Rychlost.cz Články Datové úložiště budoucnosti: T-Mobile otevírá brány gigantického datacentra

Datové úložiště budoucnosti: T-Mobile otevírá brány gigantického datacentra

Autor článku: Jakub Janíček | 13.09.2024

T-Mobile posiluje svou pozici na poli datových center spuštěním nového křídla DC7. Toto gigantické datové úložiště o rozloze 3 500 m² nabízí bezkonkurenční kapacitu a splňuje ty nejpřísnější bezpečnostní standardy.

Datové úložiště budoucnosti: T-Mobile otevírá brány gigantického datacentra

V době, kdy se datové toky stávají životodárnou mízou moderní společnosti, otevírá T-Mobile brány dokořán svému nejnovějšímu datacentru DC7. Kolosální úložiště dat, jehož rozloha by hravě pohltila několik fotbalových hřišť, slibuje bezprecedentní kapacitu a bezpečnost pro data firem, různých institucí i státu.

Nová dimenze ukládání dat na ploše 3 500 m²

Nové křídlo DC7 navyšuje celkovou plochu datového centra na úctyhodných 3 500 m², čímž se stává největším zařízením svého druhu v České republice. Kapacita 1 560 racků, speciálních skříní pro servery a další IT vybavení, zaručuje dostatek prostoru i pro ty nejnáročnější klienty. Ať už se jedná o bankovní instituce, technologické giganty nebo státní úřady, DC7 poskytne bezpečný a spolehlivý domov pro jejich cenná data.

V dnešní době kybernetických hrozeb a útoků hackerů je bezpečnost dat naprostou prioritou. DC7 splňuje ty nejpřísnější mezinárodní standardy ANSI/TIA942 na úrovni Level 3, čímž se řadí mezi nejlépe zabezpečená datová centra na světě. Kombinací fyzické bezpečnosti, jako jsou biometrické prvky a nepřetržitý dohled, a sofistikovaných digitálních ochranných systémů garantuje T-Mobile maximální ochranu uložených dat.

Zelená pro budoucnost: Datové centrum šetrné k planetě

DC7 je příkladem, že i technologicky vyspělé stavby mohou být šetrné k životnímu prostředí. Díky pokročilému systému chlazení s využitím principu nepřímého freecoolingu a adiabatického dochlazování dosahuje centrum energetické efektivity PUE 1.3, což je jedna z nejlepších hodnot v České republice. Navíc je napájeno výhradně zelenou energií a v brzké době bude v areálu spuštěna i fotovoltaická elektrárna.

T-Mobile jde však v inovacích ještě dále a DC7 vybavil vlastní privátní 5G sítí. Ta umožní nejen efektivnější sběr dat o provozu centra a optimalizaci jeho fungování, ale také testování nových produktů a služeb v reálném prostředí. Díky využití umělé inteligence bude možné predikovat chování prostředí a dále zvyšovat energetickou efektivitu celého komplexu.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):