že se s tím NTB bude chtít připojit na wifi ne kabelem,pokud koupí to co doporučuje WARMAN,bude potřeba v tom baráku dalsí wifi router pro rozvod signálu :-) Dělat 5GHz spoj js si myslim zbytečný,taková konektivita tam asi nebude a pokud tomu moc nerozumí,tak s těma UBNT bude svítit bez regulace jak prase.

Pouze můj náazor :-)

od dj-sentello

ab2x2:11.12.2011 02:06Diky, ale byl bych nejdradsi, kdyby to byla antena, ktera se da prisroubovat na komin, ci na stenu, ano, prima viditelnost tam je.Jesate sem se chtel zeptat, jestli budu potrebovat dat za kazdou tu antenu router nebo ne. Dik za rady :)
Na komin i na stenu date cokoli,staci http://wifi.aspa.cz/stozary-a-drzaky-k4131/drzaky-k6090/

od ab2x2

Prosim muzete mi sem hodit odkazy, co vsecko je treba koupit, aby to dohromady slapalo ?(vsechny veci vcetne drzaku, routeru, anten atd, dekuji.)

---------------

Ale nevim jestli vzit zarizeni na 5GhZ nebo na 2,4GhZ. Prima viditelnost tu je a zaruseny by to tady na vesnicioi bejt snad nemelo, i kdyz asi cca 100 metru tu ma muj provider AP

jinak moje linka je 20/4 mbit + verejna ip, takze nevim, ale 2.4ghz zvlada rychlost jen do 10mbit, nebo jeste min, teda pokud se nepletu.

Internet se tam bude pouzivat asi jen na prohlizeni webu, mozna obcas naky video, takze by mozna stacila ta 2.4

od warman

dj-sentello:11.12.2011 14:33Jestli jsem to dobře pochopil,on potřebuje nasvítit dům tak,aby se tam mohl připojit noťas,tak předpokládám,že se s tím NTB bude chtít připojit na wifi ne kabelem,pokud koupí to co doporučuje WARMAN,bude potřeba v tom baráku dalsí wifi router pro rozvod signálu :-) Dělat 5GHz spoj js si myslim zbytečný,taková konektivita tam asi nebude a pokud tomu moc nerozumí,tak s těma UBNT bude svítit bez regulace jak prase.

Pouze můj náazor :-)

on psal 200metru vzdalenost a primy dohled ze strechy, tudiz jsem usoudil ze pod strechou uz primy pohled neni a tudiz 200m nedosviti. a i kdyby to udelal s jednou wifinou tak tech 200m pres zed by tezko prekonal s notebookem :)

Strana:1 2

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.