Rychlost.cz Fórum Ostatní Srovnani se zahranicim

Srovnani se zahranicim

Srovnani se zahranicim

Ostatní
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Chci se zeptat jestli nekdo mate zkusenosti s pripojenim k internetu pres ADSL napr. v sousednim Nemecku. Jestli ty rychlosti jsou taky cca polovicni od udavanych. Zajimalo by me jestli si to operatori dovoli i ve vyspelejsich zemich nez je nase nebo je to jen trend v zemich kde neni asi tak dobra konkurence (ackoliv se tato situace v poslednich letech mnohem zlepsila).

od smazáno

Aha, tady někdo neví co to je agregace. Udávaná rychlost NENÍ rychlost kterou by to mělo chodit koncovému zákazníkovi, to je rychlost o kterou se dělí X lidí !

Funguje-li ti to polovinou udávané rychlosti, je to slušný výsledek, protože u levných tarifů má O2 agregaci 1:50

Nebýt onoho neustále zatracovaného FUPu, byla by situace mnohem horší.

od smazáno

Tak tys mi teda odpovedel... Co je agregace to dobre vim ale bud jsi spatne pochopil otazku nebo jsem ji spatne zadal. Zajima me jestli nekdo vi jak jsou na tom ADSL treba v Nemecku. Jestli je agregace(kdyz jsi ji uz zminil) taky tak vysoka jako u nas. A take by me zajimalo jestli je dana urcita rychlost, kterou poskytovatel musi dodrzet pri dane agregaci, napr. 50% udavane. Diky za odpovedi

od gonza

Ahoj, tak nabidka v zahranici je o necem jinem. Muj bratr v Nemecku ma ADSL 16Mbit/1Mbit. Agregaci tam vůbec neznají. To je jenom český výmysl. Stoji ho to 29 Euro/měsíc. A je to bez limitu a fup(to tam snad taky neznaj) za mesic je schopen stahnout i 200GB takze to bude nelimitovany. A jelikoz za nim casto jezdim, tak si tam obcas neco stahnu, a fakt to frčí 2000KB/s... to je luxus..

od smazáno

--------------
Situace v UK
--------------
Cena za nejlevnejsi ADSL: 696,99 CZK

rychlost up to 8Mbit, 5GB dat v cene za dalsi se plati 6,24 CZK za kazdy zapocaty GB nad limit

----
Bez limitu dat: 1019,67 CZK
rychlost take up to 8Mbit
----

Musite mit pevnou, cena nejlevnejsi varianty: 437,18 CZK

----
Tzn celkem:
ADSL s 5GB limitem 1134,17 CZK za mesic

Cena za neomezeny (srovnatelne s extreme) 1 456,85 CZK za mesic

----
Zrizeni linky: 5204,12 CZK
----

Pri vypoctu jsem vychazel z cen BT (www.bt.com), ke konverzi meny jsem pouzil google.

Vsimete si, ze neuvadi rychlost, pouze limit dat. To znamena, ze muzete stejnou castku platit za 8Mbit jako za 512kbit... O agregaci jsem tam nic nevycetl. Z vlastni zkusenosti ale musim rici, ze agregovany internet u nas nabizi vsichni, vcetne tech, co tvrdi, ze ne. Cena za neagregovanou linku (kde lze garantovat rychlost) je o dost vyssi. V UK to podle me bude podobne.

----------

PS: Nez mi zacnete nadavat do kretenu, jak je tady dobrym zvykem, zkuste taky prispet necim vy sami. Tim myslim dat sem zpracovanou nabidku nejake zahranicni spolecnosti a ne jen nasat "vim to od svyho strejdy". Nemecko by bylo fajn, bohuzel nemecky neumim, tak nepomuzu. Diky.

od smazáno

Jen bych doplnil ze v UK maji uplne jine platy takze zas az tak se to neda srovnavat s tou cenou

od gonza

Tak to maj i v tom Německu. Jako "trošku" jiné platy

Bratr vydelava asi 1500Euro.. kdyz si to prepoctes, tak je to celkem dost, ale tam zas ne

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.