Rychlost.cz Články Češi dobývají svět: Datový roaming mimo EU podle O2 láme rekordy

Češi dobývají svět: Datový roaming mimo EU podle O2 láme rekordy

Autor článku: Jakub Janíček | 26.08.2024

Datové balíčky od O2 slaví úspěch a Češi se s nimi vydávají do světa bez obav z drahého roamingu. Nárůst datového provozu v mimoevropských zemích svědčí o tom, že Češi si chtějí užívat online svět i na dovolené. Oblíbené jsou destinace jako Turecko, Egypt a překvapivě i Švýcarsko. Skokanem roku se stala Albánie, která láká na panenskou přírodu a bohatou historii.

Češi dobývají svět: Datový roaming mimo EU podle O2 láme rekordy

Ještě před pár lety bylo cestování mimo Evropskou unii spojeno s obavami z vysokých účtů za telefon. Dnes už to ale neplatí. Češi se pomalu zbavují strachu z drahého roamingu a objevují krásy světa s mobilem v ruce. Dokazuje to i meziroční pětinásobný nárůst datového provozu u zákazníků O2.

Konec strachu z drahého roamingu

Tajemství bezstarostného surfování v exotických destinacích se skrývá v nově dostupných O2 datových balíčcích. Oblíbené jsou hlavně TOP Svět Extra 1 GB a TOP Svět Extra 5 GB, které si Češi aktivují nejčastěji v Turecku, Egyptě a překvapivě i ve Švýcarsku.

Není se čemu divit. Jejich nízká cena, snadná aktivace přes aplikaci Moje O2 a možnost sledovat spotřebu dat v reálném čase z nich dělají ideálního parťáka na cesty.

Balkánský ráj: Albánie je cestovatelským hitem

Kromě tradičních destinací se Češi vydávají i do méně probádaných koutů světa. Skokanem roku se stala Albánie, která láká na nádhernou přírodu, panenské pláže a bohatou historii. Počet cestovatelů mířících do této balkánské země vzrostl oproti loňsku o více než třetinu.

Datové balíčky od O2 otevírají cestovatelům dveře k bezstarostnému online světu. Vyhnete se zbytečnému hledání veřejných Wi-Fi sítí a strachu o bezpečnost vašich dat. Stačí pár kliknutí v aplikaci a můžete si užívat sledování filmů, sdílení fotek na sociálních sítích nebo pracovat na dálku odkudkoliv na světě.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):