Rychlost.cz Články Český T-Cloud boduje v bezpečnosti. T-Mobile s ním cílí na státní instituce

Český T-Cloud boduje v bezpečnosti. T-Mobile s ním cílí na státní instituce

Autor článku: Jakub Janíček | 19.06.2024

Cloudová služba T-Cloud od T-Mobilu se stává synonymem pro bezpečnost v digitálním světě. Díky dosažení bezpečnostního levelu 2 pro e-Government a ukládání dat výhradně v České republice splňuje ty nejnáročnější požadavky na ochranu citlivých informací.

Český T-Cloud boduje v bezpečnosti. T-Mobile s ním cílí na státní instituce

V digitálním světě, kde se data stávají novým zlatem, je kybernetická bezpečnost na prvním místě. A to platí dvojnásob pro státní instituce, které spravují citlivé informace o občanech. Právě pro ně je určen katalog cloudových služeb pro e-Government, do kterého se nově probojovala i služba T-Cloud od společnosti T-Mobile.

T-Cloud splňuje bezpečnostní level 2

T-Cloudu se podařilo dosáhnout bezpečnostního levelu 2. Ve zkratce to znamená, že služba prošla sérií nezávislých auditů a certifikací, které prověřily její odolnost vůči kybernetickým hrozbám a soulad s přísnými standardy definovanými vyhláškou č. 316/2021 Sb.

Pro uživatele z řad státních institucí je tento statut také zárukou, že jejich data jsou v bezpečí před útoky hackerů, zneužitím a ztrátou. Na rozdíl od globálních cloudových gigantů sází T-Mobile na lokální infrastrukturu.

Veškerá data klientů T-Cloudu jsou ukládána výhradně na území České republiky, čímž odpadají právní a bezpečnostní otázky spojené s přenosem dat do zahraničí. Zároveň to zjednodušuje dodavatelský řetězec a snižuje riziko úniku dat.

Důvěra podložená certifikáty a nezávislými audity

T-Cloud se může též pochlubit certifikacemi ISO 27001, 27017 a 27018, které potvrzují, že splňuje nejvyšší standardy pro správu a ochranu dat. Pravidelné penetrační testy a audity ze strany nezávislých organizací pak slouží jako další pojistka proti kybernetickým hrozbám.

Ambice T-Mobilu jdou ale ještě dál. Společnost již nyní pracuje na získání certifikace SOC2 Type2, která je vstupenkou do nejvyšší bezpečnostní úrovně 3. Ta je vyžadována pro ty nejcitlivější datové operace.

T-Cloud se tak stává atraktivní volbou nejen pro státní instituce, ale i pro soukromé firmy, kterým záleží na vysokém zabezpečení jejich dat.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):