Rychlost.cz Fórum Síťový hardware modem ADSL2+ TP-LINK TD-W8960NB

modem ADSL2+ TP-LINK TD-W8960NB

modem ADSL2+ TP-LINK TD-W8960NB

Síťový hardware
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od mirost
IP: (zobrazit)

Dobré večir, máte někdo zkušenost s tímto modemem?

Ve statistice vypisuje i údaje, o možné max datové rychlosti.

Odkud je bere? On se domluví s DSLAMem?

Attainable Rate (Kbps): 24468 1140

Dále mám zaplou volbu SRA (Seamless Rate Adaptation).

Ovšem bez efektu. Znáte někdo politiku O2, jak DSLAMy nastavují, mají povolenu tuto SRA?

Včerá mě přešaltovali z 8M na 16M, bohužel jen ADSL2+.

Realita je ovšem 8,4M/450k(předtím okolo 6,5M/450k).

Ale modem mele (ve statistice) svou:

Rate (Kbps): U10247 D515

Víte někdo proč?

Mám v plánu vyházet dvacet let starou dvojlinku od telekomu a nahradit ji UTPčkem. Má to smysl?

Je to dlouhé kolem 20m po baráku, pak takovým neurčeným telefoňáckým čtyřdrátovým černým kabelem. Izolace je něco jako guma až silikon (tehdy asi nee). Stínění nevidím. Ten kabel je od zdi baráku na další barák, a pak na další, celé asi 100m. Potom to jde do pantéra a do země. Zemí k ústředně je to 200m (pokud to nevedou přes Aljašku, to nevidim). Takže totál=350m.

Modem povídá že:

SNR Margin (0.1 dB): U299 D232
Attenuation (0.1 dB): U0 D5
Output Power (0.1 dBm): U125 D133

Celkem bych se rád seznámil s někým od fochu a pokecal trochu;-)

(zn: sdílný technik O2 vítán)

Chlapi, dik za radu! (esli ste teda dočetli až sem)

od jerabekr

:24.05.2011 20:02Dobré večir, máte někdo zkušenost s tímto modemem?

Ve statistice vypisuje i údaje, o možné max datové rychlosti.

Odkud je bere? On se domluví s DSLAMem?

Attainable Rate (Kbps): 24468 1140

Dále mám zaplou volbu SRA (Seamless Rate Adaptation).

Ovšem bez efektu. Znáte někdo politiku O2, jak DSLAMy nastavují, mají povolenu tuto SRA?

Včerá mě přešaltovali z 8M na 16M, bohužel jen ADSL2+.

Realita je ovšem 8,4M/450k(předtím okolo 6,5M/450k).

Ale modem mele (ve statistice) svou:

Rate (Kbps): U10247 D515

Víte někdo proč?

Mám v plánu vyházet dvacet let starou dvojlinku od telekomu a nahradit ji UTPčkem. Má to smysl?

Je to dlouhé kolem 20m po baráku, pak takovým neurčeným telefoňáckým čtyřdrátovým černým kabelem. Izolace je něco jako guma až silikon (tehdy asi nee). Stínění nevidím. Ten kabel je od zdi baráku na další barák, a pak na další, celé asi 100m. Potom to jde do pantéra a do země. Zemí k ústředně je to 200m (pokud to nevedou přes Aljašku, to nevidim). Takže totál=350m.

Modem povídá že:

SNR Margin (0.1 dB): U299 D232
Attenuation (0.1 dB): U0 D5
Output Power (0.1 dBm): U125 D133

Celkem bych se rád seznámil s někým od fochu a pokecal trochu;-)

(zn: sdílný technik O2 vítán)

Chlapi, dik za radu! (esli ste teda dočetli až sem)

No tak trošičku u O2 dělám, ale to jen tak na okraj :-D

SRA sice ústředna umí, jenže si platíte za určitou rychlost, určitě by Vám jela i vyšší jenomže na ústředně je nastavena ta Vaše maximální, kdybychom to na ústředně zapnuli, tak některým by internet jel asi velice rychle :). K tomu vedení, dnes se při zřizování přípojek používá kabel SYKFY 2x2x0,5, je to čtyřžílový stíněný kabel, ale někdy na něm vznikají horší parametry než na klasické telefonní dvojlince, zkusil bych si to vedení nechat vyměnit od O2, je to zadarmo, a není s tím tolik práce (já osobně to dělám docela často), potom záleží v jakém stavu je ten kabel od sousedních domů, je to samonosný kabel s lankem? Ten může být zatečený, nebo může mít poškozenou izolace, pak záleží na průřezu kabelu od ústředny, používají se tři přůřezy - 0,4 - 0,6 - 0,8 mm2, čím dále od ústředny tím větší průřez, s tímto vedením se sice nedá nic dělat, ale může vést další ADSLko v jedné tzv. čtyřce (někde jsem se o těchto čtyřkách rozepisoval více), potom vzniká agresivita apod.... To že modem ukazuje maximální dosažitelnou rychlost je pěkné, ale počítám že to asi průměruje. Kdyby jste byl třeba někde z Moravy, tak není problém to změřit.....

od mirost

WOW!, jak by řekl Bill. Díky za rychlou reakci!

SYKFYnu znám, používal sem pro IRCčka. Bojim se toho stínění a kapacity. Jak je to impedančně? UTPčko se přece požívá i pro GLAN, z toho bych strach neměl.

Ten venkovní kabel je přesně podle Vašeho popisu, samonoska.

Jdu mu změřit žíly:-) Tak je to 0,6ka.

To, že je na něm po cestě pověšená ještě druhá linka, je pravděpodobné, jak sem psal - je po cestě další barák.

Jsem z Troubek, na to změření bych se rád domluvil.

Přece jenom mít namísto 8M jen 6,5 to se dá.

Ale mít místo 16M jenom 8,4 je málo.
Když už to teda platim....
Díky gpmirek@seznam.cz

od jerabekr

MiroST:24.05.2011 21:04WOW!, jak by řekl Bill. Díky za rychlou reakci!

SYKFYnu znám, používal sem pro IRCčka. Bojim se toho stínění a kapacity. Jak je to impedančně? UTPčko se přece požívá i pro GLAN, z toho bych strach neměl.

Ten venkovní kabel je přesně podle Vašeho popisu, samonoska.

Jdu mu změřit žíly:-) Tak je to 0,6ka.

To, že je na něm po cestě pověšená ještě druhá linka, je pravděpodobné, jak sem psal - je po cestě další barák.

Jsem z Troubek, na to změření bych se rád domluvil.

Přece jenom mít namísto 8M jen 6,5 to se dá.

Ale mít místo 16M jenom 8,4 je málo.
Když už to teda platim....
Díky gpmirek@seznam.cz

Pravda, pravda, to stínění dělá své, impedance a indukce v kabelu je nepřítelem ADSL, tak UTPčko, je samozřejmě řešení, nevím na co to je v těch odbočných krabicích propojeno, jestli na takové desetipárové lišty, tak to je taky konec, rády zatékají, když si natáhnete to UTP tak bych si to nechal propojit od O2 na UY/2D konektory, je takový malý gelový konektor, má ho každý technik, a co můžu řící tak nezateče, a má prakticky nulový odpor.... Je to tady ten http://www.elektrokorecek.cz/konektor-uy2-primy-s-vazelinou-49d/ .

od mirost

Dobré ráno.rnTo UTP-čko bude po baráku, ne venku. Zásuvky na omitku, konektory RJ45.rnAle asi na to kašlu. Před chvílí sem zapojil modem přímo na ten samonosný kabel. Pomocí asi metru tel učastnické čtyřky. No a na DL se nic nezměnilo. Šum nešel dolů. rnNa UL klesl šum o 4dB. To bude nejspíš tím, že sem vynechal splitter.rnRychlost - žádná změna.rnTakže to vidim na problém mezi barákem a ústřednou. Předpokládám že před ústřednou je optika, tam to snad nebude.rnAsi fakt to měření bude nutné. rnCo pro to mám udělat?

od jerabekr

MiroST:25.05.2011 06:50Dobré ráno.rnTo UTP-čko bude po baráku, ne venku. Zásuvky na omitku, konektory RJ45.rnAle asi na to kašlu. Před chvílí sem zapojil modem přímo na ten samonosný kabel. Pomocí asi metru tel učastnické čtyřky. No a na DL se nic nezměnilo. Šum nešel dolů. rnNa UL klesl šum o 4dB. To bude nejspíš tím, že sem vynechal splitter.rnRychlost - žádná změna.rnTakže to vidim na problém mezi barákem a ústřednou. Předpokládám že před ústřednou je optika, tam to snad nebude.rnAsi fakt to měření bude nutné. rnCo pro to mám udělat?

Zavolat na poruchy a nahlásit poruchu, ale o víkendu, ideálně v sobotu dopoledne (to myslím zcela vážně). Ve všední den by Vám na to přijel někdo z O2, a ten by s tím nic neudělal, o víkendu drží pohotovost dodavatelské firmy a ty se tím zabývají. Technik co přijede provede měření na konci sítě (v zásuvce) tzv. SMARTem, je to HW měřák a tester ADSL, a pokud shledá závadu, tak Vás přepojí na jiný pár (pokud to bude možné). Nebo bych se s ním zkusil domluvit na kompletní přepojení až na ústředně.0

od mirost

OK, díky za radu. Situace se trošku vyvinula.

Volal sem na 800184084 a nahlásil problém. Technik mě oznámil, že podle obchodního odd tam měli zadáno 10M, a tak to taky nastavili. Po chvilce přemlouvání mě slíbil, že mě to opravdu šejpnou na 16M.

Jinak říkal super parametry, 110m od ústředny, 0dB útlum, 30dB odstup.

Tak teď čekám na SMS s potvrzením a uvidím....

od mirost

Díky všem za morální podporu.

Dobrá věc se podařila. Už to frčí 13,8M (viz statistika).

Držím palce i ostatním.
Chce to chladnou hlavu a pevné nervy.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.