od tom449 příspěvků: 36 IP: (zobrazit) | Chci se zeptat jestli nevíte co může znamenat to, že v okolí Frýdku-Místku, konkrétně u mostu přes řeku Ostravici na straně obce Paskov a na straně obce Řepiště je udělaný výkop ve kterém jsou položeny dvě chráničky, jedna oranžová s černými pruhy a jedna černá s bílými pruhy, výkop vede od řeky Ostravice (někde jsem četl že tam vede od Telefonicy dálková optická trasa Ostrava-Brno,asi to je odbočka z této trasy) směrem k mostu, kde jsou chráničky volně vyvedeny ven ze země, ještě nezakončené. A na druhé straně mostu jsou tyto chráničky vedeny taky od začátku mostu dále kolem cesty co vede směrem od něj. Tam jsou již zakopány a jde vidět že vedou vedle cesty, hned vedle jejich bílých budek které mají úplně všude (na budkách označení ÚR). Zde je odkaz na mapu této lokality: http://www.mapy.cz/#mm=F@st=s@ssq=paskov@sss=1@ssp=117759084_125529804_152820844_152694476@x=142013808@y=134855120@z=16 Na levé straně je ten Paskov, na pravé Řepiště. Chráničky vedou na pravé straně (Řepiště) od mostu, kolem té malé cestičky vedle kolejí směrem dolů. Tam po asi 200 metrech výkop najednou končí. Že je to od Telefonicy O2 jsem zjistil tak, že je to na té oranžové chráničce napsané. Nevím jestli tu je někdo z této lokality Hodně by mě zajímalo co by to mohlo znamenat, asi to nemůže mít něco společného s nasazováním optiky že ? Děkuji |
---|---|
od pata příspěvků: 56 IP: (zobrazit) | nene, to jsou tunely v kterych budou jezdit myšky svým myším pendolínem....proto to telekom dělá! :))) |
---|---|
od jerabekr příspěvků: 17 IP: (zobrazit) | rnrnAno, zřejmě se bude zřizovat předsazený DSLAM, nebo proběhne tzv. výpich z dálkové optiky, možná pro datový okru apod... |
---|---|
od tom449 příspěvků: 36 IP: (zobrazit) | Díky za odpověď Musím se tam zase zajít podívat jak to tam pokročilo, bavil jsem se s jedním člověkem co u nich ještě nedávno dělal a prý to jsou chráničky s pruhama což označuje že je to nějaká vedlější síť nebo tak nějak, no a jedna je hlavní a druhá záložní. Jo a ony byly vyvedeny u takové betonové budky od telekomu, takže možná opravdu předsazený DSLAM pro Řepiště kde nemají vlastní ústřednu tzn. nepoužitelné ADSL. |
---|---|
od jerabekr příspěvků: 17 IP: (zobrazit) | Tak v tom domečku se dá zřídit buďto jen DSLAM, nebo se tam zřídí tzv. DLC, to je malinká ústřednička. Pokud by se tam zřídilo DLCčko, tak jim tam internet pojede daleko líp než v některých velkých městech, ty černé trubky by měly být jen propoje mezi ústřednami, a oranžové, jsou živá optika...... |
---|---|
od tom449 příspěvků: 36 IP: (zobrazit) | No, to se uvidí co tam bude :D Ale záhadou pro mě je proč ty chráničky vedly dál i tam níže kolem místní vedlejší cesty. Nic tam není kromě několika rodinných domků a chatek... Jak jsem šel po trase již zaházeného výkopu tak to vypadalo že to najednou zničehonic končí.... |
---|---|
od jerabekr příspěvků: 17 IP: (zobrazit) | Třeba tam už chránička byla, a provedlo se jenom její prodloužení, když se ty první trubky pokládaly, tak se to dělalo jak se dalo, ale rezerv je spousta :) |
---|---|